Politika

Davije-Pažin: Skupština je odgovarajući forum za demokratski dijalog

Pažin i Davije

Šefica Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju za Crnu Goru ambasadorka Mariz Davije smatra da je Skupština Crne Gore odgovarajući forum za demokratski dijalog i debatu u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin sastao se danas sa Davije, a na sastanku je saopšteno da će OEBS u Crnoj Gori nastaviti da podržava Ministarstvo pravde u sprovođenju ključnih politika iz ovog resora i u 2017. godini.

“Crna Gora i njene institucije konstantno rade na unapređenju temeljnih demokratskih vrijednosti u saradnji sa OEBS-om. Raduje me nastavak saradnje kroz buduće aktivnosti”, dodao je Pažin.

Davije je istakla da su prošlogodišnji izbori bili fer i demokratski, što pokazuje i konačni izvještaj Posmatračke misije ODIHR-a.

U izvještaju je navedeno da su parlamentarni izbori organizovani u mirnom i demokratskom duhu i u skladu sa reformisanim zakonskim okvirom, uz korišćenje novih informacionih tehnologija za identifikaciju birača.

“Evidentirane su preporuke za jačanje izborne administracije i druga tehnička unapređenja i sada treba pristupiti njihovoj implementaciji”, zaključila je Daviej

Send this to a friend