Politika

Počela sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, bira se novi šef bezbjednosnih službi

Počela je sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj će se birati novi koordinator Biroa za operativnu koordinaciju. Do sada je tu funkciju obavljao premijer Dritan Abazovića, a pojedini mediji ranije su objavili da će novi šef Biroa biti potpredsednik Vlade ministar odbrane Raško Konjević. Na dnevnom redu biće i usvajanje nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala.

sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

“Takođe, planirano je da se članovi Vijeća upoznaju sa stanjem i problematikom u odnosu na uslove rada i na druga pitanja koja su od značaja za rad Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva i drugih tužilaštava, a posebno u kontekstu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zbog toga su na današnju sjednicu Vijeća pozvani i vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin“, najavljeno je iz Vlade.

Raško Konjević
Zoran Miljanić
Filip Adžić
Marko Kovač
Aleksandar Damjanović
Ranko Krivokapić
Filip Adžić i Zoran Miljanić

Podsjećamo na sjednici Vlade održanoj 5. maja 2022. godine donijeto je Rješenje o imenovanju Vijeća za nacionalnu bezbjednost, u kome su pored predsjednika Vijeća Abazovića, članovi Raško Konjević potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane, Marko Kovač ministar pravde, Filip Adžić ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Damjanović ministar finansija, Ranko Krivokapić ministar vanjskih poslova, Savo Kentera vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Maja Jovanović
Zoran Brđanin
Vladimir Novović
Adžić i Kovač
Raško Konjević
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rajko K.
Gost
Rajko K.

Smiju se.Opet Dritan isprica neki vic.🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Baćko
Gost
Baćko

Njima je smješno dok, narod skapava.
Super.

Zbunjan sam
Gost
Zbunjan sam

Sto svi imaju vecinom iste kravate

Send this to a friend