Politika

Darmanović uvjeren: Senat će uskoro ratifikovati Protokol

Darmanović i Karpenter

Uvjeren sam da će Sjedinjene Američke  Države nastaviti da igraju nezamjenljivu ulogu u svijetu, u pravcu stabilizacije globalnih prilika i traženja odgovora na savremene izazove, i da će Senat u najskorijem roku ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO, istakao je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović tokom sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara odbrane SAD-a Majklom Karpenterom.

“Na taj način SAD bi poslale još jednu snažnu poruku o podršci politici otvorenih vrata proširenju NATO, što je posebno važno u kontekstu sadašnje bezbjednosne situacije u Evropi, kao i  regionu Zapadnog Balkana”, dodao je Darmanović.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara odbrane SAD-a Majkl Karpenter je čestitao ministru Darmanovću imenovanje na novu dužnost i istakao da će SAD nastaviti da podržava evropske i evroatlantske integracije naše države.

Ministar Darmanović je iskazao zadovoljstvo veoma dobrom saradnjom dvije države, koja je, kako je ocijenio,  prerasla u strateško partnerstvo, izgrađeno kroz veoma sadržajne odnose i zahvalio  na snažnoj podršci SAD u upućivanju poziva Crnoj Gori da postane članica NATO-a, kao i kontinuiranoj pomoći i podršci u realizaciji naše evroatlantske agende.

Ministar je upoznao sagovornika sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, i u tom kontekstu informisao ga o nedavno održanim izborima na kojima su, kako kaže,  građani Crne Gore svojim većinskom podrškom pokazali da je u Crnoj Gori sazrela svijest o onome što su vrijednosti zapadne civilizacije.

Send this to a friend