Politika

Čučka: Sadržaj programa Ćirilicom osmišljen prije ulaska Crnogorske u vlast

Miodrag Čučka

Komentarišući sadržinu programa Ćirilicom koji organizuje Narodna biblioteka iz Budve, predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi  Miodrag Čučka izjavio je da Crnogorska nije učestvovala u organizaciji ovog festivala jer je cjelokupan program osmišljen prije odluke da i Crnogorska vrši vlast u Budvi.

“Svakako ćemo ubuduće uticati i na sadržinu ovakvih programa i trudićemo se da u ovakvim programima bude mjesta i za još neke književnike i lingviste, naročito crnogorske”, rekao je Čučka.

On je dodao da što se tiče ćirilice, jedna stvar treba da bude jasna.

“I ćirilično i latinično pismo učimo odmah u prvom i u drugom razredu osnovne škole. Dobro nam je poznato i jedno i drugo pismo i služimo se i jednim i drugim. Očuvanje oba pisma treba da bude zadatak svih koji vole i poštuju Crnu Goru“, izjavio je Čučka.

Čučka smatra da ćirilično pismo jeste sastavni dio crnogorskog identiteta, crnogorske državnosti i jezika i da se članovi Crnogorske snažno zalažu za njeno očuvanje.

“Svako ko štiti ćirilicu od zaborava samim tim štiti i priznaje crnogorsku nezavisnost, jezik i našu tradiciju. I drago nam je što su oni učesnici skupa Ćirilicom, koji su osporavali nezavisnost naše države, najzad prihvatili da treba svi zajedno da čuvamo državu Crnu Goru i njenu tradiciju“, zaključio je Čučka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ovo je srpska ćirilica, a na ruska, bugarska i sl.
Crnogorci ne otimajte nam pismo, vaše pismo je latinica.

z d
Gost
z d

Opet ova Gedžovanska partija ima neko saopštenje. Očekujemo ubrzo da počnu da četnikuju, samo da im koalicioni partneri bace još koju paru.

crnogorac
Gost
crnogorac

Sto oces da kazes sa je politika crnogorske da se uvuce dps-u

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Tako je fala Bogu napokon a i da se nase Srbstvo zastiti i da se ne poklanja Srbiji i R Srbskoj…Sto su to i pocemu oni veci Srbi od naseg Njegosa,K Nikole,Peka Pavlovica,Baja Stanisica,Pavla Djurisica itd Stop izdaji CG Srbstva

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Izdaste državu rad fotelje ! Zašto vi je slovo c ćirilice mislim na prvo slovo crvene boje ?

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Izdao si je ti. Bravo za Čučku! Ćirilica je naša tradicija i Petrovići su pisali na njoj i zvanični akti su pisani na njoj.

Gajo
Gost
Gajo

Nažalost, CG je preplavljena neznanjem i manipulacijom propale velikosrpske politike. Treba narodu reći da se na Crnogorskom primorju okupljaju srpski “filolozi” čija je ideološka i politička podloga odbačena čak i od zvanične beogradske filologije. Da što Šćepanović, Kovačević, Marojević i slični znače u nauci bili bi danas na Kongresu slavista u BG a ne bi kupili posljednje mrvice s političke… Više »

Kobi
Gost
Kobi

Čučka , uči tu ćirilicu i ne sviraj tu.

marius
Gost
marius

Ovi “programi cirilicom” su samo nastavak onih bilborda,parastosa i raznoraznih izjava najvisih crkvenih zvanicnika a i nekih politicara , a direkno su usmjereni protiv CRNE GORE i njene nezavisnosti. Ovo sto prica ovaj lik , samo potvrdjuje onu istinu: “Daj covjeku vlast, i odma ces vidjet kakav je “.

Send this to a friend