Politika

Darmanović sa ambasadorkom UAE: Zahvalnost na pomoći Crnoj Gori

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu Alšhamsi.

Darmanović je dosadašnju saradnju dviju država, istakavši visok stepen razumijevanja kada su u pitanju međunarodna i regionalna pitanja.

Osvrnuvši se na aktuelnu situaciju u svijetu izazvanu pandemijom virusa COVID-19, zahvalio je na značajnoj pomoći koju su UAE poslali Crnoj Gori.

Izrazio je nadu da će Crna Gora, kao prva država u Evropi bez virusa korona privući, veliki broj turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Alšhamsi je zahvalila Darmanoviću na gostoprimstvu, saglasivši se da dvije države imaju intenzivnu saradnju na svim poljima.

Pozdravila je uspjeh Crne Gore u suzbijanju virusa COVID-19 i pohvalila rad crnogorskih institucija tim povodom.

Sagovornici su ocijenili da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i UAE, naročito u oblastima ekonomije i investicija, a razmijenjena su mišljenja i o formiranju poslovnog savjeta između dvije države.

Imajući u vidu izazove sa kojima se svijet suočio tokom pandemije, ambasadorka Alšhamsi je posebno ukazala na važnost saradnje u oblasti poljoprivrede i bezbjednosti hrane.

Send this to a friend