Politika

Đeljošaj: DPS nastupa klevetnički i podmetački

Odbornici Albanskog foruma, Bošnjačke stranke i Demokrata izglasali su statut Opštine Tuzi koji predviđa da se kao Dan opštine Tuzi proslavlja 1. septembar, a ne kao do sada 15. decembar. DPS-u se ovo nije dopalo, pa je predsjednik Opštinskog odbora i odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi, Halil Duković kazao da je najveća greška napravljena što je promijenjen datum koji ih je sve zbližavao, Dan oslobođenja Tuzi.

<<<Duković: DUA i BS se mijenjaju kako vjetar duva>>>

Na sve ovo je reagovao prvi čovjek Opštine i Albanskog foruma Nik Đeljošaj koji kaže da je ton kojim su predstavnici DPS-a govorili na prethodnoj sjednici ostavio je utiske da se ova stranka pomirila sa činjenicom da DPS ne može više biti od presudnog uticaja na ono što se dešava u društvenom životu Malesije.

“Međutim, nijesmo dugo čekali da nas oni razuvjere, i u medijima nastupe svađalački, klevetnički,  a čak i podmetački.  Koliko je zbližavao „15.decembar“ najbolje govori način, kako su obelježavali taj datum u prošlosti, kao i odnos prema istinskim oslobodiocima. Upravo zbog žrtava, koje su oni decenijama ignorisali, mi smo i ustanovili nagradu „15.decembar“, ali za dan Opštine smo odredili dan kada su u Malesiji pobijedili svi, dan kada je uspostavljena punopravna opština za koju smo se svi zalagali, neko ranije a neko kasnije”, jasan je Đeljošaj.

Nadasve, dodaje on, to je Dan koji predstavlja pobjedu zajedničkog stremljenja i interesa građana ovog područja.

“Nadalje, Duković podmeće kako je Dan opštine ustanovljen 2006.godine, što ne odgovara istini, jer pravo na Dan opštine mi smo stekli tek punopravnom opštinom. Dalje, ponemuvši “6.april“, Dan Malisorskog ustanka protiv Turaka, kao jedan od prijedloga za Dan opštine,  on tvrdi kako „niko u svijetu ne slavi datum pobjede nad Turcima“. Poručujemo gospodinu Dukoviću da vlast sa DPS-om na čelu, čiji je on vreli član, slavi i Vučedolsku i Fundinsku, i bitku na Martinićima i Krusima, te bitku na Grahovu. Toliko o njegovom znavenju istorije, a očito on ne zna odakle potiče i „13 Jul“ kao Dan državnosti Crne Gore”, naveo je Đeljošaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Svaka čast albanci,kad ovi drugi ne mogu onda vi unistite dps.

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Želim vam svu sreću u vodjenju Tuzi bez DPS..I da napravite ovaj put Podgorica-Tuzi.. Ono je katastrofa..Na pjacu odoh jedan dan a moj drate zamalo da mi sendvič iz ruka ispane dok sam vozio po Ćemovskom ..a bruka

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Nemam nista protiv nijednog naroda,ljuti me ova nepravda koju nam Srbi nanose..a od Albanaca imam neki strah..zna se koji je njihov cilj i oni ce ga ostvariti od sad pa za 50 godina..kao neki krpelj koji ti pije krv na slamcicu i na kraju ti unisti organizam..

Serdar
Gost
Serdar

U rangu je sa -Df-ovcama, možda čak i za nijansu vodi…

Djerdja
Gost
Djerdja

Sa Dečića vila kliče,
bravo Niče preśedniče!

Janko
Gost
Janko

Ovo je opasna politika, anticrnogorska…

Trekingmaster
Gost
Trekingmaster

Albanci su narod za postovanje. Ne daju na sebe i dokazuju da be fermaju Cg drzavu ni 5%. Idu ka krajnjem cilju

Ljuta
Gost
Ljuta

Uvjek jasno i glasno…vidi se da nije novocrnogorca…Bravo

maksim
Gost
maksim

Mislim da su Tuzani izvrsili los izbor za prdsjednika Opstine.Sa kim saradjuje je dovoljan dokaz.

Mne
Gost
Mne

A kako cveta ljubav izmejdu demokrata i albanaca ove ljepote !
Demokratama je najbitnije da crnogorci ne vode opstine kad bi kako mogli srbi i albanci e to oni traze 😉

TUZna Istina
Gost
TUZna Istina

Brukas se, svaki dan.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Ne priča se tako za brata Niče presjedniče.

Komunista
Gost
Komunista

Ti si Đeljo klasični DPS-ov igrač, bukvalno niko normalan ne vjeruje u ove gluposti.

Send this to a friend