Politika Pisao Markoviću

Cungu zabrint zbog najave da u Ulcinju bude karantin za oboljele od koronavirusa

Predsjednik Force Nazif Cungu kazao je u pismu premijeru Dušku Markoviću da je zabrinut povodom najave da se bivša kasarna JNA u Zoganju nadomak Ulcinja razmatra kao potencijalna lokacija karantina za koronavirus.

Cungu smatra da je čak pomisao da se ovakva institucija postavi u Ulcinju, u turističkom gradu, pogrešna pa čak i štetna u ovim okolnostima.

“Naime, u zadnjih par mjeseci, građani Ulcinja su više puta izrazili neslaganje i razočarenje nestručnim i sujetnim upravljanjem gradom, u kojem se bitne odluke, mahom pogrešne i štetne, donose u konsultacijama samo sa pojedinim a ne svim partnerima. Najava postavljanja karantina dodatno raspiruje negativne emocije građana, koji s pravom su zabrinuti za svoju budućnost u ovom gradu, u kojem građani imaju najmanje plate i penzije na primorju dok grad ima najveći potencijal razvoja u Crnu Goru. Slučaj karantina nam daje negativan dojam da je praksa donošenja odluka bez konsultacija sa partnerima prenijeta i na državni nivo”, kazao je Cungu.

On je Markoviću poručio i da im građani Ulcinja stalno ukazuju da su nezadovljni nivoom usluga javnog zdravstvenog sistema u Crnoj Gori.

“Posjeta resornog ministra gradu bez posjete Opštini daje loš dojam. Mi imamo jako pozitivan stav prema Vama kao rukovodiocu čitave državne administracije, pa imamo slobodu da Vas zbog toga molimo da u duhu sveobuhvatnog društvenog dijaloga koji ste najavili, ne dozvolite da se ovakve teme razmotre u uskom krugu bez prisustva naših predstavnika”, kazao je Cungu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NY city
Gost
NY city

Ulcinjani ovo nece dozvolit a vi probajte. Poz.

Drkokresi
Gost
Drkokresi

Ovaj je genije, njega ne brine virus nego karantin. A sto ako im sve pare od turizma ojdu na prosirenje gradskog groblja ?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Treba na sinjavinu tamo dje je onaj vojni poligon, ionako one mucenike sto su protestvovali niko nije podrzao ni saslusao sto se protive. Odmah su ih proglasili za izdajnike iz osamnaeste. Ovi u ulcinj se brane turistickom sezonom, sto je krajnje plitkoumno, jer ako ovaj virus bude trajao do ljeta mogu da se pozdrave sa turizmom i ove i dosta… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

U Ulcinju zagadjen vazduh,najbolje klimatckiuslovi bi bili oko Berana,tamo je vazduh vrlo cist i ubtzalo bi oporavak pacijenta

Rile
Gost
Rile

Bravo za ministarstvo.Idealna lokacija.
Uz granicu,nema to veze sa turizmom jet tu nema ni cuka ni vuka.Cungu duzan bogu i narodu i da nam dijeli lekcije.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

yamisli tu najavu pred seyonu da ce u Ulcinj da stave karantin ya korona virus!! ocigledno je mandic dao predlog, umjesto da to postave u berane ili pluzine na onu ariju i cist vazduh!! i tako tamo vise nikog nema svi su dojavili u pg da nam rade kao posluga, fizicki radnici i taksisti!!

Mitar
Gost
Mitar

Mislim da je zaista bolje tazmisliti o nekom drugom mjestu za karantin. Imamo dosta olanina koje su svakako pogodnije za liječenje oboljelih od Korona virusa, posebno ako imamo u vidu da su posledice najčešće respiratorne infekcije. Primorje nije pogodno zbog velike vlage koja pogoduje razvoju ne samo virusa već i bakterija svih vrsta. Što se tiće Ulcinja i kasarne Zoganj,… Više »

MPG
Gost
MPG

Ako vec traze kasarne imaju neke napustene karaule na manje od 50 km od Podgorice, izolovane, na 1000 mnv, sad tamo nema ni snijega. I stvarno zbog klimatskih faktora, a i moguceg loseg marketinga uoci sezone, Ulcinj bi stvarno trebalo da izbjegnu.

Send this to a friend