Politika

Damjanović: Ako ova Vlada potraje pitanje je pod kojom zastavom će nastupati crnogorski sportisti

Damjanovič

Bez obzira na mržnju prema crnogorskoj zastavi koju u sebi imaju konstituenti izvršne vlasti, moramo uraditi sve da ona vječno bude jedina zastava pod kojom će nastupati crnogorski sportisti, saopštio je danas predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović, naglasivši da im političke promjene koje su se dogodile u Crnoj Gori i antidržavna politika nove Vlade daju za pravo da se zapitaju pod kojom zastavom će crnogorski sportisti nastupiti na sljedećoj Olimpijadi.

On je istakao da, zahvaljujući odluci građana Crne Gore donešenoj na referendumu 21. maja 2006, sportisti iz Crne Gore na Olimpijiskim igrama nastupaju pod crnogorskom zastavom.

“Na Olimpijiskim igrama svjetskim i evropskim prvenstvima održanim prije 2006. godine sportisti iz naše države bez obzira što su činili okosnicu reprezentacije za koju su nastupali su bili marginalizovani. Svi uspjesi koje su postizali su se proslavljali podizanjem tri prsta i pripisivali drugoj državi dok su srpski mediji stidljivo spominjali ime Crne Gore”, naveo je Damjanović.

Kako je rekao, nažalost, politički subjekti koji sačinjavaju aktuelnu vlast ne vide Crnu Goru kao samostalnu državu i aktuelnu zastavu ne dožiivljavaju kao svoju.

“Ono što je poražavajuće da se veći dio funkcionera izvršne vlasti više raduje uspjesima sportista Srbije nego li rezultatima crnogorskih sportista”, poručio je Damjanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
23231
Gost
23231

nazalost tacno si rekao

hulk
Gost
hulk

ko je ovaj tip

Zore
Gost
Zore

Opusti se,stalno si u grču.Ništa nije vječno.

Virus
Gost
Virus

Drži ruke kao Milo

Send this to a friend