Politika

Danas o sporazumima sa NATO-om

Crnogorski parlament na današnjoj sjednici trebalo bi da razmatra predloge zakona o potvrđivanju više sporazuma, čime će se stvoriti pravni okvir za saradnju koju Crna Gora ostvaruje sa Alijansom i državama članicama.

Predloge zakona utvrdila je Vlada 26. oktobra, kao obaveze koje proizilaze iz članstva u ovoj organizaciji.

“Crna Gora će potvrđivanjem ovih sporazuma ispuniti unutrašnje uslove za njihovu primjenu, čime će se stvoriti pravni okvir za saradnju koju država ostvaruje s NATO-om i njegovim državama članicama”, kaže se u obrazloženju.

Predviđeno je da crnogorski parlament verifikuje devet sporazuma.

Oni se odnose na atomske i bezbjednosne podatke, saopštavanje tehničkih podataka u odbrambene svrhe, pravni položaj snaga Sjevernoatlanskog ugovora, misija i predstavnika trećih država pri Organizaciji Sjevernoatlanskog ugovora, međunarodnih vojnih komandi i međunarodnog osoblja.

Na dnevnom redu sjednice parlamenta su Predlog zakona o završnom računu budžeta za 2016. godinu, kao i predložene izmjene zakona o državnom tužilaštvu, carinskoj službi.

Predviđeno je razmatranje sedmog polugodišnjeg izvještaja o aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evrospku uniju za period januar – jun ove godine.

Crnogorski parlament će se izjasniti o inicijativi za ocjenu ustavnosti Zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda kojim se uređuje pravni status korisnica prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sve li ti znas
Gost
Sve li ti znas

I onda kum ce kumu da sapne te bezbjednosne podatke u nekoj kafancini, cisto ono da budu cool da znaju nesto vise od ostalih okolo i eto ti spijunaza nenamjerna i tako, dako nas nato napadne

Send this to a friend