Politika

Dan opštine Tuzi 1. septembar

Tuzi

Vlada Crne Gore dala je saglasnost da 1. septembar bude Dan opštine Tuzi, javlja portal Malesia.me

Odbornici parlametarne većine u Skupštini Opštine Tuzi 17. juna donijeli su odluka da 1. septembar bude Dan opštine, odbornici DPS bili su uzdržani, dok je odbornik SD glasao protiv.

Opština se opredijelila da se kao praznik obilježava 1.septembar, kao dan sjećanja kada je Opština Tuzi postala samostalna opština, smatrajući da je to izuzetno značajan datum za sve građane Tuzi, koji su nakon ukidanja Opštine Tuzi od 1954. godine ponovo postali samostalna opština.

U cilju usaglasnosti sa odgovarajućim istorijskim, kulturnim i drugim obilježima, utvrđenim članom 22 zakona o lokalnoj samoupravi, Ministarstvo javne uprave je dostavio odredbu statuta koja utvrđuje praznik Opštine Tuzi, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Ministarstvu kulture, da iz okvira svoje nadležnosti daju mišljenje.

Navedena ministarstva su dostavila mišljenja da nemaju primjedbi i sugestija na odredbu člana 7 statuta kojom se utvrđuje praznik opštine i da su saglasni sa istim.

Kao zaključak Vlada Crne Gore daje saglasnost na odredbu člana 7 Statuta Opštine Tuzi, kojom se utvrdjuje praznik Opštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Staro tuzanin
Gost
Staro tuzanin

Hvala bogu da ste pustili kometare,pitam gospodina Djeljosaja kako moze da dozvoli da u FK.Decicu dozvoli da nacijonalno djeluje uprava kluba da na drustvenim mrezama izlazi snimak na kome predsednik kluba Paljo Dresaj kometaruše da nema vise Turaka u klubu ja se. Pitam kao jedan Musliman i kao glasač Albanski partija zašto kome smetaju Muslimani u Opstinu Tuzi zasto kao… Više »

Osman
Gost
Osman

Nika manipulat gde ti je Diploma

Tuški Meraklija
Gost
Tuški Meraklija

Kao prvo 1 Septebar necemo slaviti kao drugo Tuski datum je 15 Decebar bio i ostaće,a Djeljosaj kada ćeš popiti kafu nedje u Muslimansku kafanu jer povaz dan jedes i pijes na racun gradjana Tuzi u Troju i Oasis..

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Sad ce Albanske zastave biti okacene po Tuziju

...
Gost
...

Smeta vam pređašnji datum kad su Tuzi oslobođeni od strane okupatora jer se ponečega stidite iz tog dijela istorije.

Send this to a friend