Politika

Đeljošaj i Camaj se susreli sa iseljenicima u SAD

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor tamošnjeg preduzeća Komunalije Nikola Camaj susreli su se sa iseljenicima u Sjedinjenim Američkim Dražvama.

Kako je saopšteno iz Opštine Tuzi, to je bila prilika ne samo za sastanke, nego i za druge planirane događaje povodom 28. novembra, kao i za prikupljanje pomoći porodicama koje su preterpjele štetu u razornom zemljotresu u Albaniji.

“Na sastancima sa našom dijasporom bilo je riječi o važnim temama za razvoj Opštine Tuzi. Poseban akcenat je stavljen na razvojne kapacitete naše opštine kao što su poljoprivreda, vinogradarstvo i ostale važne grane društva. Tema su bili i razvojni projekti koji su planirani Budžetom opštine za 2020. godinu”, navode u Opštini Tuzi.

Đeljošaj se osvrnuo i na razvoj ruralnih područja Malesije, koja je, prema njegovim riječima, prethodna vlast dugo zapostavljala.

“Naša dijaspora je, kao i ranije, iskazala spremnost da pomogne u razvojnim projektima u Malesiji u svim segmentima. Rezultat ove institucionalne saradnje od naredne godine će biti taj što ćemo skupa raditi na konkretnim projektima razvoja infrastrukture u Malesiji”, dodaju u Opštini Tuzi.

Đeljošaj je najavio intenziviranje rada kancelarije za saradnju sa dijasporom, koja će pojednostaviti birokratiju i administrativne procedure u okviru svojih nadležnosti, te će omogućiti poreske olakšice potencijalnim investitorima za stvaranje sigurnijeg investicionog ambijenta.

“Razmatrana je ideja za formiranje Savjeta, u našim udruženjima dijaspore, koji bi se bavio izradom strategije za stvaranje povoljnijih uslova za ulaganja u Malesiju. Čelnici Opštine Tuzi, izrazili su zahvalnost svojim sunarodnicima u dijaspori na bratskom dočeku i maksimalnoj podršci svom zavičaju u Malesiji, kad god se iskazala potreba. Takođe, iskazali su spremnost za maksimalnu saradnju sa našim ljudima i udruženjima koja djeluju u našoj dijaspori”, zaključuju u Opštini Tuzi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Deki
Gost
Deki

Once Tuzi da pripoji Albaniji

Alfa
Gost
Alfa

Nasa dijaspora…. alo , nasa…. jbg. U pravu si… zao mi je ako neki od njih ima nas pasos. ..

Send this to a friend