Politika

Crnogorski vojnici se vraćaju iz Avganistana

Avionom Croatia Airlinesa, iz misije Resolute Support u Avganistanu, danas će biti vraćeno 140 pripadnika Hrvatske vojske, Vojske Crne Gore, Armije Sjeverne Makedonije i Oružanih snaga Albanije, čiji je povratak iz misije ranije bio odložen zbog epidemije korona virusa, saopštila je hrvatska Vlada.

Ova odluka je donesena juče na sjednici Vlade Hrvatske, a radi se o pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta, 105 pripadnika Hrvatske vojske, 26 pripadnika Vojske Crne Gore, sedam pripadnika Armije Sjeverne Makedonije i dva pripadnika Oružanih snaga Albanije.

“Zbog globalne situacije sa korona virusom, povratak pripadnika 11. kontingenta u Hrvatsku bio je privremeno odložen. Procijenili smo kako njihov dalji ostanak u Avganistanu, nakon isteka mandata, predstavlja zdravstveni i bezbjednosni rizik”, istakao je hrvatski ministar odbrane DamirKrstičević, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Krstičević je istakao da se pri povratku hrvatskih vojnika iz misije u Avganistanu vodilo računa i o povratku saveznika i partnera koji se nalaze u sklopu 11. hrvatskog kontingenta.

“Pobrinućemo se i za naše saveznike i partnere iz Crne Gore, Albanije i Sjeverne Makedonije. Zajedno smo u ovoj misiji već dugi niz godina i to je najmanje što možemo učiniti za njih”, kazao je Krstičević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
eu kolonija
Gost
eu kolonija

a zašto su bili tamo?

BRAVO!
Gost
BRAVO!

Bravo, momci, dobrodošli!

Kosor
Gost
Kosor

Što ih NATO tamo ne drži u katantin i liječi dok ovo prođe, imaju 100 puta bolje bolnice nego mi. Nego nam ih šalju da nemaju nikakve brige oko njih.

Haris
Gost
Haris

Mi smo NATO!!! Dobrodošli Crnogorci doma. A tvoji neka bježe, po običaju, na Krf.

Union
Gost
Union

Ne znaju ni što su bili tamo, osim što su zajedno sa Boškovićem brukali tradiciju crnogorske vojske.

sasapg
Gost
sasapg

Nemas ti oojma sto je tradicija Crne Gore…

Send this to a friend