Politika

Dačić: Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i Vučića

Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da Darmanović optužuje Srbiju u vrijeme dok “Crna Gora vodi postupak za otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i dok nema nijednog Srbina u organima vlasti Crne Gore”, iako je udio Srba u stanovništvu Crne Gore skoro 29 odsto.

Dačić je kazao da su milion puta rekli da ih ne interesuje miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, već samo, kako navodi, položaj i prava srpskog naroda, što je, dodao je, apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama.

“Kaže Darmanović da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da Crna Gora postane srpska država, ali ja nikad nijesam čuo Vučića da Crnu Goru naziva srpskom državom, a čitao sam crnogorskog kralja Nikolu koji je rekao u oktobru 1913. da su hrabre vojske dveju srpskih kraljevina, Crne Gore i Srbije, oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju među dvjema srpskim kraljevinama”, naveo je Dačić.

Podsjetimo, Darmanović je ranije naveo da svi koji imaju bilo kakve apsiracije prema Crnoj Gori trebalo bi da imaju na umu činjenicu da je ona nezavisna država i članica NATO-a.

Dačić na to kaže da je malo NATO i da je Darmanović, kako navodi, zaboravio da pozove i OVK i mudžahedine, “tradicionalne istorijske saveznike crnogorskog naroda”, i upitao “šta li bi rekao kralj Nikola”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikopolje
Gost
Nikopolje

Fini dacici, kad bi im moglo biti i Japan bi posrbijancili😁😁😁

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Tvrnje Dačića nisu tačne, a ipak postavljam pitanje: Da li postoji ta zemlja na svijetu koja može da svjesno zapošljava u organima vlasti osobe koja su protiv te Države?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

loša pevaljka
pjeva neke stare pjesme koje malo ko sluša

VeMa
Gost
VeMa

PATAK DACA opet zabavlja djecu po vrticima

Mitar
Gost
Mitar

Nažalost braco srbi, zbog vasih prica ali i aktivnosti moramo vam pozeljet da vam politicki lider bude Dacic!!! Izvinite ali sami ste tako htjeli!!!

Mongro
Gost
Mongro

Ti si čitao??? Aaajdeee???

Mestar
Gost
Mestar

Mali isfrustrirani coveculjak..al zato kad propeva svi u trans padaju

prc milojka
Gost
prc milojka

Ovaj da se ista pita, ceca bi bila ministar kulture, bre!

babuske
Gost
babuske

Sta ce ti peeevaaaciiicaaa…

jadran
Gost
jadran

Mali sloba, e nesreco jedna

Mitar
Gost
Mitar

Iz petnih zila se dodvorava onom bolesniku ne bi li ucario kakve mrvice sa stola. Srbijanska posla!

Darina
Gost
Darina

Hahahahaha hahaha, ” ker jamar” haha. Pevač s Ibarske,

Joo
Gost
Joo

Puno toga je kralj Nikola rekao vama srbijancima…..samo ste to “zaboravili”…..osetio je on vase zlo, ali je bilo kasno…….

Pjevaj
Gost
Pjevaj

Ako si čitao Kralja Nikolu onda si mogao da pročitaš da je u Crnoj Gori bila Crnogorska Pravoslavna Crkva a ne SPC. A da je Kralj Nikola srbovao to niko ne opovrgava. Čovjek je bio umislio da će biti srpski kralj. Dakle, ako nešto čitaš čitaj kompletno a ne samo ono što tebi odgovara.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Možete ga pljuvati i psovati ali on citira Crnogorskog kralja Nikolu.Problem Darmanovića i njemu sličnih je što za sve postoje pisani tragovi.Unazad 1000 i unazad 100 god.Oni uzimaju što im se sviđa a suština ih ne interesuje.Isto kao ona poslanica što kaže da su Nemanjići okupirali Crnu Goru.😂😂😂😂

Joo
Gost
Joo

Citati pre zabijanja noza u ledja od “srbijanske brace “…….

Aaa
Gost
Aaa

Problem je sto je kralj to pricao da bi dosao na mjesto kralja shs kasnije je promijenio pricu kad su ga braca procerala

Blaki
Gost
Blaki

Malo bolje pročitaj. Nacional Srbi su ti vjeru prevodili iz Pravoslavni u Srpsku. Originalne pisanije pročitaj a ne “prevođenje”.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

A ne kaze poslanica nego istorijska dokumenta,a sto se vama i Dacicu ne svidjaju to je druga stvar….ocigledno nijeste dobro citali istoriju…samo sto se vama svidja i istrgnuto iz konteksta….sve imas fino na sajtu digitalne biblioteke Srbije ( ne Crne Gore)… nadji godinu procitaj sto te interesuje i onda komentarisi ko laze a ko govori istinu…

Ringeraja
Gost
Ringeraja

Je li to onaj isti kralj Nikola na koga ste nahuskali one bombase jer nije htio potpisati prisajedinjenje Srbiji?! Onaj sto utece da sacuva zivu glavu.

Fenix
Gost
Fenix

Umijes li ista da progovoris a da ne pomenes Vucica?

Mihiz
Gost
Mihiz

Ovaj Slobov fasista izgleda bi zelio da zametne jos jedan gradanski rat na Balkanu, po receptu njegovog pocivseg sefa, ali je zaboravio da su se vremena drasticno promijenilo u korist Crne Gore a na veliku stetu Srbije

Mili
Gost
Mili

Pa kaze:
Tiiii proooopadaaaas tiiiii prooooopaaaadas jeeeeer se opiiiijaaaaaas,
Tiiii proooopadaaaas tiiiii prooooopaaaadas jeeeeer se drrrrrooooogiiiiiirrrraaaas
Song by Minela

Boban
Gost
Boban

Ao kako ste vise dosadili sa tim saopstenjima i svadjama kao da ne znamo da se igrate sa narodom

Miki
Gost
Miki

Rece kepec pjevaljka hehe
ko tebe vise sta shvata ozbiljno ?
Vuci se u svoje dvoriste nista robo !

Sram te bilo!
Gost
Sram te bilo!

Zar ova cojka ima nešto da nam kaže??? Ne pominji ti našeg kralja, imaš ti svog Acu palikuću.

Markoza
Gost
Markoza

O sto ovaj stvor lupeta. Njegovim glupostima nema kraja.

Sovereign
Gost
Sovereign

Браво Дачићу. Тако треба одговорити!

Zoran
Gost
Zoran

Dali si ti normalan covjece

Lav
Gost
Lav

Kako se tresu od straha kad se NATO pomene. Od njih i od Mila se najvise boje. Vidis po reakcijama.

Karl
Gost
Karl

Uvlačenje Vučiću level 1000000, čak smjenjuje ljude iz svoje partije jer pričaju protiv Vučića

8484
Gost
8484

Kralj Nikola bi rekao da u tebe cojka nema

Cetinje
Gost
Cetinje

A sto je ovo narode,svaki dan jedna te ista prica ove balege Dacica,ima li o cemu drugo lajati ovaj ker-jamar nego o CG.

Budva
Gost
Budva

Većeg prasca od ovog nema.

Send this to a friend