Politika

Da li je bezbjednosni sektor Crne Gore kompromitovan?

Zgrada Ministarstva odbrane

Protiv majora Vojske Crne Gore Radula Čovića, koga je vršilac dužnosti  Obavještajno bezbjednosnog direktorata OBD Aleksandar Šaranović postavio za svog saradnika, vođen je postupak zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u Vojsci Crne Gore dok je bio u štabu NATO-a u Poljskoj, saznaje CdM.

Čović se sumnjičio da je kopirao NATO dokumenta na USB, dok je bio u Poljskoj, te da ga je sistem Alijanse otkrio i odmah je prijavljen Ministarstvu odbrane. On je hitno povučen iz štaba NATO-a, protiv njega je otvoren proces za špijunažu u Obavještajno bezbjednosnom direktoratu i saslušavan je nekoliko puta.

Nakon što je objavljeno da je Aleksandar Šaranović novi vršilac dužnosti direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata OBD u Ministarstvu odbrane i da je za svoje saradnike postavio majore Ivicu Simonovića i Radula Čovića, reagovao je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević koji je sugerisao Vladi da naloži bezbjednosnu provjeru Simonovića i Čovića.

<<<Konjević pita Abazovića o kadrovskim rješenjima u Ministarstvu odbrane: Je li ovo poštovanje partnera<<<

Konjević je po objavljivanju ove informacije pitao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Ministarstvo odbrane: Da li je ovo tačno?.

Radule Ćović je bio u štabu NATO-a u Poljskoj na pripremama za misiju za Letoniju.

“Nakon upozorenja partnera da je počinio teže prekršaje sa NATO dokumentima vraćen je odmah. Ako je tačno je li to poštovanje partnera?”, pita Konjević.

Na ovo pitanje Konjeviću odgovorio je predsejdnik Atlanskog saveza Savo Kentera.

“Ne da je tačno nego je to samo mali dio. Sa današnjim imenovanjima u Vojnoj službi možemo slobodno reci da je Rusija i u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u Crnoj Gori! Svaka čast na izuzetno izvedenoj operaciji @AmbRusME, @KremlinRussia_E”, napisao je Kentera na Twitteru.

Konjević sugeriše Abazoviću i Ministarstvu odbrane da naloži i izradu bezbjednosne provjere za postavljenje Ivicu Simonovića u OBD.

“To je profesionalni standard u službi. A onda to iskomunicirajte sa partnerima. Samo da vas partneri ne pitaju da nijeste krenuli da se iščlanjujete iz NATO-a”, napisao je Konjević na Twitteru.

Premijer Zdravko Krivokapić je imenovao je Šaranovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane. Direktora OBD-a postavlja Vlada na predlog ministarke, a o njemu mišljenje daje skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu.

Šaranović će na čelu direktorata naslijediti Miljana Perovića koji je podnio ostavku  krajem decembra prošle godine.

A.Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo MNE
Gost
Samo MNE

Ih vala steta.. za sve bih optuzio onu americku domacicu u CG.. pa neka se nato snjom posle nateze.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Ooo mislila se gospoda ponasat u Nato ka po Crnoj Gori kako vas zalegoše hahhahahahahha Banja mi je : )

Neven TGD
Gost
Neven TGD

Konjević ih raznosi, svaka čast!

Virus
Gost
Virus

Jes, nagrdi ih

Krio
Gost
Krio

A jasno je da se morala proći ova pokazna vježba, kako “sloboda” izgleda i što hoće da radi po Crnoj Gori… pamtite svaki detalj, svaku skinutu masku kleronacionalizma. Stižu uskoro velike promjene , i prava sloboda za Crnu Goru 😉

Fenix
Gost
Fenix

Srpski spijuni dolaze sa novcem za izbore u Niksic,sada i ovo sa novim ljudima u obavjestajno-bezbednosnom sektoru,ovdje neko gasi svijetlo,objavi to na tviteru Abazovicu.

Antihrist
Gost
Antihrist

Dno dna komplet smjene i vlada ali savjest mi je cista jer ih nisam glasao a ko im je dao glas neka razmisli drugi put. Nije Milo cijela država niti je on moj vlasnik postujem sto je osamostalio nasu zemlju i ponosno sam glasao za to ali ne zbog mrznje prema bilo kome nego zelim da budemo sami gazde u… Više »

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Čekamo znak iz Brisel i duiže se Crna Gora tik tak

Dusan
Gost
Dusan

Eto vam zastava, grb i himna koga briga za to? Nek se vijori sto bilo i neka pjeva sto bilo vazno je da se eovari po dubini. Tesko nama sto dozvolismo i na kakve grane spadosmo.

Ana
Gost
Ana

S debelim razlozima..čuješ stigmatizuju a oni glavna potpora hobotnici i švercu

Maśa
Gost
Maśa

Samo reljaksirano, eksperti rade zadano, a mi gljedamo!

Mother Russia
Gost
Mother Russia

Da je vjecna majka Rusija i nasa Crna Gora. Nikad Montenegro!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ti živi u tu Rusiju srbo!… još malo tik tak..

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Nama Crnogorcima kad smo osvajali BOKU za vrijeme Petra Cetinjskoga od austrougara , Rusija je naredjivala da se povucemo vise puta jer su bili u paktu sa Asutrougarima … i kako to moze bit nasa majka ! nikakako avetinjo ! Boka je nasa danas to je najvaznije Crnogorska pod Lovcenom ponositim !

Putin
Gost
Putin

Itekako, odavno !!!

kadija
Gost
kadija

ovi zavrsavaju posao, pa vi crnogorci lajkujte

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Treba NATO u nato zrmlji da zauzme granice da ni muva nemoze da uleti a unutra Crne Gore sve je u ruke našeg presjednika pa neka radi nešto jer je ovo okupacija od strane Srbije i domaćih izdajnika…

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Abazovic…..Rusija…..21milion….?

Srbo
Gost
Srbo

U Nato je uđeno bez referenduma al sad vidim da je to dobra stvar Milaša bila jer ne bi prošao na referendum. Zaštićeni smo i od unutrašnjeg (nisu Srbi) i od vanjskog(nisu Srbi) neprijatelja.

Bazinga
Gost
Bazinga

Ja nikako da se relaksiram. A nije mi jasno kako se i ova apostolska Vlada može ovoliko relaksirati?

Podrška
Gost
Podrška

Sramno šta pričate za dva časna oficira koji se nisu dali režimu jer su im čast i dostojanstvo a prije svega vojnička zakletva bili preči od činova i zvanja koje je bivše rukovodstvo Min.Odbrane dijelilo i šakom i kapom podobnim vojnicima,oni su pravi profesionalci u svakom pogledu,a posebno u poslovima koje obavljaju. Radule je starješina za svaki primjer i pohvalu,potkovan… Više »

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Cekaj malo, tog majora je dosadasnja vlast drzala u VCG a sad se zale da je bio bezbjednosno kompromitovan?

Pa sto su ga drzali u vojsci?

Markisa1
Gost
Markisa1

Koji su ovo autogolovi. Nozalud kad je narod ostrscen i ogranicen. Proci ce im i ovo

Mile
Gost
Mile

Nije kompromitovan

Baraka
Gost
Baraka

NATO nas nece izbaciti, kolkko god se ovi upirali. Obustavice komunikaciju, do jednog momenta. A onda ce se ukljucitiu rjesavanje problema. A to je….novi izbori, degradacija svetosavaca, i pomoc u vracanju kursa CG na zapadne vrijednosti…, Cao, pa pa Srbistan, Rusistan itd stanovi..,

Penzioner
Gost
Penzioner

ko je nudio 21 milion..?

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Otvorena izdaja a Dritko nas ubjedjivao da ostanemo relaksirani.

....
Gost
....

Ima li ko da bi valjao komiticima. Ali zato sto su im svi losi, oni se bukaju po šumi i griju bajaderama, dok ozbiljni ljudi vode racuna o drzavi

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Maršala!

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Ako je na čelu advokat Kavačkog klana, jasnp jr kao dan.

Tetrapack
Gost
Tetrapack

Ovo je državni udar.

....
Gost
....

Tutu, kako su se komitici raspisali. Ovo zasluzuje cak dvije bajadere.

Pepa
Gost
Pepa

I to otvoreni drzavni udar nema se sta vise misliti jeli ili nije..sramno

Joksim
Gost
Joksim

Relaksirano…tocak demokratije ( srbizacije ) se pokrece. Porodjane muke okupacije i urusavanja cg. Neka se dritan pozali sad svom kadru iz anb za ovo i ono sto se radi u NK. Hahahah hahhaha hahahhahaha kako su progutali uru kao moj pas 1 granulu kad.mu bacis, u vazduhu …mljac hahahh hahah

Marin
Gost
Marin

Ne vjerujm sa se ura puno oko toga opterećuje.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Izdajaaa ,odmah hapsi čitavu vladu i Šibicara oni su ga nagovorili da špijunira za Srbiju…

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Rade sve da nas NATO izbaci , a licemjerno podrzavaju saradnju sa njima,-prevaranti.

simbaliko
Gost
simbaliko

Tako je sad je vrijeme da formiramo novi a svi vjerni drzavi da ovaj kvislnski sektor izdaju. Nema vise cekanja. Moramo djelovati.

Dragi
Gost
Dragi

Ubrzo ce Albanski cetnik (navodni bezbijednjak) na raport u NATO alijansu i tu mu je kraj zajedno sa apostolsko svetosavskom zgonadijom.

roki
Gost
roki

Ma nije…mozemo da budemo relaksirani.
Super nam je,a ovi sto vrsljaju po Niksicu su nasi,podelice nesto novca jadnom narodu i pokoju zastavu nase nove zemlje.
Posle ce samo da se pomole na Ostrogu kao i general 2016. Osvezilo

Send this to a friend