Politika

Đukanović: DPS pokazao da državu voli više od vlasti, borićemo se još srčanije za evropsku Crnu Goru

Nakon tri decenije parlamentarne demokratije, trebalo je da Demokratska partija socijalista ode u opoziciju, kako bi Crna Gora doživjela da partija i koalicija, koja je ostala u manjini prizna rezultat izbora i pokaže da više voli državu, od svoje vlasti u njoj, poruka je predsjednika partije Mila Đukanovića na IX kongresu partije. To je, kako je dodao, razlog za ponos.

FOTO: Mediabiro
FOTO: CDM

Uz intoniranje crnogorske himne, deveti kongres Demokratske partije socijalista na kome će se birati rukovodstvo, usvojiti statut i program partije počeo je danas u Podgorici.

Nakon parlamentarnih izbora održanih  30. avgusta prošle godine Demokratska partija socijalista nije bila u prilici da s tradicionalnim koalicionim partnerima formira Vladu.

“Predsjedništvo i Glavni odbor ocijenili su da je takav rezultat ispod očekivanja naše stranačke javnosti. Logična reakcija na to je organizacija vanrednog kongresa kako bi se utvrdila strategija djelovanja u novim uslovima i  stvorile pretpostavke za nužne promjene”, kazao je Đukanović.

Demokratska partija socijalista Crne Gore, ističe Đukanović, time potvrđuje da uspješno usvaja, baštini i promoviše zahtjevne demokratske standarde evropskog političkog života u koji se integrišemo.

“Pokazali smo to i suštinski, bezuslovim prihvatanjem izbornih rezultata i poštovanjem izborne volje građana Crne Gore. Odgovorili smo da smo razumjeli njihovu izbornu poruku našoj partiji. Kao odgovoran politički subjekt, bilo da smo stožer vlasti ili  pojedinačno najjača partija u Parlamentu, koja je trenutno u opoziciji, mi pokazujemo da smo u svakoj ulozi ubjedljiv promoter evropskog sistema vrijednosti u Crnoj Gori. Dakle, i novog i višeg nivoa demokratske kulture u našem društvu, koja polazi od odgovornosti kao ključne premise”, kazao je Đukanović.

Kako je dodao, turbulentno vrijeme, obilježeno teškom i dugotrajnom pandemijom korona virusa kao i novi i neočekivani politički i društveni procesi, prevashodno brutalna manipulacija vjerskim osjećanjima ljudi, zajedno s  nezapamćenim uplivom stranih država u crnogorski izborni proces, uz nagomilane unutrašnje slabosti, presudno su doprinijeli da rezultat poslednjih izbora bude ne samo ispod njihovih očekivanja, već, rekao bi, i iznenađujući za veći dio javnosti.

“Iako, ne vjerujem da je bolje upućena domaća i međuarodna javnost bila posebno iznenađena i zatečena višemjesečnom predizbornom atmosferom otvorenog hibridnog rata protiv Crne Gore, po istoj matrici po kojoj je  vođen i četiri godine ranije, kreiranog od strane istih protivnika nezavisne, multietničke, evropske i evroatlantske Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Kao i uoči parlamentarnih izbora 2016. godine DPS je, naglašava, učnio sve da se suprotstavi tom brutalnom ugrožavanju crnogorske suverenosti i slobode da biraju svoj put u budućnost.

“Ali, i akteri ove savremene, sofisticirane, nesvakidašnje ”hajdučije” u međunarodnim odnosima dodatno su usavršili svoj repertoar medijskih, finansijskih, digitalnih, političkih, obavještajno-bezbjednosnih, religijskih i drugih  pritisaka kojima ovog puta, nažalost, nijesmo uspjeli da se odupremo. Falilo je i snage i umijeća, prije svega političko-bezbjednosne pronicljivosti, kao i državne odgovornosti, patriotskog jedinstva, hrabrosti i istrajnosti da se dovoljno široko u domaćoj i inostranoj javnosti predstavi i prepozna kakvom je udaru izložena nezavisna, građanska, antifašistička i evopska Crna Gora, i da se kao i mnogo puta u našoj istoriji okupimo i odbranimo ispod barjaka crnogorske slobode i nezavisnosti”, kazao je lider DPS-a.

Kalkulacije i povodljivost za, nesporno značajnim, ali, svakako, manje važnim interesima od ovog, dovele su do toga da je snaga Demokratske partije socijalista i koalicionih partnera bila za jedan mandat ispod broja mandata njima suprotstavljenih tri koalicije među kojima, kaže Đukanović, nesumnjivo i očigledno, dvotrećinski dominira koalicija koja otvoreno, rekao bi lider DPS-a, čak i ponosno služi interesima drugih država.

“I to onih koje pokušavaju da svojataju Crnu Goru, da joj opet uskraćuju pravo na nezavisnost, suverenost i nacionalno dostojanstvo; koje pokušavaju da joj mijenjaju građanski i sekularni karakter, nudeći joj kao alternativu status nacionalne države sa državnom religijom crkve ogrezle u kleronacionalizmu i koje Crnu Goru vide i priželjkuju kao dio nacionalističkog provizorijuma ”srpskog  sveta”, a globalno kao pridruženi dio ”ruskog sveta”, u zamjenu za strateški pravilno odabrano članstvo u NATO i EU”, kazao je Đukanović.

Uprkos svemu, naglašava on, DPS nije učinila niti jedan korak, od izbornog dana do danas, koji bi prijetio da Crnu Goru gurne u bezdan nestabilnosti, ili da uspori tempo daljeg proevropskog razvoja.

“Nijesu se ostvarila skeptična, ponekad i zlokobna očekivanja domaćih i stranih analitičara, ne malog broja predstavnika medijskih, političkih i krugova civilnog društva, u suštini najčešće nedobronamjernih i tendencioznih kritičara i Demokratske partije socijalista i savremene Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Nije bilo, dodaje, poništavanja rezultata na biračkim mjestima da bi se postizbornim inženjeringom pokušala sustići mala prednost političkih protivnika i minimalni poraz pretvoriti u minimalnu pobjedu.

“Nije bilo ni osporavanja od same izborne noći tada još uvijek nezvaničnog izbornog rezultata, zbog zrelog i društveno odgovornog rezona u DPS-u da su prednosti koje će Crna Gora imati od njegovog priznavanja makar  ostvarenog i u takvoj atmosferi, nacionalno važnije od štete koju će DPS pretrpjeti odlaskom u opoziciju”, ističe Đukanović.

Navodi i da nije bilo ni ranije uobičajenih protesta zbog nezadovoljstva onih koji su na izborima ostali u manjini.

“Ni časa opstrukcije ili odugovlačenja u procesu prenošenja vlasti na novu parlamentarnu većinu”, kazao je Đukanović.

Nema, ukazuje, ni bojkota institucija, svojstvenog donedavnoj opoziciji čak i u višegodišnjem kontinuitetu, kao, tokom prošlog saziva Parlamenta.

“Umjesto svega toga, od Demokratske partije socijalista stigla je kratka i jasna poruka: nastavljamo, još srčanije i posvećenije da se borimo za superiorne vrijednosti – građansku Crne Goru, multietničku demokratiju i evropsku budućnost našeg društva. To su vrijednosti čije dostizanje podrazumijeva procese i traži vrijeme. Dakle, traži i političku snagu koja je spremna da ih ubijeđeno i beskompromisno zastupa i kad je vlast i kad je opozicija. Mi smo ta snaga naše države”, poručuje Đukanović.

U mozaiku dostignuća Crna Gore u kojima je minulih decenija DPS bila vodeći akter, ovo je, kaže lider ove partije, jedno od markantnijih.

“Poslije 30 godina parlamentarne demokratije trebalo je da DPS ode u opoziciju da bi savremena, evropska Crna Gora doživjela da partija i koalicija koja je na izborima ostala u manjini prizna njihove rezultate; da pokaže da poštuje izbornu volju građana; da djelom potvrdi da više voli svoju državu od svoje vlasti u njoj”, kazao je Đukanović.

Na sve ovo su, kaže, veoma ponosni.

“S razlogom. Zato smo i za glavnu poruku ovog kongresa odabrali slogan: Dostojanstvo. Vjerujući da je borba za sve što smo do sada ostvarili u Crnoj Gori bila viteška i dostojanstvena. I da imamo pravo na osjećanje ponosa zbog svega što smo postigli. To je važna karakteristika i znak prepoznavanja politike DPS-a u poslednjih 25 godina, nakon što je naša partija, izlaskom iz meteža ratnog haosa ranih 90-ih, prekretnički stala na put samostalnog kreiranja nacionalno  odgovorne državne politike”, naveo je Đukanović.

Vjeruje da će podsjećanjem na istorijske uspjehe i potenciranjem prava na takvo osjećanje ukupne javnosti Crne Gore, homogenizovati i osnažiti front političke borbe za državu i društvo evropskih vrijednosti i kvalitetnijeg života za svakog njenog građanina.

Crna Gora je, navodi, danas pred izuzetno delikatnim izazovom.

“Čini mi se ne manje opasnim od onog s početka 90-ih godina. U nekim apspektima podsjeća i na početak 20. vijeka, na vrijeme nepromišljenih međunarodnih scenarija, čiju je tragičnu cijenu platila upravo Crna Gora”, kazao je Đukanović.

FOTO: Mediabiro

Crna Gora je, podsjeća, dio apetita velikosrpskog nacionalizma, eufemistički promovisanog kao ”srpski svet”.

“Otužno je da neumorni zagovornici ove stupidne ideje nijesu ništa naučili iz najnovijeg tragičnog iskustva prilikom raspada jugoslovenske federacije. Jer, i u tu tragediju sa preko sto hiljada ljudskih žrtava uvele su nas iste ideje velikodržavanih nacionalizama. Njihova brza restauracija, poslije samo 25 godina, opominje da je nažalost, zasluženi politički pogreb ovih retrogradnih projekata ostao nezavršen posao”, kazao je Đukanović.

I to je, navodi, bio okidač za bahaćenje.

“Po istom receptu iz 90-ih. Navodno, Srbi u regionu su ugroženi pa im treba zaštita Srbije. Kojom ta država u stvari  ugrožava suverenitet svojih susjeda. Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori  brutalno je uvedena i SPC. Kao dokazano najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač, jatak i advokat najmonstruoznijeg genocida u Evropi novog doba”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, u tom aranžmanu sve se tokom poslednje godine pretvorilo u tragikomičnu farsu.

“SPC je branila navodno ugrožene svetinje. Iako je zapravo providno pokušala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu koju su gradili crnogorska država i gradjani, a koja je uz to i kulturno istorijska baština Crne Gore. Dakle, naš identitet, naše ime i prezime. Država Srbija se odmah nezvana našla u ulozi branioca, kako kažu njeni zvaničnici,  svojih imovinskih prava, iako to tako ne tumači niko, čak ni iz redova SPC u Crnoj Gori. Ali smo tim povodom saznali da Srbiju u odbrani tobože ugroženog srpstva u Crnoj Gori vrlo zanimaju rezultati lokalnih izbora u Nikšiću, i predstojeći popis”, navodi lider DPS-a.

Za to vrijeme, ističe, neki od predstavnika medjunarodne zajednice iskazivali su naglašenu zabrinutost za navodno ugrožene vjerske slobode, umjesto da u djelovanju SPC prepoznaju tako očiglednu alatku malignog uticaja antievropske i antinato politike  u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu.

“Zato su tako složena iskušenja kroz koja Crna Gora upravo prolazi. I naša riješenost da odbranimo vrijedne tekovine savremenog razvoja naše države i društva mora biti nikad hrabrija i pametnija. S jasnom strategijom. Na velikodržavni srpski nacionalizam moramo odgovoriti snagom naše države i crnogorskim društvom gradjana, a ne nacionalizmima multietničke Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Srpska istoričarka Latinka Perović podsjetila je da je DPS stranka koja je ušla u obnovu suverenizma sa orjentacijom da očuva antifašistički, multinacionalni, multikonfesionalni karakter Crne Gore.

“DPS je na ispitu da pokaže odliku jednog demokratskog društva, pokaže da je vlast smjenjiva”, navela je ona.

Podrška DPS-u stigla je i od premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva, koji je kazao da je ta stranka donosila važne državničke odluke za svoju zemlju i građane.

“Znam da DPS ima snagu, znanje i kapacitet da povrati povjerenje građana”, poručio je Zaev.

Podsjećamo, Predsjedništva Demokratske partije socijalista je juče jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović, a da kandidati za potpredsjednik: Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

<<<Milo Đukanović jedini kandidat za predsjednika DPS-a, za potpredsjednike Vuković, Rakočević, Eraković, Damjanović…<<<<

Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsjednika.

Za dvije godine svi predsjednici Opštinskih odbora kao i predsjednik Partije biraće se neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva.

Milo Đukanović je ranije najavio da će u Glavnom odboru Demokratske partije socijalista biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

<<<Đukanović: U Glavnom odboru DPS-a biće više od 60 odsto novih ljudi>>>

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beranac
Gost
Beranac

Ne damo četnicima Crnu Goru 🇲🇪🇲🇪 Dps i sve procrnogorske partije u zajednički blok‼🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Bravo🇲🇪odlican odabir potpredsjednika.najbolja recenica na Kongresu je bila ‘otudjili smo se od glasa naroda’.E sad svi pravo za NK pricajte sa ljudima ubjedite ih da je Crna Gora na ivici kao sto i jeste,vratite povjerenje u vase glasace,vratite dostojanstvo niksickoj omladini i niksickim radnicima i penzionerima.pogotovo osvrt na preletace sto zbog vasih gresaka na parlamentarnim izborima dadose glas za URU.svi… Više »

Sunce
Gost
Sunce

❤❤❤❤❤❤

Ja sam
Gost
Ja sam

Zasto ima praznih stolica

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Da li Predsjednik svih gradjana moze da izgovori ovakve rijeci

Alzas
Gost
Alzas

Tim riječima ama baš ništa ne fali! Sve je rekao što treba, a ono što nije – podrazumijeva se! Sviđalo vam se ili ne.

Crni_Petar
Gost
Crni_Petar

Želim vam još puno ponosa u bliskoj budućnosti!

lela
Gost
lela

Svaka cast predjednice,srecno bilo,ali moram reci moje licno iskustvo kao clanom Vase partije u nk nijesam mogla doci do predsjednika stranke ,opstine i drugih koji su bili na celu partije,a isto tako mogu reci da sam trazila prijem i kod Vas kod gospodje Dragice i pet godina cekala.Ovo se obracam da znate da ste Vi najmanji krivac izbornog rezultata nego… Više »

D nikola bolonj
Gost
D nikola bolonj

Bravo dps najbolja partija.

D alfa romeo
Gost
D alfa romeo

Dps je najbolji.

D ko nema papir
Gost
D ko nema papir

Tako treba gospodine.

Spuz
Gost
Spuz

I dalje misli da je nedodirljiv
😂

D pamti pa vrat
Gost
D pamti pa vrat

Bravo milo gospodine.

D 1mil sat role
Gost
D 1mil sat role

Bravo milo.

Alek
Gost
Alek

Sve čestitke i srećne nove pobjede

Garfild
Gost
Garfild

Vi sre proslost

ludak
Gost
ludak

da bas vise volite drzavu nego svoj dzep niste vecina vas dokazala

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Podrška vama Predsjedniče i vašoj partiji.Sačuvajte CRNU GORU , jer jedino vi to znate i mozete.U ovom zaista lošem vremenu , treba se znati oduprijeti i biti mnogo mudar i pametan.A vi to jeste zelim vam sve najbolje.

By the Way
Gost
By the Way

Šta će Marković Liberal tu???

Jaaaaa
Gost
Jaaaaa

Hahahahaha

milica
Gost
milica

Srecno !Da se zajedno rijesimo ovih srpskih eksperate koji hoce drzavu da nam pretvore u Dzamahiriju!

Rajko
Gost
Rajko

Izneverili ste glasače, prevarili ih i sad umesto da priznate grešku i okrenete politički kurs, vi tobož, brinete o državi i pozivati na patriotizam. Sramota, zavađati i sijati mržnju umjesto priznati grešku i pokupiti prnje, da dođu neki novi, pametniji i pošteniji ljudi.

Ivana
Gost
Ivana

Milo Đukanovć zaista treba da podnijese ostavku na mestu Predsjednika Crne Gore, ugrožava pravo građana, ugrožava vjeru i naciju srpskog naroda. Vrijeme da se sam skloni jer krši Ustav Crne Gore..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zbog drzave smo vas glasali 30 godina a me sto vas toliko volimo .

Bokelj
Gost
Bokelj

Centralni komitet opet! Uništili ste svu privredu Boke. Gradite bulevare po Titogradu od naših para! E neće moći više. Boka Bokeljima!

Alzas
Gost
Alzas

…polako bosana, polako, nemoj se zalijetati, nije ti ovo dodigovina…

Necedugo
Gost
Necedugo

A sad biste malo u opoziciju na sigurne plate i ocuvanje stecenih dobara ?

Kokot
Gost
Kokot

Tužno i pretužno.Pogubljeni u vremenu bez ideja i kontakta sa realnošću.

rano
Gost
rano

Ja ovdje vidim najmanje 1000 godina robije!

Doxford
Gost
Doxford

Danas sam,prekinuo sjednicu u Kotoru i rekao Vasim delegatima,da paze sto rade sa mojom,vasom,nasom..Crnom Gorom Imao sam na sebi majicu LSCG..jedine stranke koja je uvijek bila za Gradjansku,multikonfesionalnu,suverwnu,multietnicku….Crrnu Goru I,opet cu im reci,Tebi i njima..ne igrajte ze sa Crnom Gorom.Nemate vise kredita

Nikolas
Gost
Nikolas

Nek je vjecna Crna Gora!! 🇲🇪 Dje se krstas barjak vije, cetnicima mjesto nije!

Hajduk
Gost
Hajduk

Hahahaha. E sou programa… Ista prica cijeli zivot.

crnogorac
Gost
crnogorac

Nadamo se dobru🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Zdravko
Gost
Zdravko

A vidji scenografiju i koreografiju, kao da je kongres KP Sjeverne Koreje

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Adio mare…….

neko
Gost
neko

nema sreće ođe ako će ovako da bude… sve je isto, kongres nepotreban bio… samo pogledajte kadar… nadam se da će neka nova politička partija okupiti procrnogorske birače…

Mara
Gost
Mara

Tako je Milo!!!!

Just saying
Gost
Just saying

A Milo više voli fotelju nego da konačno na čelo DPS-a dođe neko novi…

Dadada
Gost
Dadada

I tako oni. Sve po starom. Ne kapiraju da mladi hoce naprijed a ne nazad

Jelena
Gost
Jelena

Hahahahhahahahah. Evropa vas pustila 30 godina i nista. Cao. Sad idemo ostali

Karantin 49
Gost
Karantin 49

Da je srece, 1. da se izvines za svu korupciju i pljacku koju je DPS uradio i tvoji najblizi saradnici na celu sa tobom. 2. Da prihvatis odgovornost za poraz koji je doveo do toga da normalni ljudi koji vole svoju drzavu sada trpe ovu agresiju klero nacionalistickih snaga koje su izmiljele ispod krsa podrzane razocaranim narodom u tebe licno… Više »

Madagaskar
Gost
Madagaskar

SREĆNO 💪🏻🇲🇪💪🏻

Брђанин
Gost
Брђанин

Донесите одлуку на конгресу да вратите све паре које сте нелегално ставили у своје џепове и можда будете озбиљна партија.

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

DPS voli državu više nego vlast, zato su upravljanje prepustili Krivokapiću i Abazoviću.

Milica
Gost
Milica

Najbolji ste Presjednice SRECNO!

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Šou program.

Real
Gost
Real

Više voli pare nego državu

zabjelo
Gost
zabjelo

Neznam prelazite li cenzus?

Mitar
Gost
Mitar

Pa jes! A reci potpisa li ti one zakone da te cetnici ne bi smijenili?

Skafi
Gost
Skafi

Tako je predsjednice.Sad nemoj da potpises zakone i budi opozvan.Pokazi na licnom primjeru kako se drzava voli vise nego vladt!

Slobodan građan
Gost
Slobodan građan

Riba od glave smrdi.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

DPS nema sposobnost da bude kreativan. Dritan je odigrao jedini drugačije i još ste niste snašli. Niti ćete. Jer crnogorac ne znači bit za DPS

čtalac
Gost
čtalac

Pobijeditćemo fašiste,petokolonaše,izdajnike i sve one koji su protiv Crne Gore.Naprijed DPS .

Ja sam
Gost
Ja sam

Da se razumijemo. Novac zaradjen od turizma, malih i srednjih produzeca putem poreza bacali smo u drzavna produzeca da bi pokrivali plate prekomjerno zaposlenih i nesposobnih. Vazno je izgleda da je njima plata bila redovna za ljubav drzavi.

Roro
Gost
Roro

Sad ćeš viđet kako ćeš u svoj rodni Nikšić proći.

mrki
Gost
mrki

prosli kongres gist je bio Vuk Drasković a za ove sam Šešelja ocekivao..

Grujo
Gost
Grujo

Fabrika celuloze Berane,Fabrika kože “Polimka”,Fabrika za proizvodnju guma “Guminig”,Fabrika obuće “Lenka”,Vojna fabrika “Prva petoljetka”Vunarski kmbinat VUNKO,“Gornji Ibar” Rožaje,“Velimir Jakić” Pljevlja ,“Titex” – Podgorica, Šavnik, Murino, Gusinje.,Fabrika elektroda Plužine Fabrika “Vukman Krušćić” Mojkovac Rudnik Brskovo Željezara Nikšić fabrika alu-čeličnih užadi Kolašin Autoprevozno Nikšić Obod Cetinje Košuta Cetinje Solana “Bajo Sekulić” Ulcinj Prvoborac Herceg Novi Mljekara Podgorica “Radoje Dakić” Podgorica “Marko Radović”… Više »

Ahakakodane
Gost
Ahakakodane

Da ste pokazali, nebi cetnici danas bili na vlast

Beranac
Gost
Beranac

Sve crnogorske partije u zajednički blok da se miče ovo zlo

petar
Gost
petar

Da vidimo imovinske kaetice onda odlučimo ?

Ruža
Gost
Ruža

Dostojanstveno! Za našu Crnu Goru. Uz vas smo! 🇲🇪

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Ziv nam bio Milo ,ne damo nasu Drzavu cetnicima i okupatorima !!!

Jelena
Gost
Jelena

Pa ko vise vjeruje u ovo? 😂😂😂 Imali su 30 godina da promijene nesto.

Crnogorizam227
Gost
Crnogorizam227

Opet ćemo pobijediti preśedniče 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Eva
Gost
Eva

E fotelja fotelja da si voleo Državu nebi ju doveo na prosjački štap .A sad dođe na vlast banda prosrpska blago nama

Dzo
Gost
Dzo

Ispade da vecinu narodua u CG dps bi trebalo da procera. Kakav odnos prema narodu.

Kuvar
Gost
Kuvar

Tuzni skup istrosenih ljudi…

CGmajkomila
Gost
CGmajkomila

Da je vječna! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Podgorica
Gost
Podgorica

Nedostaje im vlasti i para

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Ne mogu da razumijem Crnogorce koji i dalje navijaju za dps. Pa dps je najveći krivac zbog kojeg mi nemamo svoju crkvu. Da ne govorimo u višedecenijskoj krađi.!!! Svašta su radili. I neka su se više makli.

NikšaU
Gost
NikšaU

Svaka čast preśedniče! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Jadranka7
Gost
Jadranka7

Bravo! Idemo dalje i borimo se za nasu Crnu Goru! Vi ste uvjek bili uz nas budite sigurni i mi cemo biti tu za vas !

Jovan
Gost
Jovan

Tako je svaka cast, samo naprijed!

Vlast
Gost
Vlast

“DPS pokazao da državu voli više od vlasti”
Vjeruje li iko u ovoj državi u ovo????
Ja mislim ni jedna jedina osoba od 7 – 77 !

Vasglasac
Gost
Vasglasac

Dno dna

Apeiron
Gost
Apeiron

I ovo sto navodite kao pozitivne rezultate vaseg politickog djelovanja je (barem vecina) uradjeno zbog vasih licnih interesa. Razumio bih da je referendum donio istinsku nezavisnu Crnu Goru i prvi bih je postovao i bio za takvu ideju, bez obzira na to kako se ja osjecao. Ali ne, pretvorena je nasa mala u poligon sumnjivih tendera i privatizacija, u kriminalnu… Više »

Dagy
Gost
Dagy

Zašto se ovaj čovjek nakon 30 godina ovako bori za vlast pitanje je sada… Za Crnu Goru… Axaxaxa

marius
Gost
marius

Iskreno se nadam da ce posad DPS istinski da se zalaze za nasu CG, i da ce ovaj novi rekonstruisani DPS jos jace, i bolje se boriti za one prave vrijednosti ,koje zasluzuju svi gradjani ove nase lijepe, i jedine, nam domovine ,nase CRNE GORE . Nek je vjecna !

Sale
Gost
Sale

Litijasi,ipak pratite kongres a?Zasto ako je ovo prevazidjena politika,zasto ako tvrdite da ce imati sve manje i manje glasova?Zasto slusate i komentarisete tamjandzije🤣🤣🤣🤣

Hogar
Gost
Hogar

Ajde nek’ vam je sa srećom!Konsolidujte se,izađite iz svega ovoga jači 👍 Uloga Mila Đukanovića i DPS-a je istorijska,istorijska vam je i obaveza da odlučujuće doprinesete u borbi protiv ovog kleročetničkog zla.

Markoza
Gost
Markoza

Oparili ste se vi sto ste sad vlast.Zato ste se pomalili i udarili u maniti lik. Stizalo iz Srbije Rusije popovi se nijesu stedjeli sto novac sto materijalno. Ali nicija do zore . Kad nestanu pare nesta i vas.

veki
Gost
veki

dosadi više njegova priča puna laži

Sportista
Gost
Sportista

Tužni skupe….

Podgorica
Gost
Podgorica

KPJ 1989. Ista prica i isto nerazumijevanje sadasnjosti.

Zdravko
Gost
Zdravko

Crnogorci vi koji mislite da vam je Srbija neprijatelj i da hoce da vas okupira podjite ne do Tuzi, Ulcinja i Plava nego do Bara gdje razni investitori iz Turske i Albanije grade zgrade i recite da ste pravoslavac i da zelite da kupite stan da vidite da li ce moci.Nece moci.To je rezervisano za ljude iz Albanije, Turske, Rozaja,… Više »

Sunce
Gost
Sunce

Miloo!!! Britva!!! Uskoro opet crnogorski blok dolazi na vlast!!! Zivjeli!

Viktorija
Gost
Viktorija

Milo koliko ti kosta taj sat? Jedno 50 predsjednickih plata

Perko
Gost
Perko

Kongres za totalni propast….znaju da imaju oko 13 posto podrske….posle ovoga 8 😂😂😂😂😂

Rene
Gost
Rene

Svaka čast!!! To je ozbiljna partija, ozbiljne i korjenite reforme na svim nivoima. Respekt! Sve novi – stari ljudi, sve nove – stare face. Vizionarski potezi.

Rukoljub
Gost
Rukoljub

Srećno,pa litijaši da prte još malo

21. Maj
Gost
21. Maj

uhh, samo se nadam da ce biti novi pro-crnogorski blok, da je DPS vise ne cuva jer su je ugazili.

Tamara
Gost
Tamara

Ovi zive u nekom paralelnom svijetu. Ne vide probleme obicnog naroda. Napunili se para pa ne razumiju narod.

Sasa
Gost
Sasa

Lijepo li je kad ih vise covjek ne gleda.

Zoran
Gost
Zoran

DPS je je najaci stub odbrane Crne Gore. Podrska od svih koji vole gradjansku , Crnogorsku i Evropsku Crnu Goru.

Plimut expres
Gost
Plimut expres

DPS mora biti zamajac i udarna igla borbe protiv povampirenih klerofašista i četnika iz DF, Demokrata i URA-e.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Zar nema prenosa na RTV CG?

MirsadCrnogorac
Gost
MirsadCrnogorac

Sve srbe nazivati cetnicima je pravi put za tamo dje partija krenula, sigurnim korakom, godine pocinju januarom !

milisav
Gost
milisav

Kad ce uvid u imovinu da se vidi koliki je patriotizam u pitanju?

vele
Gost
vele

Micite Gvozdenovića ne iz Predsedništva nego iz partije Zauvijek. Zbog takvih smo i izgubili izbore.

Staxe
Gost
Staxe

Stečajni Kongres Doo Dps,braće Đukanović…

Srecno!
Gost
Srecno!

Kljuc svake partije je, da na celu bude najbolji, i minimum 30 ljudi od integriteta i povjerenja, znaci pod 1.obrazovan 2.posten.3.kulturan, ako to obezbijedite eto vas opet na celu drzave!Bahatima stop,njima dzaba sve ako imaju tu osobinu!

Aco
Gost
Aco

Partija koja mosti Sv. Vasilija naziva kosti, nema buducnost. Nadam se da narod to nije zaboravio.

KAP
Gost
KAP

Imate li koji euro ili da vam pozajmimo? 😂😂😂

Eto
Gost
Eto

Strasan statut. Otvarate li i dps crkvu i dzamiju?
To ocekujemo od ovakve gradjanske stranke.

Jasno
Gost
Jasno

Mozete li Miga za predsjednika? Covjek zna pare naci😂😂😂

Ivana
Gost
Ivana

E blago nam sa vama. Je li vam malo bilo 30 godina pa hocete jos malo?

Sunce
Gost
Sunce

Sretno bilo predsjednice!!! brz povratak

Jovana
Gost
Jovana

Samo vi nastavite po starom pa sledece izbore ni 50% od ovoga danas necwtw imati

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ako Bog da jos da vam se smanji clanstvo, da izaberu pravu partiju, do sledeceg puta.

Mara
Gost
Mara

Nadam se vasem brzom povratku.
Valjda je svima jasno da sa ovima necemo daleko dogurati.

Igor
Gost
Igor

Srecno!!!!

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

90% od tih oko tebe predsjednice ne bi nikom u’oko punuli.. nadmeni, hladni, nekomunikativni, sebicni, podmukli.. to je problem dps-a.. mora se prici narodu a ne bjezati i iza mejlova se sakrivati od istog koji treba da te glasa!!

Zupa
Gost
Zupa

Dps, partija proslosti.

Tas
Gost
Tas

I proslosti i buducnosti

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

zahvaljujuci ovima sadasnjima na vlasti i buducnosti!!

Nada
Gost
Nada

Sanju Damjanovic ili starije ljude od poverenja koji se nisu isticali do sada , nemojte te mlade nista postici necete…

Realno
Gost
Realno

Većina mladih, predloženih u glavni odbor, vjerovarno su pod uticajem starih kadrov1. Ali, nisu jedini, ima i drugih patriotskih partija.

mrki
Gost
mrki

nema srece sa vama i frontom u CG

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Sa frontom teroristima i izdajnicima neee !!!!!

Tas
Gost
Tas

Sa kim ima srece, leba ti? Apistoli ?

Dula
Gost
Dula

S. Damjanovic osoba za pozeljeti u svakom drustvu. Expert u svojoj struci, a i sire.

LipaLipa
Gost
LipaLipa

… srecno bilo, … dobice sve sto im treba, …ni manje ni vise, … i zdravi bili. …

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Pokusaj davanja vjestackog disanja, pred evidentni debakl u Niksicu. Oni su stranka mracne proslosti. Treba da otvore stecaj, a ne da drze kongres. Ruinirali su i opustosili CG, a narod pokusali da pretvore u nesto sto nikad bio nije. Odakle im pravo da progone jednu crkvu, narod i religiju u 21 vijeku? Nece moci…..

Role je King
Gost
Role je King

Zasto nam malo ne pricas o vama? Uzeli ste nam crkvu i zelite da nas pretvorite u nesto sto nismo. Rodili ste se u cg,tu zaradjujete i zivite a kazete da ste srbi. Vlast vam se raspada u Budvu jer ste inace jako slozni,tipicno za vas.Moci ce,vidjeces.

Madoks
Gost
Madoks

Role je King vaš komentar ne miriše na nacionalizam već zaudara na klerofašizam. Takvi su uništili ovu predivnu zemlju

CG crnogorska
Gost
CG crnogorska

Sanju Damjanovic istaknite ako hocete nesto da postignete, divna osoba i strucnjak!

Abstract
Gost
Abstract

Kakav smor

Shoro
Gost
Shoro

Smor ste vi jedino cetnici ,dosadili ste i bogu i ljudima vise !!!

Dula
Gost
Dula

g. Sanja Damjanovic je pravi expert. Prepametna zena. Glas za nju. 🇲🇪👍

CorsoCorso
Gost
CorsoCorso

Sve dok je Mika na vrhu nema promjena u partiji.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Raspišite prelazni rok. I ko poslednji izađe neka ugasi svijetlo.

Gavrile
Gost
Gavrile

Novi ljudi na pravom mjestu. Očekuje se veliki napredak i razvoj partije. Samo dostojanstveno i odgovorno.

1998
Gost
1998

Još se malo koprcaju. . . .

Ajmo
Gost
Ajmo

10% max

Tas
Gost
Tas

Izmedju 10 % i 70 %

Nick
Gost
Nick

DPS će vrlo brzo, sad kad mu se oduzmu poluge represije i mogućnost krađe glasova i ucjenjivanja, postati marginalna politička partija kojoj glas neće dati ni 20 odsto građana. A kad đukanović pođe sa mjesta predsjednika CG, partija će doživjet fijasko na prvim sljedećim izborima. Biće kao SPS u Srbiji.

Maya3
Gost
Maya3

Ako ti tako kazes, jos i eksperti da potvrde …

MIŠKO
Gost
MIŠKO

SREĆNO BILO🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪👍👍👍👍👍👍

Send this to a friend