Politika Bivši predsjednik opštine Pljevlja formira stranku

Đačić osniva svoju partiju

Bivši gradonačelnik Pljevalja i funkcioner Demokratske partije socijalista Mirko Đačić osniva novu političku partiju, nezvanično saznaje Dan.

Sam Đačić je u kratkoj izjavi za Dan potvrdio tu mogućnost.

“Još se razmišljam oko formiranja partije. Sada samo toliko mogu reći. Narednih dana ću vidjeti”, kratko je kazao Đačić.

Prema nezvaničnim informacijama, Đačić s istomišljenicima iz DPS-a p lanira da do kraja godine osnuje partiju kako bi se pripremio za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

“Navodno, želja mu je da okupi nezadovoljne članove DPS-a, odnosno da se na neki način osveti vladajućoj partiji što ga je „pustila niz vodu“, zbog čega je on u maju ove godine podnio ostavku na mjesto predsjednika pljevaljske opštine, a potom i donio odluku da napusti partiju. Đačić je već odavno u pregovorima sa pojedinim članovima DPS-a i sa njima se savjetuje oko osnivanje partije. Sastanci su održani na njegovom privatnom imanju”, saznaje Dan iz nezvaničnih izvora.

Prema istim izvorima, nova partija trebalo bi da bude građanske orijentacije, a glavni cilj je borba za bolji položaj Pljevalja u Crnoj Gori.

“Đačić je tokom tih sastanaka naglasio da ne želi da se insistira na pitanjima Srba, oko njihove (ne)zastupljenosti u državnim i lokalnim institucija, jerteži da u svoje redove privuče što više članova iz redova bošnjačkog i muslimanskog naroda”, tvrdi izvora Dana.

Đačić je u maju podnio ostavku na mjesto predsjednika pljevaljske opštine, a nakon toga je napustio i Demokratsku partiju socijalista.

On se na slične poteze odlučivao i ranije. Tako je 2002. godine napustio sve funkcije koje je u tom momentu obavljao u pljevaljskoj opštini, tačnije mjesto direktora Uprave za šume i poziciju predsjednika opštinskog odbora DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

nešto slično rade i u opoziciji kad liderčići izgube podršku u svojoj partiji on osnuje novu partiju i opet Jovo nanovo…

mojsije
Gost
mojsije

Neuspjesni kadrovi i DPS-a traze utociste u osnivanju novih partija,sa ocekivanjem da bi mogli biti poslanici bez rada.Ima ih jos dosta koji lencare i trba im zahvaliti.

Bnjj
Gost
Bnjj

Čovek koji ima makar malo morala za razliku od vrha Dps,

Poltron
Gost
Poltron

Kolika je članarina ?

Mismo
Gost
Mismo

Zato se uzvrpoljio dps pa grade nova pljevlja.

Rade007
Gost
Rade007

Daj i ja da osnujem svoju partiju,da imam ljeba bez motike

rambo
Gost
rambo

hoce svi para bez motike a unistio je Pljevaljsku carsiju

Petar
Gost
Petar

“… teži da u svoje redove privuče što više članova iz redova bošnjačkog i muslimanskog naroda” Djačić zaista misli da će ga muslimani glasati, nakon devedesetih godina kada ih je zajedno da Čekom Dapčevićem i Filipom Vukovićem hapsio po Pljevljima, palio im prodavnice, postavljao barikade… sve to sa kokardom na čelu i automatskim puškama u rukama. Nisam znao da je… Više »

Glava
Gost
Glava

Realno glasali su ga

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ovi ne znaju drugo nista da rade

Dzordz
Gost
Dzordz

Nasi politicari inace ne znaju da rade nista drugo nego da se istom bave. Da su bar uspjesni u tome. Nalegli na budzet .

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oćeli iko onovat stranku sa pokrenut idejom da narodu bude bolje. Samio liječe lična nezadovoljstva, frustracije, svete se nekome, žele ljeba bez motike… I tekst je smiješam. “Boriće se za prava i zastupljenost Srba i na taj način želi da privuče Bošnjake i Muslimane”.

Twist
Gost
Twist

Da bar umijes da prepises pravilno

Mrgud
Gost
Mrgud

Da se ne vraća korjenima iz 90-tih.

Vidoje
Gost
Vidoje

Gospodinu Đačiću želim svu sreću!

Doktor
Gost
Doktor

Bravo, to je najprofitabiniji posao u CG :))

bandiera rossa
Gost
bandiera rossa

A to će da bude pravo osvježenje na političkoj sceni. Čak globalno🙄🙄🙄

Hello
Gost
Hello

Ovo je postalo posao. Nemam sto da radim, oformicu partiju.
Ako je oformi, koliko cemo imati partija?

Ida
Gost
Ida

Karakteran čovjek kakvih ima malo, intelektualno jak, ima petlju. U svom gradu je veoma cijenjen. Povući će mase za sobom.

Toni
Gost
Toni

Da okupi nezadovoljne dps-ovce, kako da ne 🙂 🙂 🙂 A oni ne bi bili nezadovoljni da ih neko tuče po ušima.

bit
Gost
bit

čas si 0 ,čas si 1.

Zoran PV
Gost
Zoran PV

Gdje su prostorije stranke dosao bi na eazgovor da me upoznate sa programom do danasnjeg dana sam bio uz Dps ocu da mjenjam!

Goku filozof
Gost
Goku filozof

A duciju je to i bio cilj. Da rasparca partiju.

Send this to a friend