Politika

Davidović neće odgovarati za lažnu izjavu da je Brčvak pokušao da kupi Abazovića

Davidović

Tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje postupka protiv kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića koji je saopštio brutalnu laž na račun velikog humaniste, crnogorskog iseljenika Hajriza Brčvaka i javno ga optužio za nuđenje mita od 21 milion eura lideru političke partije URA Dritanu Abazoviću kako on ne bi dao podršku za uspostavljanje nove vlasti u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

<<<Davidović tvrdi da je Brčvak pokušao da potkupi Abazovića sa 21 milion eura<<<

<<<Brčvak za CdM o tvrdnjama Davidovića: Mene politika ne zanima, već da nastavim da pomažem ljudima u Crnoj Gori<<<

“U ovom trenutku nije formiran krivični predmet povodom izjave građanina Miodraga Davidovića date u televizijskom gostovanju, koju ste citirali, a vršena je njena ocjena od strane državnog tužioca kako same za sebe, tako i u vezi sa izjavama drugih građana, odnosno njihovih predstavnika, datih povodom događaja o kojem je govorio građanin Miodrag Davidović, pa je ocijenjeno da za sada ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopštio je juče Pobjedi državni tužilac, portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić.

On je naveo i da tužilaštvo “svakodnevno prati sva medijska izvještavanja i objave i po službenoj dužnosti postupa uvijek kada ocijeni da postoji dovoljan stepen sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da je određeno lice učinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti“.

Davidović, koji planira da se i formalno uključi u političku „utakmicu“ u Crnoj Gori, tako što je najavio formiranje partije „narodni pokret“, u srijedu veče brutalno je pokušao da uprlja uglednog crnogorskog iseljenika Brčvaka, lažnom optužbom za pokušaj mita.

Gostujući na jednoj lokalnoj televiziji kazao je kako je Abazović navodno odolio milionima i ostao „tvrda vjera“.

“Ja ću vam reći jednu veliku istinu koju Abazović do večeras nije saopštio. Prvo su udarali po Dritanu Abazoviću sa novcem – 21 milion eura mu je davao ovaj naš dobrotvor iz Njemačke, što šalje poneki respirator, Bavčar mislim da se zove, da se on malo upristoji, promijeni facu… Poslije toga oni su njemu nudili kule i gradove, ali nijesu znali da je Abazović jedna tvrda vjera, da tu nema nazad, da čovjek tog kalibra ne može da se kupi za mekinje”, kazao je Davidović i izrazio uvjerenje da će Abazović ispuniti sve što je rekao.

Lider URE i jeste održao obećanje dato prije izbora i odbio je bilo kakvu saradnju sa DPS-om, odbijajući i ponudu te partije da URA formira vladu, za šta bi im dali bezuslovnu podršku.

UREA je stala uz politički blok okupljen u koaliciji koju je predvodio prosrpski i pročetnički Demokratski front i zajedno sa Demokratama omogućila im vlast, a zauzvrat je dobila značajan uticaj na struktuiranje kadrova u novoj vladi, čiji je potpredsjednik Abazović.

Interesantno je da Davidovićevu laž u četvrtak nije demantovao Abazović, već je to, umjesto njega, učinio generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

“Nama je žao što se pojedinci dovode sa nama u vezu, naročito na negativan način, u negativnom kontekstu. Hajriz Brčvak je za nas od izuzetne važnosti, sve ono što je uradio i sve donacije, i ostajemo pri tom mišljenju. Ponuda raznoraznih je bilo, naravno ne sa te adrese, bilo je različitih priča i pokušaja… Ponavljam, ostajemo dosljedni onome što smo obećali građanima”, kazao je on za TVCG.

Pobjedini sagovornici iz URE kazali su kako su Abazović i Brčvak prijatelji i da su se u četvrtak njih dvojica i čuli povodom Davidovićeve izmišljotine.

Za razliku od njega Brčvak je odgovorio biznismenu-političaru uz poruku da “Bog koga uzdiže niko ga ne može poniziti“.

“Mene zanima Crna Gora i svi ljudi u njoj, bez obzira na vjeru, naciju ili političku pripadnost. Želim da pomognem kao što sam i do sada i da se držim svog pravca”, rekao je Brčvak, uz konstataciju da je suvišno komentarisati to što je kazao Davidović, kojeg on, kako je kazao, ni ne poznaje.

Kontraverzni biznismen je ratni profiter, a bio je i ministar u vladi ratnog zločinca Radovana Karadžića, ktitor je Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i bio je veoma blizak sa nedavno umrlim poglavarom ove crkve u Crnoj Gori Amfilohijem i čak tvrdi da mu je ovaj, pred smrt, ostavio više zavjeta koje treba ispuniti.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske, na čijem je čelu bio Amfilohije, kategorično negiraju da postoji bilo kakav testament koji je njihov upokojeni mitropolit ostavio.

Crnogorsko tužilaštvo u nekim slučajevima javnih tvrdnji o davanju i primanju mita je reagovalo i pokretalo istrage, kao na primjer kada je jedan od lidera koalicije Demokratski front Nebojša Medojević optužio glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je primio mito u iznosu od 100.000 eura kako ne bi odredio pritvor Miomiru Mugoši nakon podizanja optužnice u predmetu “Carine”.

Pošto je odbio da svjedoči u tom slučaju Medojević je čak bio i uhapšen.

Davidović, smatra Tužilaštvo, za prljavu optužbu na račun časnog čovjeka Hajriza Brčvaka ne treba da da ni izjavu, niti će biti pozvan na odgovornost za širenje lažnih informacija, za šta su, takođe, neki bili i hapšeni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni
Gost
Crni

Daka bi da zameni Mila al samo bi ga zelja bila.

Bananaman
Gost
Bananaman

Pa on je pominja nekog Bačvara a ne Brčvaka. Jes slično ime ali nije isto.

Grone
Gost
Grone

Daka ratni profiter,mutan tip bio i ostao.Nema šta kom da kaže

....
Gost
....

Sad će se sud popraviti kad im dođe onaj vajni ministar Leposavac sa tri prsta i cigarom u ustima….

Rade tečov
Gost
Rade tečov

Daka mafijaš

Piksi,
Gost
Piksi,

Je li se branio sa ” trenutnom neuracunjivosti
posto to kod doticnog gospodina nije slucaj

SRK
Gost
SRK

A tužilaštvo je istrajalo kod onog siromaha od juče, što se raznio! Bravo, tužilaštvo!

Falkon
Gost
Falkon

I ne mora. Ima ona stara “Ne beri brigu šta ti zbore, no ko ti zbori!” 😉

Dragan
Gost
Dragan

Brčvak je veliki donator i nema razloga da ga niko proziva samo nek vide koliko je donacija i pomoci dao ljudima a ovi sto o njemu pricaju nek se sramote tih postupaka

Ja sam
Gost
Ja sam

Ne bih rekao da je

eko
Gost
eko

faca sve govori.

Mongro
Gost
Mongro

Ovaj laže i kad diže čašu i nazdravlja! Njemu je to ka dobar dan!

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

A sto si ocekivao od prevelikih vjernika I crkvenih donatora

Valter
Gost
Valter

Smanjiti plate tuziocima i sudijama dosta im je minimalac za njihov nerad.

Cika miki
Gost
Cika miki

Tome lazovu zabranit ulaz u CG na duze vrijeme, jer da smo mi obicni gradjani pricali i izmisljali te gluposti, bi nas odma vezali, dokle vise gledanje kroz prste mrziteljima CG

Crni panter
Gost
Crni panter

Tuzilastvo kao da je iz neke druge planete, ako ova podvala i pokušaj omalovažavanja lika i djela jednog humanitarca koji je dakazao koliko voli svoju državu nije dovoljno za kažnjavanje onda se pitam šta treba covjek izmisliti,pa optužiti i ostati nekaznjen????
Sramota

Libero7
Gost
Libero7

Daka je spijun

ibijo
Gost
ibijo

taman poso da odgovara , on je na istoj ravni sa popovima

Ćeta
Gost
Ćeta

Tužilaštvo, meni čojek ukra auto ja ga uhvatim i malo ispeglam oni mene osude 6 mjeseci zatvora i da platim sudcke troškove a tip se uopšte nije pojavljiva u sud ni njegov advokat,donio neke potvrde od doktora i to za sudiju bilo dosta

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Jako me podsjeca na jednog tipa iz filma Let iznad kukavicjeg gnijezda…

amo
Gost
amo

Ovoj karikaturi treba zabranit ulazak u Crnu Goru,pa neka radi sa Svetom u Beograd.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Kukavno tuzilastvo ugaseno!
Brcvak bi mogao da ga tuzi za klevetu, no covjek kao on prezire ovakvu sortu, ne bi ga ni stapom dovatio, a znamo sto se stapom cuska.

Bevanda
Gost
Bevanda

E tužno tužilaštvo. Kako se brzo prestrojiše

ctct
Gost
ctct

kakvo je ovo nesrecno tuzilastvo?

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Zar je neko očekivao da će tužilaštvo, ovakvo kakvo jeste, podići optužnicu protiv Davidovića?! Pa ne Budite smiješni! Ovo tužilaštvo radi direktno protiv Crne Gore i Crnogoraca a u sprezi sa okupatorskom SPC!

Kiks
Gost
Kiks

Ima kuma i rodajaka moze sta oce

Nikkla
Gost
Nikkla

Ima imunitet od SCP

Putijer
Gost
Putijer

Znači, bilo koji ratni profiter i neprijatelj Crne Gore može da oblati najhumanijeg čovjeka Crne Gore a da ne bude sakcionisan! O, zemljo naša, u koji si se brlog pretvorila! Oprostite časne kosti viteških Crnogoraca!

Dakaton
Gost
Dakaton

Napadan je Djukanovic da je zarobio tuzilastvo a pogledajte sta oni rade sada i odavno, saopstavati imena tih ljudi.

Marta
Gost
Marta

Naravno sada i iz tuzilastva i sudstva pocinju da izlaze misevi iz rupa koji su uvijek bili na strani protivnika koji negiraju sve sto je crnogorko..

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Davidovicu je Taci dao novac da osnuje stranku

Akica
Gost
Akica

Linepo su ti zahvalili moj dobri Hajrize.

Atos
Gost
Atos

Ta stvar ide preko privatne tužbe, začinmora Brčvak da tuži a onda ide dokazni podtupak.. Od koga je čuo, ko je bio tu…

Ćeta
Gost
Ćeta

Sjecam se kad je jedna osoba mislim u Baru rekla nekoj ženi da je debela da je kažnjen 500 eura a ovo od ovoga nema osnova za tužbu

Samo realno
Gost
Samo realno

A sta je ovaj covjek dao za gradjane crne gore tokom pandemije cime je pomogao ovaj biznismen i dobrotvor????
Za.razliku od GOSPODINA Brcvaka i ima obraza da.ovako nesto prica e nasta je palo cojstvo crnogoraca

Anonimous
Gost
Anonimous

Davidović nije više Crnogorac.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

To je posebna sorta. Glodarska.

garden
Gost
garden

Znaci , bez problema mogu komsinicu da optuzim da je pokusala da me siluje.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Kad diletanti i prevaranti mogu da bez posljedica napadaju čestite ljude.

Orli-ban
Gost
Orli-ban

U pravu si, jadno nam je i tužilaštvo i sudstvo

Mila
Gost
Mila

Sad ima bibliju pred sobom, pa je umislio da su mu svi grehovi oprani. Pare koje nije štedio za vrijeme izbora, naplatit će žestoko! Takvi ne ulažu ništa džabe!

UFO
Gost
UFO

Samo nam je ovaj falio da se bavi politikom…

Sulejman
Gost
Sulejman

Mozda se jednog dana izvini covjek.

mrdr
Gost
mrdr

Ne u ovakvu nakradnu drzhavu ne boj se….

NK grad
Gost
NK grad

Tuzilastvo je 100% pro srpski orjentisano, decenijama. Ali, srbi kukaju kako su obespravljeni…

Baraka
Gost
Baraka

Pored ovakvog tuzilastva, svako radi sto hoce.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nijesmo ni očekivali. Svaki vam je posao ovakvi. Srpske laži polako postaju način života u Crnoj Gori.

Gornja Moraca
Gost
Gornja Moraca

Da je Brcvak optuzio Davidovica,vec bi se trazilo izrucenje!!!
Na sta je spalo tuzilastvo u CG.
Iz Uprave policije su potpuno u pravu.
Privedu,procesuiraju,a onda ovi rukoljubi i cetnici im kazu “dzabe ste krecili”!!!
Ustani Crna Goro!!!
Vakat je!!!
DA JE VJECNA!!!

Maja
Gost
Maja

Kod nas je Sudstvo najviše korumpirano, najviše ima posrbica. Zato je CG dotakla dno

Nenad
Gost
Nenad

Nema većeg jada nego kad se neko stavlja na stranu čovjeka druge nacionalnosti i vjere iz samo jednog razloga jer iskonski mrzi Srbe.

Anonimous
Gost
Anonimous

Čovjek je čovjek ma koje vjere bio. Dakina vjera ga ne abolira. Kao pravoslavac i neko ko je ktitor trebao bi da bude još pažljiviji. A ovako, bez ijednog dokaza pričati laži… Uprljao je sve nas pravoslavce. Ispafosmo svi mi krovoslavci?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hahahahahahahahaha

marko
Gost
marko

Naravno , zato ce onaj ko se lazno prijavi za neucinjeno djelo platiti kako dolikuje. Daki treba dati nagradu za sve lazi sto je izgovorio.

CG4EVER
Gost
CG4EVER

Taj covjek jos ni jednu jedinu istinu u cijelom svom zivotu izgovorio nije.

Taško
Gost
Taško

Hmmm, cudan lik ovaj Daka! Kao bivši udbaš imao je prilično načina i mogućnosti da “napravi prve pare” . A znamo da je njih najteže pred zakonom opravdati. Mora da su mu grijesi preveliki pa ih sada iskupljuje kroz donacije i ktitorstva!. Zaboravio je da se grijesi spiraju gore! Omalovažava tudje donacije i dobročinstva, praveći famu oko sebe. Valjda to… Više »

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Mora da su mu grijesi preveliki pa ih iskupljuje kroz donacije i ktotorstva… i Hajriz donira, i prilično je pobožan, čovjek… bog ga veliča.

SaLovćenaVila
Gost
SaLovćenaVila

Nevjerovatno!!! Mogu da podmeću,izmišljaju, govore o ljudima šta god ‘oće i nikome ništa! A meni ni komentar ne objave kad ovakve nazovem pravim imenom.

Teofan
Gost
Teofan

Super, sada mogu svasta za svakoga lazem i nista. Evo, Daki je Pero sa trafike, dao 31milion,da osnuje stranku

Ljubo
Gost
Ljubo

Davidovic 3.14

Veki
Gost
Veki

Sram da ih bude covjek pomaze svoju drzavu i narod a oni mu izmislaju

ISTINA
Gost
ISTINA

Ovo moze biti prvi test nove Vlade, da li ima zasticenih u borbi protiv korupcije, jer vidimo da tuzilastvo nece da se nikom zamjera, promijenili su stranu izgleda. Svi cute, poceb od mandatara, a posebno Abazovic, koji je morao prvi da se javi, da podnese tuzbu protiv Davidovica, ovo je optuzba za visoku korupciju. Ako je tacno, tada bi Abazovic… Više »

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Daka je zakonom SPC zaštićen od bilo kakvog djela kojim se udara u dostojanstvo čovjeka. To je odlika ljudi bez morala.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Da je normalna zemlja, Hajriz bi dobio par stotina hiljada odštete za klevetu od ovog ratnog profitera. Onda te pare preusmjeri na dom u Bijeloj recimo. Tada bi mu se ovaj jadnik śetio prezimena.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bi kad bi ga Brčvak tužio i dokazao da ovo što Daka priča nije istina. Pa što ga ne tuži ?

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

On se pozvao na Dritana i Dritan je demantovao. Ne shvatam šta ti treba više?

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Bas bi iznenadjenje veliko bilo i da ce odgovarati,kad bi odgovaro za sve svoje lazi, dozivotnu bi dobio !!!!!

Bata
Gost
Bata

Stari kadar artiljerija.

Mrgud
Gost
Mrgud

Je li Džomić tužilalac?

Send this to a friend