Politika

Usvojen Predlog o popisu stanovništva

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova sa Izvještajem sa javne rasprave.

“Za sprovođenje popisa važno stabilno političko i društveno okruženje”

Ministar finansija Aleksandar Damjanović rekao je da je zakon dobio prohodnost u utorak na komisiji, kao i da očekuje da Vlada usvoji taj Predlog zakona. Sa predstavnicima Monstata su, kako je rekao, definisali zaključak koji bi pratio predlog akta, koji je na bazi međunarodnih standarda.

“Vlada se obavezuje da će u saradnji sa Skupštinom, period sprovođenja popisa i referentni momenat utvrditi u skladu sa međunarodnim preporukama, koje predviđaju da se sprovođenje popisa ne poklapa sa političkim događajima, državnih i lokalnih izbornih kampanja. Za sprovođenje popisa je važno stabilno, političko i društveno okruženje. Vlada će odluku iz člana 2 zakona donijeti nakon konsultacija sa nadležnim skupštinskim odborom”, kazao je on.

Usvojen je Predlog carinskog zakona sa Izvještajem sa javne rasprave, kao i Predlog odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju redovne sječe u 2022.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković je kazao da se kasnilo sa ovim zakonom, kao i da imaju ozbiljne primjedbe od drvoprerađivača.

Vlada je usvojila Predlog programa podsticanja projekata u vodoprivredi za 2022., kao i Predlog programa za kontrolu rezistencije bakterija na antibiotike s Predlogom akcionog plana za sprovođenje Programa za kontrolu rezistencije bakterija na antibiotike za period od 2022. do 2024.

Sjednica Skupštine Berane 7., a Ulcinja 3. juna

Ministarstvo javne uprave predložilo je Vladi da donese zaključak kojim će sazvati sjednicu novoizabrane Skupštine opštine Berane, za utorak 7. jun u 10 sati, a da se na dnevnom redu nađe samo jedna tačka – izbor predsjednika Skupštine.

Informacija o stanju u Skupštini opštine Berane u pogledu njenog konstituisanja, u smislu člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi, usvojena je na sjednici Vlade.

Takođe, Vlada je usvojila odluku kojom se saziva sjednica Skupštine Opštine Ulcinj za 3. jun.

“Predlaže se i da predsjedavajući Vlade predsjedava sjednicom, u skladu sa članom 39 Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 75 Statuta Opštine Ulcinj”, rekao je ministar uprave Maraš Dukaj.

Kadrovska pitanja

Vlada je usvojila da se za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija imenuje Vatroslav Belan, a u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava Astrid Hodža.

Za državnog sekretara u Ministarstvu finansija imenovan je Agron Ibrahimi, u Ministarstvu javne uprave Dragiša Janjušević i ministarstvu odbrane Krsto Perović.

Vlada je usvojila formiranje Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje. Na čelu tima je premijer Dritan Abazović, a zamjenik je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Za vršioca dužnosti Uprave za izvršenje krivičnih sankcija imenovan je Rade Vojvodić.

<<<CdM saznaje: Rade Vojvodić biće novi direktor UIKS-a<<<

Za zamjenika zaštitnika imovinsko-pravnih poslova Crne Gore imenovan je Aleksandar Veljović.

Za savjetnicu potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku imenovana je Ana Rašović.

Imenovana ja komisija za sprovođenje postupka po javnom konkursu za imenovanje glavnog revizora revizorskog tijela u čijem su sastavu Ana Raičević, Mila Kasalica i Miloš Medenica.

Za savjetnike potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj imenovani su Emina Mujević Kara i Izet Ćorović.

Za glavnog meteorološkog inspektora u Upravi za inspekcijske poslove imenovan je Sreten Tošić, glavnog inapektor za vode Miodrag Radulović, a za glavnu ekološku inspektorku u UIP imenovana je Veselinka Zarubica.

Ana Šofranac

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alienware
Gost
Alienware

Popis sluzi za podjele…da je narod pametan, pa da svi pisu da su Jugosloveni!

Burin
Gost
Burin

Na zalost, nije pametan. Svi su sa radoscu docekali da budu ugurani u nacionalno vjerske torove. Uz bas rijetke izuzetke.

marius
Gost
marius

Tek kad popove vrnete u crkve, a srbijancima jasno ne kazete da skinu “sapu” sa CRNE GORE, popis ne treba odrzavat.

Mitar.
Gost
Mitar.

Kod mene ga kući nećete dolazit, pa šta god oćete

Zdravko
Gost
Zdravko

Pa ako tako budu mislkli mnogi kao ti Crnogorci ce biti manjina posle popisa

Milan
Gost
Milan

Plate u Direktoratima da smanje.Više su plate u Direktoratima nego u zdravstvu.

Ne znam vi ja
Gost
Ne znam vi ja

Neka podignu ruku svi oni koji zive od plate i penzije gradjana 🤣🤣🤣🤣🤣
Bit ce lakse narodu 🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend