Politika

Damjanović: Krivokapić u Beogradu nije govorio u ime Crnogoraca

Aleksandar Damjanović

Premijer Zdravko Krivokapić je u razgovoru sa patrijarhom SPC kazao kako je volja naroda Crne Gore da Joanikije Mićović bude mitropolit ove vjerske zajednice u Crnoj Gori, što je još jedna obična manipulacija koja dolazi od strane prvog čovjeka Vlade, kazao je Aleksandar Damjanović iz Crmogorske kulturne mreže.

“Ovu izjavu Krivokapić nije mogao dati u ime građana koji se izjašnjavaju kao Crnogorci jer niko od nas ne želi da Joanikije bude mitropolit i sa te pozicije sije zlu krv između dva prijateljska naroda crnogorskog i srpskog”, navodi Damjanović.

Premijer je, dodaje, u Beogradu mogao da govori u ime Milana Kneževića koji je jedan od glavnih zagovornika da se potpiše ugovor sa SPC i na taj način Crna Gora ostane bez vlasništva nad sahralnim objektima koje su izgrađivali njeni građani.

“Evidentno je da partrijarh SPC nije prihvatio trgovinu koju su unaprijed dogovorili Krivokapić i Joanikije pa je sasvim je izvjesnoda su male šanse da Mićović bude izabran za mitropolita. Za građansku Crnu Goru je dobro što najvjerovatnije Joanikija Mićović neće biti izabran za mitropolita jer bi on svojim djelovanjem koje se svodi na laži i manipulacije zloupotrebljavajući crkvu radio na rušenju građanskog koncepta države. Evidentno je da premijera Krivokapića grize savjest prema blaženopočivšim mitropolitu Amfilohiju Radoviću sa kojim je imao dogovor da temeljni ugovor bude potpisan sa Mitropolijom a ne sa SPC”, kazao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, za ozbiljnu je analizu kakav je interes Dritana Abazovića da više puta poziva premijera Krivokapića i na njega vrši pritisak da potpiše ugovor koji je štetan po Crnu Goru.

“Poručujem Zdravku  Krivokapiću i svima onima koji žele da silom otimaju svetinje da će one bez obzira šta bude pisalo u katastarskim evidencijama uvijek biti crnogorske i pripadaće Crnoj Gori. Na kraju sa žaljenjem konstatujem da je ova situacija oko otimanja državne imovine isključivo plod lošeg odgovora vlade Duška Markovića i tadašnjeg ministra pravde Zorana Pažina koji nijesu imali valjan odgovor na marketnški trik ne damo svetinje”, zaključio je Damjanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Bravo Damjanovicu !!!

PG Dioclea
Gost
PG Dioclea

Trojanski konj URA je sve to omogućila i pružila. Dalji razvoj i stabilizaciju nezavisne Crne Gore je sasjekla u korijenu. Izdaja najgrdja rabota.

ZABJELO
Gost
ZABJELO

Ko je ovaj

Miha
Gost
Miha

ne no čijim glasovima je krivokapić i koalicija oko njega došla na vlast ? Vanzemaljaca ?

Liberalka
Gost
Liberalka

Lazu,nista im ne vjerujte!
Srpska podmuklost!

Miro
Gost
Miro

Sve je ovo srpska igranka. Ovakav ugovor se ne smije nigdje potpisati.

Black
Gost
Black

Istina!

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

U moje ime nije govorio!
Dajte peticiju gradjana u cije ime nije isao da ljubi srpskim popobima noge!

Send this to a friend