Politika

Đeljošaj: Neka spomenik Skenderbegu postave i u Beranama, Kotoru, Budvi…

Nik Đeljošaj

Tvrdnja poslanice Demokratskog fronta Ljiljane Đurašković da je albanski nacionalni junak Đerđ Kastriot Skenderbeg rođeni Srbin, još jedan je od oblika dezinformisanja javnosti i pokušaj prisvajanja tuđe istorije, ističe se u brojnim reakcijama političkih partija u Crnoj Gori.

“Skenderbega nijesu samo Srbi hjeli da prisvoje. Pokušali su to i Grci i Bugari. I ne samo njega, nego i Majku Terezu i druge poznate albanske figure, o kojima su pisali i koje su crtale i opjevale mnoge svjetski poznate ličnosti”, ocijenio je lider Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Poslanica DF-a Ljiljana Đurašković, nakon inicijative da se u Ulcinju podigne spomenik Đerđu Kastriotu Skenderbegu, izjavila je da je ovaj albanski nacionalni heroj iz vremena borbe protiv Osmanskog carstva zapravo “rođeni Srbin“”.

Đeljošaj ističe da izjavu poslanice DF-a doživljava kao još jednu u nizu dezinformacija koje, kako je rekao, stavljaju tačku na stanje društva u kojem su mitovi kreirani u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti.

“Na taj način su širili mitove koji su kod nekih i prihvaćeni, odnosno neki su godinama morali da uče iz takvih udžbenika”, rekao je Đeljošaj za Pobjedu.

Predložio je da DF, ako zaista misle da je Skenderbeg bio Srbin, inicira postavljanje spomenika Skenderbegu u opštinama gdje je dio vlasti Beranama, Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

“A ja se javno obavezujem da ću snositi sve troškove. I bilo bi dobro da smo, na kraju, ipak našli tačku slaganja sa DF-om”, poručio je Đeljošaj.

Odbornik Demokratske partije socijalista u opštini Tuzi Nikola Gegaj ističe da ga izjava Ljiljane Đurašković, s obzirom na programske ciljeve DF-a, nije iznenadila.

“O izjavi gospođe Đurašković sam saznao iz medija. Njena izjava me nije posebno iznenadila poznajući programske ciljeve političke grupacije kojoj i sama gospođa Đurašković pripada. Obaveza nas političara je da budemo ozbiljni. O Skenderbegu mogu da govore ljudi koji se baziraju na činjenicama i dokazima”, naveo je Gegaj.

Podsjetio je da se sam Skenderbeg, u korespondenciji sa papom II i napuljskim kraljem Alfonsom II, izjasnio kao albanski vladar, te da je to isto ponavljao i prilikom sastavljanja Gaetskog traktata.

“Namjerno krivljenje istorijskih činjenica ne doprinosi izgradnji sklada među građanima na čemu je bazirana politika DPS-a i na čemu se, na kraju, temelji Evropska unija kojoj svi težimo”, kazao je Gegaj Pobjedi.

I predsjednik Demokratskog saveza Albanaca Nikola Camaj ocjenjuje kako bi vijest o postavljanju spomenika Skenderbegu u Ulcinju trebalo da obraduje svakog Albanca i svakog evropski orjentisanog stanovnika Crne Gore.

<<<Camaj pozdravio podizanje spomenika Skenderbegu u Ulcinju<<<

“U medijima pročitasmo o radovanju Demokratskog fronta, ali iz sasvim nekih drugih razloga. Njih raduje to što će se spomenik podići srpskom junaku Skenderbegu. Nije ovo prvi put da se pokušavaju svojatati naši heroji i naše svetinje od strane te politike. To je odlika onih koji nemaju čime svojim da se hvale”, naveo je Camaj u reagovanju.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Skandal sto sve Pusta ova Vlast srbijanskih mjesanaca,da bi opstala na Vlast,Strogo Zabraniti Zidanje Albanskih Srbijanskih Bosnjackih Spomenika po Crnoj Gori ,a one koji su vec ozidani Srusitih , Ukinuti Okupatorsku tzv.sPc.,Uraditi Reviziju za Pobjeglice njih vise od 80.hiljada, koje Rade Protiv Drzave,i Vratitih Zajedno sa 1200 popova koji ilegalno Borave uCrnoj Gori ,za tzv.Sumsku Srbiju Hrvatsku krajinu i Kosovo,posto… Više »

CG.
Gost
CG.

Svaka riječ na mjesto.Živio!

Lino
Gost
Lino

Braca i sestre Skenderbega su bili: Staniša, Repoš, Kostadin, Mara, Jelena, Andjelina, Vlajka i Mamica. Svi imaju stara slovenska imena, a u pitanju je albanski istorijski izvor. Skenderbegova majka je bila od srpske despotske porodice Brankovic. Nije propaganda, nego albanski istorijski izvori (Anamali, 2002) koji svjedoce koliko su svadje Albanaca i Srba besmislene, jer se medjusobno preplicu i dopunjavaju kroz… Više »

Zar ne
Gost
Zar ne

Ja bi stavio dzoint, provjereno albanski

cesare
Gost
cesare

Direktni potomak Skenderbega postoji i zivi u Italiji i clan je reda Malteskih vitezova,ogranka masonerije.Vrlo je edukovan pa pitajte njega ko mu je bio predak ako mu vjerujete.Takodje i Arbreshe ima ih oko 100000 hiljada direktnih potomaka albanaca koje je Skenderbeg doveo povlaceci se pred turcima preko Otranta u Pulju,Kalabriju ,Siciliju .Svi oni su vrlo dobro informisani o svojim precima… Više »

JesmojK
Gost
JesmojK

100000 doveo u italiju preko mora, on je jači od gordog albiona, kako su se albanci od tog vremena ovoliko sjebali ?

isTINAiPRAVDA
Gost
isTINAiPRAVDA

Ne vidim ništa loše u spomeniku, osjećanja su mi prema tome kao prema spomeniku Brus Liju u Mostaru…

zemljoposjednik
Gost
zemljoposjednik

Svako dovođenje u vezu toga skenderbega ili njemu sličnih sa nacionalnim bićem, albanskim ili srpskim ili crnogorskim ili bilo kojim drugim, je obično primitivno nacionalističko laprdanje i nema blage veze sa stvarnom istinom i stvarnim istorijskim podacima. U francuskoj, njemačkoj, britaniji, rusiji, sloveniji i svim zemljama razvijenog feudalizma takvih junačina zemljoposjednika ima na iljade, niko im ne zna ni ime… Više »

Kenan H
Gost
Kenan H

Oćemo spomenik Đeljošaju na Cetinje!

JesmojK
Gost
JesmojK

Prvo to je bio turski vazal. Drugo, njega a ni ostale u to vrijeme nije interesovalo ko je i što je ? Srbin, albanac, ili nešto treće …., to im nije bilo važno. Imali su svoje feude, odnosno imanja kojima su upravljali i od kojih su ubirali prihode od kojih su zivjeli, i ta imanja su branili oruzjem od drugih… Više »

dvadeset
Gost
dvadeset

Đeljošaj Niče, Srbija ti kliče!!!

Ceno
Gost
Ceno

Potomak Crnojevica, nij ni srbin ni albanac ni grk ni bugarin.

Nikola
Gost
Nikola

Ne znam je li bio crnogorac srbin il albanac,al bio je pravoslavac i braca i sestre su mu imale nasa imena,i svi su mu ratnici bili hriscani i borio se protiv turske 30 bitaka je dobio protiv osmanlija ,bio je jedan od najvecih vojskovodja u istoriji ,ni u sred podgorice ne bi bilo stete da mu se podigne spomenik

Kermist
Gost
Kermist

Skender beg je uzeo islam upravo od Osmanlija i dobio ime Skenderbeg. Bio je Osmanski vazal.

nemamima
Gost
nemamima

bio je osmanski vazal dok je morao da bude, cim je smogao snage i imao priliku napustio je turke i borio se protiv njih. da vas posjetim na njegoševe riječi: Skenderbeg je srca Obilića! (Njegoš misli na hrabrost, vitešvo i junaštvo, ne porijeklo) Otac mu je bio albanac, majka srpkinja.

Kenan H
Gost
Kenan H

Njegoš je genocidan.

Zar ne
Gost
Zar ne

Genocidan? Zato sto je zelio osloboditi CG od okupatora? To je isto kao reci da je Tito bio genocidan u II svj ratu jer je bio protiv Hitlera

CG.
Gost
CG.

Znaš li ti što znači ,,genocidan,,?Genocidan je onaj koji ide da otme nečiju zemlju a narod da poubija,ili sa silom promjeni.Genocid su ovđe vršili otomani.No što znaju ,,promjenjeni ljuđi,,oni ne vide dalje od nosa.

Kermist
Gost
Kermist

Majka mu je bila Crnogorka jer Srbi tada nisu ni postojali.

LJUTA
Gost
LJUTA

Jeste ….a tata mu je bio komsija

LJUTA
Gost
LJUTA

Tada nije bilo albanaca na balkanu..pogledaj mape tog vremena

CG.
Gost
CG.

Samo 3 godine,To je bila diplomatija i mudrost tog vremena.Osmanlije su svoju ideologiju širili mačem,narod je nasilno morao da se idrekne Boga.Na sreću većina je to radila prividno.

LJUTA
Gost
LJUTA

Tada na tvoju zalost nije bilo crnogoraca pa nije ni on to mogao biti…..

CG.
Gost
CG.

Tada NA TVOJU ŽALOST,su bili samo Crnogorci i Grci na ovim prostorima.Pošto smo bili rijetko naseljeni,malo pleme Arbanasa se nastanilo kod nas.Stigli su sa Sicilije.A to što su danas Albanci mnogobrojni,to je zato što su kod njih i Grci,Crnogorci,Srbi…svi upisivani kao Albanci.Presjednik im je stavljao imena i prezimena kako je on htjeo.

Indira Radić
Gost
Indira Radić

– Fino se provedi.
– Pazi šta si rekao.

alil
Gost
alil

i franjo tudjman je bio srbin…

Добривоје
Gost
Добривоје

Да, али лош.

kucko
Gost
kucko

I Bred Pit. Eto mu ime u BG na jednu pekaru. Hleb i pite!

Arhimed
Gost
Arhimed

Bili ste vi svi, dok vas nisu Bec i Vatikan preobratili ehhehe

CG.
Gost
CG.

A on kukavac ni sam nije znao ko je i što je.😃

Nikolina
Gost
Nikolina

Mozda je ovo nacin pomirenje svih , jedan obraz albanski drugi srpski ……………. A mozda je Skenderbeg se drugcije osjecao kao npr Hrvat i nije smio to da napise ili kao Crnogorac pa staviti i tu varijantu podopciono . Ovi sto se bave polnim razlikama mogu takodje se staviti u funkcio o njegovom seksualnom opredeljenju kroz objasnjenje o neprihvatljivosti odredjenog… Više »

Italijanka
Gost
Italijanka

Ne filozifiraj 😃😃😂😂

Nikolina
Gost
Nikolina

Zasto ne izdignuti se iz prizemnom razmisljanja da oblik u kamenu metalu ili necem drugom poboden u zemlju cini neki narod superiornim od drugih a cim se svijetla ugase i prodje nacionalna euforija neki pjani klinac iz grada ode iza toga simbola i ispusti visak urinarnih tekucina ne razmisljajuci o svojoj nacionalnosti opredjeljenosti no o trenutnoj muci koja ga je… Više »

Italijanka
Gost
Italijanka

Dejo prodaj mi draganu 😁😁😁

Rade007
Gost
Rade007

Onda i Konstantun Bodin kao najveći vladar u istoriji Crne Gore koja se tada zvala Duklja,da dobije spomenik po cijeloj Albaniji i regionu. I onako je sve to pripadalo Duklji.

CG.
Gost
CG.

Tačno!

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

I crnogorksi knez Vladimir!

Zelenasi
Gost
Zelenasi

Kralju Nikoli u Skadru!

CG ispred svih
Gost
CG ispred svih

Palim crnogorskim borcima u Skadru koji su se borili za oslobodjenje Skadra od Turaka.

Realnost prvo
Gost
Realnost prvo

Tj. mislis za oslobadjanje albanaca(jer crnogoraca nije zivjelo u Skadar u to vrijeme) od turaka.. Koja sirokogrudost crnogoraca!!! 😉

CG.
Gost
CG.

???kako nije,i dan danas su većina Crnogorci u Skadar.I dalje jezik djele na ,,naški i arbanaški,,.Pitao sam jednog starog Skadranina,imali nas 3000,on veli ima sine i 30.000,no pod enver ođzom se nismo smjeli slobodno izjasnit.Ni svoj jezik zborit,ni ime i prezime na glas reć.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bravo Rade dobro pitanje i odlično poređenje. Treba da ga traže Crnogorci u Skadru. I nema razloga da se ne napravi, jer se sigurno Albanci zbog toga ne bi osjećali ugroženim, kao što ni nas Crnogorce ovaj spomenik ne ugrožava. No dako ga napravimo prvo u Crnoj Gori.

Babakaj
Gost
Babakaj

Ako ces Djeljosaj ti placat te spomenike ne vidim zasto da se ne postave i u svim crnogorskim gradovima, ipak je Skenderbeg jedan od vecih dukljansko-crnogorskih junaka.

Myguz@
Gost
Myguz@

A mi Crnogorci ćemo se za jedno 10 do 15 godina začudit što je u sred Crne Gore niklo kosovo 2.
Treba albancima već sad povremeno pokazati,objasniti,podučiti gde su granice Crne Gore a taj zadatak bi najbolje obavili Milaševi SAJ-ovci i to oni koji prvo biju pa onda pitaju,čisto da ne zaborave gde se nalaze.

Ivan
Gost
Ivan

U Beograd ima već 100 godina Skenderbegova ulica,i to u centru,na Dorćolu pa nije Kosovo III

Zeta
Gost
Zeta

Koliko ja razumujem, a vi me ispravite ako grijesim, podizanje spomenika albanskom nacionalisti (ako je on to bio), znacilo bi da Albanci anketiraju Ulcinj kao njihov grad.

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Pa i u Berane je postavljen spomenik onom cetnicku i Draži Mihajlovicu pa Berane su još CG nijesu Srbija !!

Kosmopolit
Gost
Kosmopolit

Alo Beranac valjda znas toliko, da ti ga je isti Draza oslobodio!

LJUTA
Gost
LJUTA

Jos sitno…Berane su donijeli 1945g komunisti Crnoj Gori kao i Bijelo Polje…

CG.
Gost
CG.

Da,tada je oslobođen taj dio Crne Gore.To je dugo bilo pod ropstvo Sanđaka.

CG.
Gost
CG.

Sanđzaka

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Griješiš. Treba puno da čitaš. Ne znaš razliku između nacionalnog i nacionalističkog, kao ni razliku između anketiranja i anektiranja.

Ivan
Gost
Ivan

U Beograd ima već 100 godina Skenderbegova ulica,i to u centru,na Dorćolu pa nisu Beograd uzeli Albanci.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Najbolje da mu se podigne spomenik na Kosovo pošto je bio malo Albanac, malo Srbin… Da se pomire komšije!

Emanuel
Gost
Emanuel

jel to onaj skender beg sto mu je okinuta glava na Cetinje.? Taman i ovome Djeljosaju obezbijediti smjestaj na Cetinje.

kucko
Gost
kucko

Ne, brate. To ti je onaj konjak Skenderbeg!

Italijanka
Gost
Italijanka

On je albanac i svi su mu albanci pričao sam ja sa albancima kad sam im rekao da je pola pola smijali su mi se i pitali su me koji je vaš poznati junak. 👍

Italijan
Gost
Italijan

Auuu bratski, neka sto imas pravopisne greske nego grijesis i rodove, pises u muskom a nik ti je u zenskom, tako da si vjerovatno Albanac koji natuca srpski.

CG.
Gost
CG.

A ispričaše li ti Albanci kako ih Turci izmasakriraše,kako ostadiše žene zamotane u crno kukajući i bijući se,pa im prati kralj malisorski Nikola pomoć,i spasi ih.Kazaše li ti još što ti ,,novi,,albanci.

toni
Gost
toni

Teško da su mu to mogli ispričat, jer da su masakrirali ni uveta nebi ostalo na balkanu za 500 godina, realno.

CG.
Gost
CG.

Jesu dijo $everne Albanije,Puke..
A đe da uspiju?Pored Aleksandra Ljeke Dukađina i Đorđa Đerđa Kastriotija koje je pomaga Ivan Crnojević.E da nije ovih junaka bilo,stvarno nebi uva ostalo.

LJUTA
Gost
LJUTA

Albanci su crnogorci jps od balsica dok su kosovari bugari po genima

CG.
Gost
CG.

Arbanasi nemaju veze Balšićima.Arbanasi su proćerani sa Sicilije.

Svasta
Gost
Svasta

Albanske poznate figure su Enver i Skank.

KLM
Gost
KLM

Nego sta

Bato
Gost
Bato

Nik ne pricaj ludsti pogledaj ko su bili toji pravni preci i procutaj malo istoriju Djelosevicu.

Peki
Gost
Peki

Tutan Kamon je isto bio srbin po ocu, a majka mu je bila iz Banja Luke takodje srpkinja. E svaka li im je rabota ista kukala im majka, oni ne mogu ni sami sa sobom vise da se dogovore. Ako imas problem sa jednim od komsija onda mozda i nije problem do tebe, ali evo oni imaju sa svima problem,tako… Više »

toni
Gost
toni

Adam i Eva takođe srbi.

Neretva
Gost
Neretva

To je već odavno poznato i naučno dokazano. Nema tu diskusije.

LJUTA
Gost
LJUTA

Adam jeste a Eva je tvoja praprababa

Avetinje
Gost
Avetinje

Nepismeni i neobrazovani drze pridike Srbima. HAhhah knjige u ruke, pa vam nece padati takve gluposti na pamet.

Peki
Gost
Peki

A sto avetinjo ne ides na Kosovo da pokazes svoje “junastvo”?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Peki

Bilo bi lijepo da vaše interne svinjarije iz Crne Gore ( prvo se dogovorite ko ste i šta ste jer čujem da u CG ima 40% Crnogoraca po popisu) ne prebacujete u naše, srpsko dvorište. Mi vrlo dobro znamo ko smo i šta smo, a ko ste i šta ste vi nas ni naj manje ne zanima.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Porijekla se ne treba stiđet. Što će moja đeca sjutra pričat da sam bio avijatičar kad sam snimao filmove za odrasle.

Kotor66
Gost
Kotor66

Ma treba mu se samo dobro nasmijat tj istres mu se od smijeha….ne nego spomenik Nik Djeljosaju…ali Nik…prelistaj knjige da vidis ko su ti preci Nok hahahahahah

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Dosta je vise..mnogo..previse…Ulcinj je Crnogorski Grad. Ne zelim Spomenik Skenderbegu u CG. Jednostavno je to neprihvatljivo…Za mene je to ka Crnogorca ne pojmivo…Imate kosovo.albaniju i tamo podizite i slavite kolko zelite..Jednostavno cijela Europa hrani kosovo i albaniju..to je fakat. Pametni ste da podizete Spomenik u cg..Dje toga ima.

Avetinje
Gost
Avetinje

Koga briga sto je tebi kao “Crnogorcu” neprihvatljivo? Ti samo krijes iza etikete “Crnogorac” svoje neznanje. Takvi kao ti bi da vode kolo, a ne znaju prosto prosirenu da sroce.

Duklja
Gost
Duklja

Dukljanine samo da te podsjetim da je Duklja srednjovjekovna srpska zemlja. Pozdrav.

LJUTA
Gost
LJUTA

Nije Duklja negp Doklea..duklja je miraseva i stevovs

oghk
Gost
oghk

Djuraskovicka je prenaglila,a ti djeljosaj procitaj malo istoriju pa onda pricaj

sjeverni jelen
Gost
sjeverni jelen

Evo i srbi digose spomenik Mehmed pasi Sokolovicu u visegrad

Čapur
Gost
Čapur

A u Albaniji nekom Crnogorcu? Treba da se radi na zblizavanju svih za opste dobro al nešto samo CG posjeduje neku multieticnost kao da u drugim drzavama živi samo jedan narod…

LJUTA
Gost
LJUTA

Kako nece i to zajedno sa njegovim rodjenim bratom tafasnjim Srpskim patrijarhom

toni
Gost
toni

Staro srpsko prezime Kastriot ili Kastriotić. 🙂

Neretva
Gost
Neretva

začetnik je Milorad Kastriotijević sa Moravu.

toni
Gost
toni

Postoji li još neko sa tim prezimenom sem ove iluzije oko Skenderbega

LJUTA
Gost
LJUTA

Kastrigati je turska rijec…

CG.
Gost
CG.

Nije no Vizantiska!

Crni
Gost
Crni

Ne treba nam nidje…ti mu sliku okaci na zid u svojoj kuci i dvi mu se svakog dana

Lole
Gost
Lole

Postavićemo kada vi postavite spomenik Njegošu u Skadru. A Đorđe Kastriorić je bio Srbin.

Mikison
Gost
Mikison

Napravi ga Deljosaj ti na karabusko polje ako smijes od ovih iz Rozaja ,Petnjice ,Gusinja…?

ND
Gost
ND

Čak i pojedini albanski istoričari više ne krivotvore,nego priznaju da je Skenderbeg bio slovensko-srpskog porijekla.

Čapur
Gost
Čapur

Vrlo su šture informacije ontome da li je bio slovenskog ili albanskog porijekla, mislim da to nikad necemo saznat. Evo u 21 vijeku ne zna se koje je nacionalnosti bio Staljin, ne zma se do dan danas ko su pravi roditelji Putinovi a ne Skenderbegu iz 15vijeka…

ND
Gost
ND

Zna se,ponavljam po ko zna koji put,slovensko srpskog je porijekla,dva porodica ptavoslavna,brat mu staniša i otac jovan sahranjeni u Hilandaru. Sva sačuvana pisma koja je lično pisao,pisana ćirilicom…..

LJUTA
Gost
LJUTA

Alnanci nemaju svoje pismo ni dan danas hehe

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Bravo!!! Tacno tako. I u Beogradu treba da ima spomenik!!!

DRAGAN
Gost
DRAGAN

U Albaniji ja mislim ima oko 30% Pravoslavaca ako ne i više koji se izjašnjavaju kao Albanci . Lično sam u Skadru bio kod Gzima Lekaja pravoslavac , Albanac . Tako da je i Skenderbeg Albanac pravoslavne vjeroispovjesti bio . Mada po pojedinima , svi koji su pravoslavni moraju bit Srbi … Mnogi brkaju vjeru i naciju a naravno da… Više »

toni
Gost
toni

U Albaniji tačno živi 21,7% pravoslavaca, koji su nesporno Albanci po nacionalnosti.

Charli
Gost
Charli

ni blizu…
rimokatolici 10%
pravoslavni 6,8%

DRAGAN
Gost
DRAGAN

Према Светској бази података, 38,8% становништва Албаније су муслимани (30% сунитски муслимани, 8% бекташи), 22% становништва су православци, а 13% римокатолици, односно хришћани чине преко трећину становништва.

toni
Gost
toni

Po zadnjem popisu:
58,9 muslimani
10,00 katolici
6,8 pravoslavci
2,5 ateisti
ostali neopredijeljeni
tako da ta Svetska baza podataka ti je baš pobrkana.

Baranin
Gost
Baranin

Malo si ti druže pobrkao,taj tvoj izvor je potpuno pogrešan i neispravan….

LJUTA
Gost
LJUTA

Je li to dps vodio popis?

LJUTA
Gost
LJUTA

Nema nesporno osim da su na silu mijenjali prezimena

Pomorac
Gost
Pomorac

Objasni to tkz Hrvatima iz Boke

LJUTA
Gost
LJUTA

Srbi su NAROD a crnogorci su nacija od 1944g

Mirko
Gost
Mirko

Kakve veze ima koje je nacije bio? Istina je da je puno uradio za Albanski narod. I podržavam da mu se digne spomenik. Pa što da ne i u PG i u BD, bar zbog ovih kojima je porijeklo važnije od dijela.

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Što ga ti ne poperiš kod sebe u dvorište ili nasred kuće ako baš voliš, pušti ti ostali narod što misli i što oće !!!

LJUTA
Gost
LJUTA

A kakve veze taj srbin ili shiptar ima sa cg i ulcinjem i pastrovicima.

toni
Gost
toni

Skenderbeg je bio Turčin, da je svima lakše i da se ne prepucavate.

😃😄😆
Gost
😃😄😆

😃😄😄aaaaaaa,njih je obožavao😄.

Jesmojk
Gost
Jesmojk

Tačno tako !

Branko
Gost
Branko

Postovani djeljosaj I camaj ne citajte jednostrano nego zavirite I u drugu literaturu ako ne srpsku ono papsku.katolicku.Skenderbeg jeste bio albanski vladar ali mu je porijrklo srpsko I to njegovo deklarisanje za albanskog vladara jezbog teritorije kojom je upravljao a ne zbog njegovih korijena.I jos nesto koliko ste odani I vjerni crnoj gori vidi se po zastavama strane zemlje kojom… Više »

Baranin
Gost
Baranin

Đeljosaj@…..Đorđe Kastriotić od oca Jovana i majke Vojislavave rođene Brankoviv,njegova sestra Marija je majka Ivana Crnojevica….Nakon smrti njegov otac Jovan i brat Stanisa su sahranjeni na Hilandaru ispred pravoslavne crkve(sto se veoma lako može provjeriti)…..Prema tome gospodine Đeljosaj…sve vaše tvrdnje su potpuno neravneali je isto tako lijepo od vas albanaca da veličate jednog srbina i podižete mu spomenik…..

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Hahahahahaha bravo kralju, dobro si je spuštio.

Valentina
Gost
Valentina

Рођен је 1404. на сjеверу данашње Албаније као Ђурађ Кастриотић (презиме је настало од грчке рijечи ‘кастро’ што значи дворац), од оца Јована и мајке Војиславе. Имао је браћу Станишу, Репоша, Костадина и сестре Мару, Јелену, Ангелину и Влајку. Јован Кастриотић је са синовима често одлазио у Хиландар, а и новчано је помагао српски манастир на Светој Гори. Ђурађ је… Više »

LJUTA
Gost
LJUTA

Sadasnja shiptarija je tada bila knezevina Brankovica a tada se smatralo da cija zemlja toga i raja…

CG.
Gost
CG.

Skenderbega,i mlađeg i starijeg prisvajaju Albanci.I Đorđ i Staniša su bili pravoslavci,Crnogorci,ili kako neki to vele,(Albanci,Turci)Srbin.I jedan i drugi,kao i Ivan Crnojević,vazda su pomagali nejkom,napadnutom Arbanaškom narodu.Da nije bilo naše bratske pomoći Turci bi doveli Arbanase do nestanka.To svaki pravi i pošteni Arbanas će reći.Arbanasi su nas otpjevali kao spasioce.Kao sokolove Crnogorske koji im vazda pritekoše u pomoć

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Skenderbeg o kojem je riječ je nešto kao marko kraljević, turski vazal! Obojici treba dić spomenik u Prilepu, neka budu jedan pored drugog ! I neka ovaj deljos finansira izgradnju oba !

JAAA
Gost
JAAA

PODIGNITE TITU SPOMENIK .SVADJAJU SE I OKO NJEGOVOG PORIJEKLA….

SJAJ U TRAVI
Gost
SJAJ U TRAVI

Tito bi nas asocirao na MIR a ne na RAT…..SJETIMO SE KAKO SMO NEKADA IMALI RADNE AKCIJE….KLJUC NA ULAZNIM VRATIMA NIJE POSTOJAO….NA ULICAMA SMO SE BEZBRIZNO IGRALI….POSTOVALI
BOZIC….VASKRS…..BAJRAM…. ..MISLILI DA JE TO NASE SLAVLJE……

OSTA SJECANJE DA JE NEKADA BILO NORMALNO SVE TO…….
DANAS JE SVE TO POSTALO NENORMALNO ZAHVALJUJUCI PODJELAMA U DRUSTVU…PARTIJE UCINISE SVOJE….
ZALOSNO

MONAKO
Gost
MONAKO

Ziva istina

Myguz@
Gost
Myguz@

Bili mi mogli da dignemo Njegošu spomenik u Tirani ili Dubrovniku samo zato što je volio da odmara tamo.
Ovo sa dizanjem i veličanjem albanskih spomenika je samo početak.

CG.
Gost
CG.

U Tiranu bi trebalo dić Ivanu Crnojeviću.On je najveći spasioc Arbanasa.Da nije Crnogoraca bilo,danas bi se graničili sa Grčkom.Pa nek ovi ,,novi,,Albanci,,pričaju što god oće.

LJUTA
Gost
LJUTA

Pocelo je odavno a ovo je za polufinale

Darko
Gost
Darko

Ne nego Rankovicev u Prizrenu . Skadru i Dracu ,,,,, ajde ne dp,, paljba

Please fill you
Gost
Please fill you

Evo ga…cim se pocne pricati o ekonomiji i stvarani problemi dodju u fokus, odma se jave ovi spineri da malo se ljudi upecaju na bombasticne izjave…nek je srecno

Send this to a friend