Politika

Danilović: Lekić kao Kim Džong Un

Samo bi Kim Džong Un ili možda njegov počivši djed Kim Sung mogli voditi svoju stranku na način na koji od juče pokušava Miodrag Lekić da vodi Demos, kaže Goran Danilović, čiju smjenu za isključenje iz stranke je juče pokrenulo predsjedništvo Demosa.

“Navodno me smjenjuje i postavlja jer sam ideološki nepodoban i čuva tako jedinstvo stranke, glumi Skupštinu Stranke, proglašava vanredno stanje i uvodi policijski čas. Vlada dekretom! Iza svega je, međutim, samo golemi strah za fotelju i jagma za pečat”, tvrdi Danilović.

Podsjeća da je Lekiću ponudio da zajedno odu iz politike.

“Lekić je međutim panično pokušao da stvar riješi izjavom- Ja Miodrag Prvi, božjom voljom gospodar Demosa objavljujem!
Navodno ga je ovlastilo predsjedništvo, koje nema ovlaštenja, da me pod hitno isključi iz stranke? On je odlučio da raspusti Izvršni odbor, a na to isto ima pravo kao i na eventualno raspuštanje Međunarodnog olimpijskog komiteta! Sve to samo sa jednim ciljem: da se on kandiduje za predsjednika Demosa, a da ja nekako budem spriječen! Hrabro, nema šta! Nekoga ili nešto će već danas da postavi za predsjednika IO. Kako? U skladu sa statutom sjevernokorejske radničke partije, naravno!
Poštenije je da ga predsjedništvo ovlasti, kada je već široke ruke, da ukine Statut do Skupštine! Ukine program, raspusti članove stranke i izda naređenje da se u interesu revolucije strijelja i tetak Džang Son Tek”, kazao je Danilović.

S.Đukanović

Send this to a friend