Politika

Darmanović: Nemamo namjeru da počnemo Treći svjetski rat, previše smo mali za to

Izjava Donalda Trampa da su Crnogorci agresivni i da mogu da izazovu Treći svjetski rat privukla je pažnju brojnih stranih medija, pa je tako CNN napravio prilog o našoj zemlji. Intervjuisao je nekoliko ljudi sa primorja, a zanimljivu izjavu dao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

<<<Tramp: Ako Crnogorci postanu agresivni eto svjetskog rata<<<

“Nemamo namjeru da počnemo Treći svjetski rat. Previše smo mali za to”, kazao je Darmanović za CNN i dodao da je Crna Gora bezbjedna zemlja.

Prema njegovim riječima Rusija je možda ovo željela da čuje, možda je ovo muzika za njihove uši “vjerujem da smo bezbjedni”.

“Dobro došli na liniju fronta, gdje će nestati zapadni svijet kojeg poznajemo”, počinje prilog amarički novinar.

Na samom početku priloga prikazali su crnogorsko primorje, i intervjuisali nekoliko naših ljudi.

“Ja ne znam što da kažem. To je glupost”, rekla je jedna od građanki. Jedan mladić je pitao novinara da li djeluje kao agresivan, što je izazvalo smijeh.

Novinar je pitao da li idu u rat, a djevoka koju je zaustavio, kazala je da ide na kafu.

Tokom priloga, novinar se osvrnuo na pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, pa se našao ispred crnogorskog parlamenta.

“Niko se ne smije na pomet ruskih ambicija i pokušaja kontrole i širenja uticaja na Balkanu”, navodi novinar.

Potom opisuje šta je trebalo da se dogodi u oktobru 2016. godine.

“Ruski obavještajci su planirali da uđu u zgradu parlamenta, upropaste izbore i izvedu državni udar i da se uvjere da NATO neće ništa preuzeti ako izbije ovaj haos kojim bi postigli da Crna Gore ne bude u NATO. Ali ipak Crna Gora se pridružila Alijansi i to deset dana nakon što je Tramp gurnuo crnogorskog premijera i bio najbliže Crnoj Gori ikad”, kazao je novinar.

CNN navodi da se Crna Gora ne osjeća nebezbjedno iako je Tramp rekao da je neće braniti.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Darmanoviću pamtim te kad smo bili kod donda Ante,mada ti si prodao dušu i to svi mi vidijamo ali da sam na tvojemu mjestu bio možda bi i ja bio takav a kakav si dobro ti znaš.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

a niste mali da podkradate ovaj narod i drzavu.u tome ste giganti.sramota za jednog intelektualca da sluzi interesima lopova

Trpimir
Gost
Trpimir

kako lazu i loze ovaj nesrecni narod.

NESVRSTANI
Gost
NESVRSTANI

U pravu je Tramp!
Jesmo mali, ali zajebani 🙂
PRVI OPŠTENARODNI USTANAK PROTIV FAŠISTIČKOG OKUPATORA JE IZBIO U CRNOJ GORI!
Čuvjate se NATO i Rusija!

Purgeri
Gost
Purgeri

Susjedi nemojte mi zamjerit, ali ide jedna sala na racun ovoga po Hrvatskoj.
Započeli bi Crnogorci rat, ali im se ne da 😉

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zato se ne reče uzaludno: “Da je vječna Crna Gora”!🇲🇪✊👍🙄

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Svi postavljaju tezu naopako!!! Ne moze Crna Gora ili bilo koja druga clanica da IZAZOVE rat jer se clan 5 altivira samo kada je clanica NAPADNUTA a NE KADA NAPADA! Prosto je nevjerovatno da onaj lik bude predsjednik! Pih

Tomos
Gost
Tomos

Nemaš ti druškane pojma. DPS može da IZAZOVE RAT, jer priznaje teritoriju tuđih država za nekakve lažne države, šalje vojnije tamo, napada im crkvu, nadada Ruse, i takva agresivna politika koja liči na ono malo pašče minče koje nije opasno ali se stalno zalijeće na svakog redom, može lako da dobije po zubima.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bolje bi bilo da je Tramp dao 2-3 aviona F-16 Crnoj Gori nego da nam drugi čuvaju nebo i državu. Zašto kao članica NATO ne bi imali te avione i vojne naoružane Apač helikoptere? Mi naše članstvo plaćamo.

Joko
Gost
Joko

Ali da budu bez posade jer nasi piloti obicno slete pod Zeleniku ili nedje u Mataguze Lupajte minuse ali primjeri vas demantuju.Zao mi je one sto su zivotom platili ali…

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Cus mali, kazi im da se smire tamo da im ne dolazimo

Crnogorac
Gost
Crnogorac

“Crna Gora jes malena al je časna i poštena”🇲🇪👍

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Darmanović: Nemamo namjeru da počnemo Treći svjetski rat, previše smo mali za to…a i nemamo nuklearne rakete da bi uništili svijet☝️🗺🇲🇪

Kisindzer
Gost
Kisindzer

Tramp je svakako bolji presjednik od obame, klintona, buša, niksona, …..cio svijet se trudi, osim rusije i kine, da amerika bude jedina i glavna velika sila, crna gora takođe, i njegov odgovor na pitanje o crnoj gori maloj i nekakoj, je potpuno odgovarajući i logičan ….mislim da je i jucerasnje saopštenje vlade i ova ministrova izjava bespotrebno i prazno mudrovanje,… Više »

Siki
Gost
Siki

Zapamtite sto danas kazem. Za nekloka dana ce dati drugaciju izjavu. Stalno mijenja izhave.Malo je sasav ali meni simpatican. Dobro nas promovise. Ako za tebe neko kaze da si snazan i agresivan to je ok. Makar te niko nece dirati.

Rom
Gost
Rom

Uopšte ne mijenja stav prema CG. Duška i Mila je već išutirao kao tranje, sad ih je evo i pokakio. U kampanji za predsjednika je rekao da je Milo kriminalac. Kakve različite izjave?

Rukk
Gost
Rukk

Evo ko je ministar crnogorski, ovo zastiđe

Rakun.
Gost
Rakun.

Haha, kakva namještaljka od emisije. Pa đe nađoše ove konobare i prodavačice sladoleda koje kao znaju engleski. Pa to došlo sve iz Mojkovca da sezonski radi, niko ne zna kršteno ni ovaj naš jezik neko brkaju padeže, a kao pričaju engleski. Hahaha, a bježite tako bagro američka.

Rakun
Gost
Rakun

Haha, kakva namještaljka od emisije. Pa đe nađoše ove konobare i prodavačice sladoleda koje kao znaju engleski. Pa to došlo sve iz Mojkovca da sezonski radi, niko ne zna kršteno ni ovaj naš jezik neko brkaju padeže, a kao pričaju engleski. Hahaha, a bježite tako bagro američka.

Zonjiša
Gost
Zonjiša

E to je ta agresija, ta ogavna izmiščllotina da su Rusi htjeli da izvedu državni udar. Pa da su htjeli, izveli bi ga dok trepneš okom, ne bi ih spriječio Katnić. Evo i Amerikanci optužuju Ruse da su im izabrali Trampa, ali znači da su uspjeli, ni stotine miliona Amerikanaca nijesu mogli da spriječe da to učine, a ovdje ih… Više »

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

E kad bi se to tako otvoreno radilo. No se radi uz pomoc domacih izdajnika koji su se lose pokazali. Znas ti da je to istina no ti je tesko sa priznas sam pred sobom da si izdajica svofa roda

Tomo
Gost
Tomo

Baš će dvije babe koje su imale srčani udar i jedan đed koji je obolio od raka, da izvrše državni udar i likvidiraju 300 specijalaca u kampu na Zlatici. Tako je Katnić na početku pričao, sad to više ne pominje jer i sam vidi da je glupo. Sad samo veli da su nekim muvalicama i prskalicama trebale te babe da… Više »

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

E a general srpske zandarmerije dosao na odmor i ti to vjerujes plus Puti posmjenjivao u slao izaslanike u Srbiju bez veze. Uzgred volio bih da te onom prackom sa snimka u glavu pogode. Vojna pracka i groma cuo ne bi. Tvoja najveca bol je sto nijesu uspjeli

pjesnik
Gost
pjesnik

Bonaparta pitao je:
“Crnogorci – što je to?
Zar se zbilja sile moje
Ne boji to pleme zlo?

gost
Gost
gost

Dako mu Melanija kaže kakvo su mišljenje o crnogorcima imali Puškin i Žan Pol Sartr

gost
Gost
gost

Dako mu Melanija kaže kakvo su mišljenje o crnogorcima imali Puškin i Žan Pol Sartr

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Trampovu izjavu o CG koju je rekao sa ironijom i kao uvredu, montenegrini nece da vjeruju no se ubjedjuju da je pohvalio crnogorce. Mi sve veci poltroni i sve veci izdajnici, na kraju ce sve to na nos da nam izadje, trgovace veliki sa CG i to za jeftino a nama se sramota nikad mac nece. Zivi bili pa vidjeli.… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Koje gluposti

Www
Gost
Www

Ja bih ovu ameriku napa prije zore, sravnio bi je…..

Sigurica
Gost
Sigurica

Poludio je što sam mu u oči rekao, da ne dira Sinjajevinu i Prevlaku….

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

CRNA GORA “DO VIJEKA I STRAŠNOGA SUDA!!!

a eeeee
Gost
a eeeee

“…No kršna i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje, ni za Murate, pa ni za Bonaparte; svi oni biše pa i preminuše, i mač svoj o Crnogorce đekoji opitaše, pa nestaše, a Crna Gora ostade do vijeka i strašnoga Suda u svojoj volji i slobodi, a to ti je u slavi” (Dušan Vuksan, Dvoboj učenika i učitelja (istiniti… Više »

Crnogorac.100%
Gost
Crnogorac.100%

A eeee Meni se cini daje ovoga puta zaista Crna Gora ne stala sve sto vidim je kuca iskopana djeca se ne radju,dugovi, sta god Brisel i Nato kazu mi podignemo dva prsta da smo ZA….Ne sretoh u CG coveka od 25 do 35 godina da me nije pita kako da mu pomognem da dodje u USA i imali sanse

Drug tvoj
Gost
Drug tvoj

Ahahha kakve gluposti… da ne bi BACUSKI tada, Francuski bi ti pričao sada.

Javorove
Gost
Javorove

Ne treba precerivat zbog generacija što dolaze i koje neće interesovat ni nemanja ni bonaparta ni murat pa ni crna gora krsna i siromašna, dosta je toga guslanja pa ko god da je guslar !

Crni
Gost
Crni

Mozemo.mi to…nismo bas toliko.mali

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Neka nam Tramp ne odmaže, pa dako sami sebi nekako pomognemo…..

Dejo italijan
Gost
Dejo italijan

Mila treba a mi znamo zašto 👍

sonnyy
Gost
sonnyy

Ne treba im zamjeriti to je bilo poređenje. Isto to mi kažemo kada cemo da banalizujemo pa kažemo “zimbabce”. E to smo mi ta njih…

dagy
Gost
dagy

Ovaj mrgo je bas lijep i pametan,znas ti mrgo sta Tramp kaze sve je to istina i njegova sprdnja sa nato,pogotovu kad zna da je mimo volje naroda uvucena u isti,a sta cg ima da ponudi natou,to je problem za Trampa.

Baranin
Gost
Baranin

E kako si pametan a i lijep….😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Komšija
Gost
Komšija

Ovaj je manje grdan kad se smije!

Genije
Gost
Genije

Kako je ovo pametna izjava, genijalno, ma kakvi genijalno, genijalno u ………!

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

I sto je bilo na kraju filma…

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Ahaaaaa Razumies ti Engleski i staje Tramp uopste reko JADO ! Pa vidisli da se sprda sa CG….Kaze valjda ne ocekujete od NATO a da ce branit Crnu Goru ako je neko napadne….Ustvari ovo je zeleno svietlo za Veliku Albaniju to je USA proekat i lobista Albanskih…No ti razumies i vidis ka moja baba Djusa

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

A ti razumijes!? Ovo je najbolja promocija Crne Gore u zadnjih 30 godina. Da smo platili ovoliku reklamu po svjetskim televizijama ne bi kostala ispod nekoliko desetina miliona eura. Osim toga rekao je da smo snazni i agresivni sto uopste nije lose. Ali tjesi se ti. Idi brate u Rusiju pa zivi tamo da vidis kako je.

Zoka
Gost
Zoka

Super reklama, Duška i Mila je išutirao i išamarao, sad im je rekao da su divljaci koji se kače sa Rusijom a onda se nadaju da ih Tramp brani. Još da skine gaće i da vas……………. i vama super, obrazu vam ništa ne smeta. Pa super reklamu ima i ISIL, svakoga dana ih pominju u medijima. Naročito kad ih Rusi… Više »

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Da Bog da mene tako samarali kao sto ke on Mila samarao. Ti si navikao da te samaraju i da sluzis drugima i zato si posrbica a ne ponosni Crnogorac

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Ti si musliman koji se stidi sebe a lazno se prestavljas kao crnogorsc

Doktor za mozak
Gost
Doktor za mozak

Koja je nevolja ovo prozivanje na vjerskoj osnovi?Pa sto i da je musliman?Samo mogu da predpostavim sto zelite time reci.Kao nesto ruzno,a ustvari sebe nagrdjujete!

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

@KraljevicCmarko: ne mozes ti njima nista objasnit….oni su toliko ograniceni i glupi, a sto je najgore misle da su u pravu i da su strasno informisani….a to i ja kazem, ovo je najjaca reklama koju smo imali u posljednjih 100 godina!!!

avro
Gost
avro

Čim pomenu tkzv.državni udar organizovan od strane Rusije, čovjek osjeti mučninu. Posebno kad se sjeti ko je trebao da nas urniše. Moleri, kuvari i babe. Niko mlađi od 60 ljeta. U pamet se braćo Crnogorci. Puno nas zavađaju.

Sanja
Gost
Sanja

Muči budalo.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

A volio bi ti da je uspio vise no majku rodjenu. Smjenio Putin sefa jedne sluzbe i poslao sefa svih sluzbi u Bg da smiruje situaciju, BIA snimala sve ( ne nas ANB), General zandarmerije dosao na odmor dva dana prije izbora, DF organizuje vrhovnu komandu,……, a tebi muka. E izdajnice

Mile
Gost
Mile

Nijesi ti ni avro nego jado…

Dule
Gost
Dule

Koji šou. Malo se sprdamo sa izjavom predsednika Amerike. Ne znam imamo li mi kapaciteta da se šegačimo sa njim. Ono što on kaze je stav Amerike. Jasno kaze da nema namjeru da brani CG, zato sto CG hoce da ubada prst u oko Rusiji. Mi smo prvi poceli da bez dokaza napadamo Putina da oce da izvede drzavni udar,… Više »

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

ahahahaha duki sto ti sve naprica!!! tramp je jedna budala koja veze s mozgom nema….no ponavlja sto nacuje….ovo sto je cuo o nama je direktno od putina…uostalom ne pratis vijesti jer je trampski izmijenio svoju izjavu oko umijesanosti rusije u toku izbora u SAD, a obavjestajne sluzbe SAD-a to uporno tvrde takodje 🙂 budi malo vise u toku…ili mozda jesi… Više »

Zorica
Gost
Zorica

Ma kadko da ne, nije imao ko Trampu objasniti od toliko savjetkika kolika smo gov….. nego morao da putuje u Rusiju da mu Putin kaže. I on sa tim odmah u medije. Pa uviđeš li ti kolika si budala?

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

a ti si zorice onda jos veca budala od duleta! putin se sreo sa trampom i pricali su u 4 oka u helsinki i odmah je nakon toga ovo izjavio! i ti si ka dule….mislis da si u toku dogadjaja al ti nista do mozga ne dopire 😉

Cuca Popovic
Gost
Cuca Popovic

@Free Moj te nemojte ahaaaaaa koi si ti patriota lazavi blago ti u pamet

a eeeee
Gost
a eeeee

Dule, duduleee, mi “bez dokaza NAPADAMO Putina…” Odspavaj malo, please!

Mile
Gost
Mile

Makse avetinjo…

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Tebi jedino Putin da kaze mozda bi mu povjerovao. Samo osoba izuzetno glupa moze povjerivati da nije bilo pokusaja nasilne promjene vlasti radi udaljavanja od NATO-a

sonnyy
Gost
sonnyy

“nije mala, nije mala…” haha…

CNN
Gost
CNN

Jedva smo našli Crnu Goru! Srećom, pilot je porijeklom iz Crne Gore.

anonymous
Gost
anonymous

Kako znate? Jel bio agresivan prema vama?

CNN
Gost
CNN

Stalno psuje. Kaže običaj.

Send this to a friend