Politika

Abazović o selidbi državnih organa: Spremni i fizički da pomognemo da se preseli namještaj, muški dio ekipe neće odbiti

Selidba Specijalnog državnog tužilaštva u staru zgradu Vlade je prioritet, kazao je premjer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. Spreman je, kaže, da on i ministri lično vrše selidbe državnih organa u nove prostorije koje im budu dodijeljene.

Dritan Abazović, FOTO: Vlada Crne Gore

“Selidba Specijalnog državnog tužilaštva u staru zgradu Vlade je prioritet. Njima je Uprava za katastar i imovinu ponudila 40 i nešto jedinica, plus pretkabinete, plus nekoliko sala za sastanke. Njihov zahtjev je veći, iako nemaju toliko službenika, ali nije ništa sporno ni da bude veći taj zahtjev, tako da ćemo neke institucije koje su privremeno preseljene tamo zbog radova koji se vrše u njihovim institucijama, oni će to osloboditi i imati šire kapacitete”, kazao je Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

On je istakao da je preko jednog miliona eura ušteđeno na zakupnine koje su državni organi plaćali privatnim kompanijama ili fizičkim licima u prethodnom periodu, a da te prostorije nijesu adekvatno korišćene.

“Sada imamo ambiciju da to dodatno smanjimo i sve državne organe preselimo u svoje prostore gdje neće biti potrebe za plaćanjem i stvaranjem dodatnih troškova”, dodao je Abazović.

Spreman je, kaže, i da radi selidbe državnih organa.

“Ako neki državni organ očekuje da Vlada ode da ga preseli i ako mu je odobreno da može negdje, mi ni to ne odbijamo, samo neka nam jave, spremni smo i fizički da pomognemo da se preseli namještaj ili bilo što…Kad dobijete papir da vam je neko dao ovlašćenje da možete da uđete u zgradu, to znači da možete da uđete, ali ako treba još neka pomoć evo tu smo, dako se skupi ovaj muški dio ekipe makar, mislim da je poruka jasno prenesena”, kazao je Abazović.

Frančeska iz Italije u Albaniju dovela 92.000 putnika, a mi digli prašinu da je brod star

Komentarisao je i to što Barska plovidba neće kupiti feribot AF Franceska, iako je na predlog Odbora direktora Skupština akcionara ovog državnog preduzeća donijela Odluku o kupovini putničkog broda AF Franceska krajem juna.

Najava da će državna pomorska kompanija sa sjedištem u Baru kupiti putnički brod AF Franceska podigla je buru u crnogorskoj javnosti.

“Krenula je Barska plovidba da kupi brod Frančeska, javili su se kolege iz SD-a iz Bara, organizovali Skupštinu…Digla se prašina oko toga da je brod star, kao da ne znamo da je star. E taj brod je 92.000 putnika doveo u Albaniju iz Italije ove godine, da bi neki negativac iz Bara digao galamu… Zamislite cifru od 92.000 Italijana u Baru. Brod je za godinu dana isplaćen. Zamislite tu cifru”, kazao je Abazović.

Ministar održivog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da su iz kompanije Adria ferries zainteresovani da sa Barskom plovidbom naprave novu organizaciju povodom uspostavljanja linija Bar-Bari i Bar-Ankona, i to vjerovatno sa brodom Frančeska.

Vlada je na sjednici takođe dala saglasnost da se tunel, iskopan od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, vrati u prvobitno stanje.

Prostorni plan Crne Gore u fazi nacrta, sljedeće sedmice možda na sjednici Vlade, neće doći do blokade ili urbanističkog haosa

Komentarišući Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ministarka Ana Novaković Đurović je istakla da je rok za donošenja Plana generalne regulacije države potrebno produžiti.

FOTO: Vlada Crne Gore

“U tom cilju se izmjenom predlaže da se predviđeni rok od 72 mjeseca produži na 84 mjeseca”, dodala je Novaković Đurović.

Istakla je da neće doći do blokade ili ubranističkog haosa.

“Ovo je jedino trenutna mogućnost koju imamo na raspolaganju. Rješenje je na Parlamentu”, kazala je Novaković Đurović.

Ministarka je navela da je Prostorni plan Crne Gore u fazi nacrta.

“Očekujem ga sledeće sedmice na Vladi, ako ne sledeće onda one tamo sigurno”, istakla je Novaković Đurović.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je bilo puno dilema vezano za isticanje roka koji je pripisan vezano za važenje prostornih planova.

“S obzirom da on ističe, da je Parlament u stanju kakvom jeste, Vlada predlaže da se taj rok produži, s tim što je stav Ustavnog suda da su svi planovi na snazi dok se ne donesu drugi”, kazao je Abazović.

Slađana Đukanović

10

avatar
1000
9
1
0
 
9
Boca Seniorsve vi cvjetaloMineSOzbiljnostPlaneta majmuna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boca Senior
Gost
Boca Senior

Državni organi su od avgusta 2020. preseljeni u Beograd.

sve vi cvjetalo
Gost
sve vi cvjetalo

Zamisli da ti dodjes do dokumentacije, pa da nestane kao prethodna. Dje vam je ona komisija sto je krenula po sumama i gorama?

MineS
Gost
MineS

Cujes molim te, pomagacemo kaze 😆 Ka’ da seli frizerski salon. Druze, pri preseljenju i prebacanju takve dokumentacije, registratora i cijele gradje zna se procedura i ko moze da pridje tamo. Osim ako necete kao do sad gaziti zakone da otudjite svu dokumentaciju sto je za vas vezana. I ako vam je ovo najveci prioritet pored avih problema onda je… Više »

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Nema vlada muški dio ekipe…

Planeta majmuna
Gost
Planeta majmuna

Koliko dokumenata i predmeta u istrazi ce biti tokom selidbe pogubljeno sto se njega i njegovih ticu???

Tata
Gost
Tata

Kako će ovaj prelaziti ulicu jedan dan…..

Murat
Gost
Murat

Kupite nov namještaj niste ni dosad štedeli

Tata
Gost
Tata

I tvoja selidba u spuz je prioritet broj 1

Gorčilo
Gost
Gorčilo

Kako to misli brat Abaz da pomogne?
Radnom akcijom kao ‘45 ?!
A ko će pazit na ove njegove da ne otudje registratore, oružje i opojna sredstva kad su šleperi redom nestajali koje su oni pazili.
Koji demagog, užas!

sve vi cvjetalo
Gost
sve vi cvjetalo

Ne brini, dovesce ove iz Ziksa da sele…

Send this to a friend