Politika

Darmanović – Raguckiene: Male zemlje moraju odoljeti izazovima da bi sačuvale suverenitet

Crna Gora i Litvanija, kao i ostale baltičke države, odlično razumiju u odnosu na pitanja od međunarodnog i regionalnog značaja, što proizilazi iz sličnosti koje dijele kao male zemlje koje su kroz istoriju, ali i sada, morale odoljeti izazovima da bi očuvale svoj suverenitet, poručio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović koji je primio u posjetu nerezidentu ambasadorku Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

Šef crnogorske diplomatije je posebno istakao pomoć koju Litvanija konstanto pruža Crnoj Gori na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Rekao je da snažno prijateljstvo i savezništvo koje dvije države gaje imaju uporište u zajedničkim vrijednostima i odluci da svoju budućnost grade u zajednici zapadnih demokratija. Kazao je da postoji veliki potencijal za unapređenje ekonomske saradnje, naročito u oblasti turizma.

Ambasadorka Raguckiene je zahvalila ministru na dobrodošlici i rekla da će posvetiti svoj mandat produbljivanju saradnje i jačanju veza između Crne Gore i Litvanije. Pozdravila je odlične odnose između dvije zemlje kao i dinamičan politički dijalog, što potvrđuju i nedavne posjete ministra Darmanovića kao i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Saglasila se sa ministrovom konstatacijom da postoji potencijal za dalje jačanje ekonomske saradnje i kazala da Litvanija ima interes da konkretnim zajedničkim projektima pomogne Crnoj Gori na putu ka EU. Naglasila je da će naredne godine dvije zemlje obilježiti 15. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bonaca
Gost
bonaca

Danas na planeti zemlji nema 5-6 suvjerenih zemalja ali mora se o necemu pricati i pisati!

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Pomozi Crnogorcima u Srbiji !!!

Send this to a friend