Politika

Dakić u Vašingtonu: Suprotstavljanja nasilnim ekstremističkim organizacijama

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić  učestvuje na konferenciji “Suprotstavljanja nasilnim ekstremističkim organizacijama 2018”, koja se po treći put održava u Vašingtonu na poziv predsjedavajućeg Združenog Štaba Oružanih snaga SAD-a, generala Džozefa Danforda.

“Konferencija je posvećena analizi globalnih prijetnji prouzrokovanih nasilnim ekstremističkim organizacijama, a cilj joj je da ojača napore strategijskog pristupa vojnog suprotstavljanja tim organizacijama, koji je predstavljen 2017. godine”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tokom uvodnog izlaganja, Danford je apostrofirao ciljeve Konferencije koji se tiču prijetnji transregionalne prirode nasilnih ekstremističkih organizacija i promocije zajedničkog pristupa radi ojačavanja strategijskog pristupa vojnog suprotstavljanja.

Na Konferenciji je istaknuta neophodnost participiranja svih partnerskih nacija u suprotstavljanju nasilnim ekstremističkim organizacijama na regionalnom nivou.

Takođe, iskazana je potreba za saradnjom na strategijskom nivou, prvenstveno u razmjeni naučenih lekcija u trenutnim vojnim aktivnostima i u identifikovanju načina kontribucije.

Send this to a friend