Politika

Đeka: Leposavić opasnim relativizacijama i nedržavničkim iskazima najviše sebe unizio

Đeka

Poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” i lider Demokratske partije Fatmira Đeka poručio je da ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić još nije shvatio da je na izuzetno važnoj državnoj funkciji. Jer, kada bi to znao, dodaje Đeka, osim što koristi privilegije koje sa tom visokom funkcijom idu, morao bi da uvijek ima na umu da svoje lične stavove, koji nijesu u skladu sa državnim i međunarodnim politikama i pravom, može da zastupa u svom domu ili sa prijateljima.

“Kako to očito još ne razumije, onda imamo teške faulove koje je u petak napravio u Skupštini Crne Gore negirajući genocid u Srebrenici. Nevjerovatno je da 2021. godine u Crnoj Gori koja je članica NATO-a i stremi EU imamo visoke državne zvaničnike koji tu činjenicu još ne prihvataju”, smatra Đeka.

Kako dodaje, Leposavić se nije samo tu zaustavio.

“Stigao je i do milog mu, kako reče, Kosmeta ne shvatajući da je to odavno samostalna država – Republika Kosovo. Da su u toj suverenoj državi nedavno održani fer i demokratski izbori i da je ta država, koju je Crna Gora priznala prije više od deceniju, nedavno dobila demokratsku vladu. U kojoj dično sjede i njegovi sunarodnici i u kojoj su sve ostale manjine ispoštovane i uvažene”, ocijenio je Đeka.

Ministru poručuje da svojim opasnim relativizacijama i nedržavničkim iskazima je najviše sebe unizio, potom Vladu u kojoj sjedi, ali i međunarodni ugled Crne Gore, te pogazio međunarodne ugovore i standarde koji obavezuju našu državu.

“Ako je i od Vas, trenutnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, previše je”, zaključio je Đeka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Husein
Gost
Husein

Tako je Djeka.

libra
Gost
libra

Tačno tako G.Djeka,samo je pokazao pravo lice…Ali,neće se dati Crna Gora dok god ima u njoj ljudi koji je vole.A srećom ima nas i to puno🇲🇪♾🇲🇪♥️

PgMne
Gost
PgMne

Sve tačno g. Đeka!

Marko
Gost
Marko

Ukljucite se i peticija Albanaca protov Dritana.

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

Ne može on sebe uniziti, nema se đe niže.

Send this to a friend