Politika

Daka Davidović na čelu liste Narodni pokret

Davidović

Biznismen iz Nikšića Miodrag Daka Davidović najvjerovatnije će biti nosilac liste “Narodni pokret” na predstojećim parlamentarnim izborima koji će biti održani 30. avgusta, čije je formiranje u toku, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

Novi politički savez, ako pregovori budu uspješno završeni, činiće Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i dio nezavisnih poslanika, kao i izvjestan broj nezavisnih intelektualaca. Prema nekim informacijama razgovara se o priključenju ovom savezu i sa liderom Prave Crne Gore Markom Milačićem, ali je ishod neizvjestan jer Milačić istovremeno pregovara i sa Demokratskim frontom.

U pregovorima se govori da je novi politički savez zamišljen kao pokret kojem mogu da se priključe i vanparlamentarne partije, nevladine organizacije i intelektualci.

Izvor upućen u pregovore je naveo da je zamišljen široki pokret na platformi kojoj bi mogli da pristupe i vanpar-lamentarni subjekti i do sada neangažovani intelektualci.

Sasvim je jasno da okosnicu “Narednog pokreta” čine potpisnici sporazuma “Da svako ima”, koji su SNP, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i posebni klub poslanika, formirali 1. maja prošle godine, ali koji nikada nije zaživio na političkoj sceni Crne Gore.

Novi savez formiran je kako bi, kako su tada njegovi akteri kazali, doveo do neminovnih političkih promjena, a potpisali su ga predstavnici SNP-a Vladimir Joković, UCG Goran Danilović i Radničke partije Janko Vučinić i nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović i Anka Vukićević. Pokretač i ovog saveza bio je Miodrag Daka Davidović, koji, očigledno, sve sprema za parlamentarne izbore.

Prema izvorima DN, Davidović sada želi da napravi širi predizborni koalicioni sporazum, pa je bilo i informacija da su mogući pregovori i sa Demokratskim frontom. Od toga se odustalo.

Veza sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom

Prema informacijama do kojih su Dnevne novine došle, jedan od najjačih aduta političkog saveza “Narodni pokret” je bliska saradnja sa Mitropolijom crnogorsko primorskom i lično prijateljstvo Davidovića i mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija.

Davidović je poznat i kao veliki ktitor Mitropolije crnogorskoprimorske, a mitrololit Amfilohije ga je 12. maja 2015. godine odlikovao ordenom Svetog kralja Milutina.

Davidović je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

U posljednje vrijeme u žižu javnosti je došao 11. decembra prošle godine kada je ranjen iz snajpera u Beogradu. On je pogođen u ruku i nije životno bio ugrožen. Davidović je u momentu pucnjave bio u holu hotela „Kraun plaza” u društvu episkopa budimljanskonikšićkog Joanikija. Policija vjeruje da je na Davidovića pucano iz snajpera pošto je nedugo nakon pokušaja atentata pronađena puška koja je korišćena u napadu. Do danas ovaj pokušaj atentata nije rasvijetljen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Moš mislit, “intelektualci” koji pristaju za Dakom

Grahovo.ME
Gost
Grahovo.ME

Oce li mu oni ispred Mog Crnogorskog manastira u NK bez maski sto lijece narod dat podrsku sa onim sto ih podrzase……. bolesnici

T74 dizel
Gost
T74 dizel

Sjećam se jedne njegove izjave oko poslovnog uspjeha i njegovog biznisa, rekao je “Ne interesuje me ništa južno od tunela”. Ubrzo nakon toga u Budvi je počeo da gradi stanove za tržište.

gazi bagru MILO
Gost
gazi bagru MILO

mislim da Djukanovic nece bit nikad jaci nego na ovim izborima! cak i unutar partije dps a kamo li protiv opozicije!!

jedan je MILO
Gost
jedan je MILO

Sto ne kazu da ce podnijet ostavke ako ne smijene Djukanovica.. Aj ne mora ni ako ga ne smijene ali bar neka kazu da ce podnijet ostavke ako dozive nevidjeni fijasko, tj Djukanovic ce ih sad rasadit ka motiku!

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

DAKIN MAFIJASKI I RATNO HUSKACKI POKRET! MORA NEKAKO “OPRATI” PARE OD PRODAJE ORUZJA,ZNAJU TO DOBRO NIKSICANI!

Milo
Gost
Milo

Gostovao je na jednoj Srpskoj televiziji i pohvalio je moravski koridor iz razloga stose on gradi zbog cetnika koji su dugo cekali na njega kako bi se sastajali na plamini jelici.A ja sam se pitao sra je ovom coveku ,pogotovo kada je pluvao po CG.sIGORNO CE IM BITI DOBAR KANDIDAT ,POSTO IM TREBA TAKAV KOJI IMA NOVAC DA IH FINANSIRA… Više »

ma, hajde!
Gost
ma, hajde!

Ne znam koji to “narod” može ići za ovim švercerom oružja?

Nikolas
Gost
Nikolas

Hahahaha jaka ti je partija.

mrkela
Gost
mrkela

Od šverca podižu crkve i finasiraju rušenje naše Države ! Kuku nama što smo dočekali !

pipun
Gost
pipun

Nije iznenadjenj da ce ovaj “svetac” i prodavac oruzja pokusat da nas pretvori u izbornu jedinicu komsija nam divnih

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

napisah u jednom komentaru da ne moze bit na celu ove druzine kad ima srbistansko drzavljanstvo i obrisaste mi komentar.. surujete li to nesto s’njima..?

Mijatovic 8
Gost
Mijatovic 8

ovaj je markovicev covjek.. sve radi protiv opozicije u vrijeme kad se opozicija ujedinjuje ovaj je cijepa na’četvoro. Srbi kukavni svako ih moze kupit za male pare..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Šta će jadni,nijesu svjesni svoje nesvijesti.

NHM
Gost
NHM

Kako nosilac liste kad se ne misli bakćat poslaničkim poslom? Nešto ne vjerujem da će da zapostavi svoje mutljavine i još da bude obavezan da prijavi imovinu.

car
Gost
car

haahahah ova lisa krsta….dobices 0 %.

Mestar
Gost
Mestar

E koja je ovo sprdnja od opozicije. Onda im nije jasno zasto ih svaki put DPS pomete na izborima. Dakle treba da glasamo za ratnog profitera koji je upleten u najprljavije rabote na kojega su pucali. Najveci mrzitelj Crne Gore da bude na celo Crne Gore, pa gdje to ima? Takodje cinjenica da nisu stavili nekoga iz svojih redova pokazuje… Više »

SRBsekta
Gost
SRBsekta

E sad mi je jasno što Ostrog liči na one seljačke moravsko-kosovske manastire.

PoPo
Gost
PoPo

Ti “seljački” manastiri su na UNESO listi i turisti iz celog sveta dolaze da ih obilaze, ali šta ti o tome znaš…

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

popo?MANASTIRI SU SVUDA U SVIJETU SVETINJE,ALI OKO NASIH MANASTIRA ,KINESKE PRODAVNICE,KONACI,PRENOCISTA ITD…STO NE PRILICI SVETINJAMA,SAMO POPOVIMA!

MihailoPetrović
Gost
MihailoPetrović

Sram te bilo i ti mi Crnogorac
Aj pod tendu

Uci nesto
Gost
Uci nesto

Nisu kosovski manastiri seljacki nego si ti zadojen mrznjom i neobrazovan-bas gadna kombinacija

Prč
Gost
Prč

Narodni pokret na cijem je celu truli milioner,vala bas je naridni

Aloinformer
Gost
Aloinformer

A dje ce Dulje Knjezevic….

Mutant
Gost
Mutant

Kod Mila.

Mongro
Gost
Mongro

Ratni profiter, mrzitelj svega crnogorskog, agent srpskih službi i šta sve ne još, da bude izbor građanima CG ??? Ludilo!

Ada
Gost
Ada

Sad će malim prstom da diriguje što mu reče vasilije.

Milan
Gost
Milan

Naftas stari opet u akciji!

Joo
Gost
Joo

On ima dvojno drzavljanstvo sa Srbistanom…..to znaci da mu se Crnogorsko oduzima po automatizmu…..oduzmite mu ga vise da predahnemo od te spodobe…..

Mutant
Gost
Mutant

Ahah ne lupetaj! Oduzima mu se ako je izvadjeno poslije 2006!

DPS Bot
Gost
DPS Bot

A ti, vrni aljbanistansko državljanstvo ako ćeš da zadržiš crnogorsko, pa od tebe DrPS botu da počinemo. Jadni sendviči koje si pojeo.

Muzil
Gost
Muzil

Bozjaci su na cijeni

Gojko
Gost
Gojko

Možda griješim, ali mi djeluje da kopiraju URA-u, s ovim okupljanjem nezavisnih intelektualaca, i nestranačkih ličnosti.

ma, hajde!
Gost
ma, hajde!

Gojko, NEMA NESTRANAČKIH LIČNOSTI, FORMALNO ILI NEFORMALNO, SVI SU ONI STRANAČKI. Tako i za ovim mrziocem Crnogoraca mogu ići samo oni što su kao on

petar
Gost
petar

ovi ce cudo na naprave….

Starac Kočo
Gost
Starac Kočo

Ratni profiter da bude predsjednik bilo čega to u najgore zemlje na svijetu nema

Velimir
Gost
Velimir

Hahahaha!
Sto bi rekli braca Hrvati- CETNICKA UDRUGA!

Mrgud
Gost
Mrgud

Čuj narodni pokret? S kim se sprdate?

Todor
Gost
Todor

Moze Milo da odmara do izbora i ne sekira se puno… Ne mora ni da pocinje izbornu kampanju, samo nek ceka pobjedu 30og.

Nick
Gost
Nick

Obavezo da se udruze sa Milačićem! Svi Srbi pod jedan savez, a onda ce se lako prikljuciti DF, Demos,URA……samo kad je radnicka partija i SPC uz njega. Ma pobjedjujemo sigurno ovaj put. Naprijed Daka! Naprijed negejcovani narode CG!

badžana
Gost
badžana

Nick, ne može ništa na silu, vjeruj mi. Ako tako razmišljate, traktori vam ne ginu!!!

Nick
Gost
Nick

Xaxa….presmijesni ste sa dislike-ovima.

TAMARA
Gost
TAMARA

Vise bi mu lezao savez sa Ristom…

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Zasto covjek ulaze pare u zemlju ,koju bi se reklo, ne dozivljava kao svoju?:/

jule
Gost
jule

da bi smirio savjest zbog 90ih. znaju svi ko je daka

Joo
Gost
Joo

Puno vise je on izvukao iz CG i odvukao u Srbistan….

greote...
Gost
greote...

tako i risto ulaže….zna se što ulažu, nadaju se, a nade im se neće ostvariti

Fileopg
Gost
Fileopg

Amfilohije uzvraća udarac vojvodi ćetnićkom …Ako ovo vojvoda preživi svaka mu čast…

globe
Gost
globe

nema taj časti ni obraza

Liam
Gost
Liam

Hahahahahahahshahshahahaha

Strijelac
Gost
Strijelac

Mogli bi svi ovi na okupu, biti oko cenzusa, ali ga teško pogu prijeći.

O Tempora...
Gost
O Tempora...

Dakle, nezavisnog intelektualca Daku Davidović, čuvenog naučnika iz 90ih godina, ste našli kao zamjenu za Mladena Bojanića. Jeste, Bogami! Sa Dakom imate sigurnu pobjedu. DPS nema šta da traži više. I poslije kuka opozicija… O tempora o mores!

crni
Gost
crni

“… glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji…” pa sad kad ih upiše država, nek finansira po Beogradu.

seljačina
Gost
seljačina

crni, zvaćemo ga da odlijepi što je nakalemio na Ostrog, onaj kičeraj moravski

Beli
Gost
Beli

Kad ce mandic i pipun u zatvor ?

Mitar
Gost
Mitar

Ko kaze da ce ic uopste??? Zasto bi isli???

Dragan
Gost
Dragan

Hahaha Daka mitropolit Niksicko primorski. Ratni profiter sta je ovo sa ovim narodm. Malo im je srpskih nacionalista.

Fahro
Gost
Fahro

@Dragane nista se ne cudi, srbi su odavno u ofsajdu otisli. Mi smo se u gradu sramili sto smo imali sugradjanina ratnog zlocinca a oni se jos medjusobno caste ordenjima. Katastrofa!!

Maja
Gost
Maja

Ne zna se ko je nesrećnij, a Milačić pogotovo, takvog covijeka ne treba ni komentarisat

Miki
Gost
Miki

Dje mu je jonakikije hahahaha smijurija !!

Mekely
Gost
Mekely

Vidi li ovaj narod da se Milo sprda sa opozicijom a Risto ce na kraju ispasti 100% Crnogorac.

Bnjj
Gost
Bnjj

Lovu u zidanje Crkvi ulažu u projekte a ne u ljude u škole, obrazovanje, zanatske radionice isto kao vlast koja ulaže u mostove, puteve. Društvo đe je bitni most, put od čovjeka je osuđeno na propast, zato propadamo

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne, ti propadaš zato što si Bnjjida a to svako gleda da istrijebi.

Vaso
Gost
Vaso

Hoce li on biti predsjednik partije a zamjenki Risto ?

Duklja
Gost
Duklja

Risto je blagajnik.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Znači, baš su riješili da Milo pobijedi.

Miki
Gost
Miki

Ko ce drugi ?

Miro
Gost
Miro

Vjerovatno mu kampanju vodi Vucic haha

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Daš pare velike i dobiješ orden…Direktno iz Beograda da upravlja srpskom pastvom.

Goran.C
Gost
Goran.C

Glavni finansijer DF-a zeli malo da se oproba u politici ,ali mislim da ce mu ovo biti najveci fijasko .

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

A danilovic i SNP se nadaju da ce ovako ostati u politici jer nema sanse drugacije da prodju cenzus posebno ne danilovic i ova radnicka, ili ovi nezavisni kandidati.. ko ce ovo glasat druze cu Daka Davidovic..ahahahaahhaah

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

kako ga je potpisao ovaj Janko Vucinic zivo me interesuje!!??

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Slabašna je ova družina. Bez SNP- ni blizu cenzusa; na grbači SNP- oko 5 %..

Младен
Gost
Младен

Ако не направе једну коалицију са ДФ-ом, не ваља да работа.

Niksic
Gost
Niksic

Cetnicki pokret sa Jokovicem i Dakom,procerat iz Crne Gore

Stano
Gost
Stano

Jeli ovo onaj sto potrova narod sa onom rakijom

Anonimous
Gost
Anonimous

Jasno kao dan. DF i Demokrate su se ofirali u Budvi kao nasilni kada im oslača vlast. A SNP izgleda kao neka umjerena alternativa, i sve ovi nezavisni ‘stručnjaci’ a u stvari cijepači opozicije na kumbulj. Neće preći cenzus, i to baš zbog Dake…

Tebra
Gost
Tebra

Milačić, pametan si momak, idi sa DF-om, Mani se ovih Lutera.

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Hahaha… Nema leba u Makedoniju izgleda! Eh što radi daka eurotočivi sačuvaj bože!!!

VoSa
Gost
VoSa

Ovoje samo još jedan pokušaj opozicionog jedinstva. Moj glas ide Frontu i Pravoj ako izađu zajedno.

Miki
Gost
Miki

Pametan si jako svaka tebe cassss hehehehe

Cetinje
Gost
Cetinje

A kako ce im “lider”saveza UCI u Crnu Goru,prvo vodi se istraga zbog financijskih malverzacija drugo ima dvijno drzavljanstvo,nego nebi me cudilo da krtice u vlasti “posrbice”preveslaju cistu patriotsku vlas tj.one koji nemaju “rezervnu drzavu”kao Daka “posteni”Niksicanin.

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Jos jedan razocarani depesovac

Arena
Gost
Arena

Greška, esenpeovac….pokojni Momir Bulatović mu je bio kum.

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Kratko ti je pamcenje, esenpe je ogranak depeesa

ZKCG
Gost
ZKCG

Što se Milačića tiče pouzdano znam da ide sa Milanom Kneževićem i DF-om, nije budala pa da ide sa ovim egzibicioni satima koji će osvojiti tri mandata ukupno. Podrška za Marka i Milana, najbolji likovi na političkoj sceni.

Host
Gost
Host

3 mandata?! Mora da si mislio 3 glasa…

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Mislis zajedno u apsanu…jos im Dajko fali…

sovija
Gost
sovija

anfiju pare ovome orden

Baraka
Gost
Baraka

Hahahaha

Djuka Mucavi
Gost
Djuka Mucavi

Daka stari DPSovac

Naroz
Gost
Naroz

Ali je malo duze SNPovac, a u medjuvremenu ko zna sta…

Seka
Gost
Seka

Samo najgori lažovi i lopovi proadoše se Srbiji izdajice CRNE GORE

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

ovoj opoziciji je jedina šansa istina minimalna da se dočepaju vlasti da se donese zakon da se objavu samo imena partija a nikako imena kandidata iz tih partija

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Daku za predsjednika!!! Ali Ćićevca…

Minas
Gost
Minas

Nema dje ga nema, corbe nema u koju nije zaprska…

Učo
Gost
Učo

Kakve su ovo kamuflaže….

Ognjen
Gost
Ognjen

Smijurija!

I HAVE
Gost
I HAVE

Sprdnja

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Kralj Milutin je bio oženjen djevojčicom i eto svetac.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Sv. Kralj Milutin Pedofilski.
Crkva bizarnih svetaca.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije djevojčicom, nego đetetom. To mu je bila peta žena. Milutin je imao više od 50 godina, a bugarska princeza Simonida 5 (pet) godina. Po pisanju Milutinovog istoričara nije imao poroda jer je počeo da “konzumira” brak kad je ona imala 8 (osam) godina. Pravi srpski svetac.

TG-PG
Gost
TG-PG

Zašto Narodni pokret?!? Ljepše im je Četnički pokret!

Dilema
Gost
Dilema

Kome li će Risto sad podršku dati…ili ce samostalno na izbore!? Sprdnja se nastavlja😅

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Risto će sa DPS-om ako je pametan.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

odavno je on sa DPS-om. Pogledajte sa kim pravi zgrade i hotele… ci su to prijatelji i kumovi i kojoj struji pripadaju i sve ce vam bit jasno..

z d
Gost
z d

Kakav čelnik, takav i pokret.
Unaprijed piši propalo!!!

RS3
Gost
RS3

Nije čelnik,nego četnik

Max
Gost
Max

Text dobrodoslice

Blaki
Gost
Blaki

Još jedna ekipa za obaranje Crne Gore. Amfilohije i Joanikije, biće na izbornoj listi a Marko Milačić bića portparol.
Imali kakan Insekticid za ovakvu pošast.

Neozbiljno
Gost
Neozbiljno

Kukavno srpstvo. Spalo na Daku aboliranog.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Vise su sanse da na ilindan padne snijeg u podgiricu, nego da sa njim na celu neko postigne uspjeh na izbore !

Majka Tereza
Gost
Majka Tereza

Fini gospodin. Nadam se da mu je ruka skroz oporavljena.

Vlasta
Gost
Vlasta

Ha ha široko front ” ko je jamio, jamio”…e moj Jokiću i Daniloviću,nspali ste na ovog
ratnog bizmismena.pa pa…

Oluja20
Gost
Oluja20

Nije ranjen u ruku nego u mali prst

Posrbica 3,13
Gost
Posrbica 3,13

HAHAHAHahahahahahahahaha vracaju se 90ete sad ce trgovina oruzjem ratno profiterstvo ceranje sa sahrana,jahaci apokalipse, blago nama s nima.,sanjanje da se zida novi kulindo…ITD do zore

Srdja
Gost
Srdja

Ni da im je Đoković nosilac liste ništa im ne pomaže. Narod ih vidi kao petokolonaše.

Boki
Gost
Boki

Opozicija se raspada po šavovima. Što napraviše “lideri” od SNP, njima treba 5 koalicionih partnera da bi ušli u Skupštinu.

Politikolog
Gost
Politikolog

Intelektualci koje predvodi Daka Davidovič, ahahaha, što me na zoru nasmijaste. Zamislite takvog intelektualca. Ovi su se pogubili potpuno, da ni Marko Milačić sa njima neće. Vrijeme je da promašena ekipa Srđa Milič, Damjanović idu u zasluženu parlamentarnu penziju. Ovi cenzus preći neće.

Darko Ba
Gost
Darko Ba

Samo sklonite Dragoslava Scekica on je Milov spijun i imate sanse da predjete cenzus a ako umete Milacica otanjicete Df!

Sikter!
Gost
Sikter!

Tako, Daka, tako, grdno ti je sa Milom i Crnom Gorom. Vuci se u Srbiju!

Send this to a friend