Politika

Dačić: Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom

Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da Srbiju ne zanima ko je na vlasti u Crnoj Gori već isključivo položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, koji je sada loš.

On je gostujući na TV Prva rekao da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i ponovio da se nije miješala u njen izborni proces.

“Srbija nije navijala ko će da pobijedi ili poručivala nekome za koga da glasa kao što je to radio Rama, kao što je to radio Haradinaj i Muslimani iz Bosne iz Hercegovine. Ali zašto to ne smeta Milu Đukanoviću? Zašto DPS ne kaže Rami “pa nemoj da se miješaš u naše unutrašnje poslove, pa nije ti Crna Gora albanska prćija, velikoalbanska”. Gdje su principi časne crnogorske DPS”, rekao je Dačić.

On je ilustrujući loš položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, naveo da se 29 odsto građana izjasnilo kao Srbi, a da u kabinetu crnogorskog predsjednika nema nijednog zaposlenog Srbina. U Ministarstvu spoljnih poslova je od 50 ili 60 zaposlenih samo jedan Srbin.

“Volio bih da upoznam tog jednog koji je imao hrabrosti da se izjasni kao Srbin. Za razliku od njih, kad srpska delegacija krene u posjetu Crnoj Gori u njoj je više od polovina Crnogoraca. To nije slučaj samo u Ministarstvu spoljnih poslova i meni to ne smeta”, naveo je Dačić.

“Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. To je naš bratski narod i država. Da li ćemo da budemo u jednoj ili dvije države, samo da ne budemo u tri”, rekao je on.

Upitan koja bi to treća država mogla da bude, Dačić kaže da je Crna Gora priznanjem Kosova već priznala “da smo u tri” države i da to još može da se dijeli “na šta god hoćete, ako se ide logikom separatizma”.

11

avatar
1000
9
2
0
 
10
MILO NATO CPCJana8484BožidarAnonimous
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Dzabe se udvaras, autoput nije na prodaju, aerodromi nisu na prodaju, luka nije na prodaju zeljeznica nije na prodaju a i sve da jes vi je kupovat necete pa nam se zavlacite do prekśutra..

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Treba zid dici sa vama duz granice bez prelaza… jednostavno ignore.. ili te da ocete dic i vi sa druge strane žicu ka izmedju srb i makedonije.

8484
Gost
8484

Prvo nekoga samarate i gadjete svime i svacime a onda horski izjavljujete da ste za dobrosusjedske odnose ljubav bratstvo saradnju i sve tako u nedogled nebi li se zaboravili vasi bratsku udarci . Odstupi

Jana
Gost
Jana

Sramota

Božidar
Gost
Božidar

Ma kakve odnose treba im zatvorit granice pa neka u Evropu idu preko Dubrovnika ili Albanije.

Anonimous
Gost
Anonimous

Može da nam se obraća samo pjesmom.

hans
Gost
hans

Vraća mi se hrana čim vidim ovoga.Aaaoghhhffuuijjjj.

Ema
Gost
Ema

Službeno je tako. A šta kažes neslužbeno?

JA
Gost
JA

Nijesu to Srbi to su Crnogorci politički Srbi ! Da dignete ruke od crne gore odnosi će biti bolji ovako igrate opasnu igru i može doći do đavola ! jednostavno neko neće sa vama. A da ste se miješali jeste. A crkva mora da se registruje i plaća porez. Isto tako istorijski ima crna gora pravo na svoju crkvu. Milo… Više »

Putnik
Gost
Putnik

Milo im je ponudio nesto i nije htio da popusti ni pedalj, nego je onako arogantno reagovao i planirao da sve zavrsi u mjesec dana. To mu se obilo o glavu, sto je ocigledno zar ne? Nije trebao dirati Crkvu, nekakav dogovor bi pao kad tad…

Gibanica
Gost
Gibanica

I Slobo je želio , pa je zaprijetio da neće biti plata i penzija za građane Crne Gore , nego je reagovao Milo Đukanović i obezbjedio plate i penzije građanima sve do 30-og avgusta … mislim da će njega pitati i za septembar , i oktobar i novembar …

Send this to a friend