Politika

Đeljošaj: Još čekamo odgovor mandatara

Nik Đeljošaj

Albanska lista još čeka poziv za novi sastanak i ponudu od mandatara za sastav nove vlade Zdravka Krivokapića, jer do danas nikakav odgovor nijesmo dobili, rekao je za Dan jedan od predstavnika Albanske liste Nik Đeljošaj.

On je rekao da manjine treba da budu dio vlasti.

“Razgovarali smo prije desetak dana, da i u praksi provjerimo da li je poziv bio samo formalan ili zaista žele da manjine budu dio Vlade. Vjerujem da manjine svugdje u svijetu treba da budu vlast, to je mjesto koje njima pripada. Nijesmo imali komunikaciju sa mandatarom danima, a i bio sam lično nedostupan nekoliko dana, tako da ću narednih dana provjeriti da li je mandatar ostao pri saopštenom, ili ima nekih novina. To će biti prilika da konačno naša lista donese odluku. Ako dođe do dogovora, dobro, ako ne, svako svojim putem”, kazao je Đeljošaj.

Albanska lista predala je ranije listu zahtjeva mandataru kao uslov za učešće u pregovorima o ulasku u Vladu.

U tom dokumentu naveli su niz zahtjeva, a u prvom redu decentralizaciju u sistemu obrazovanja, zdravstva i drugih resora, prostornog planiranja, rješavanje problematike morskog dobra u vidu donošenja novog zakona.

Među njihovim zahtjevima su i povraćaj imovine u Valdanosu, kao i pomoć za Solanu, a dio tog paketa je i fiskalna decentralizacija.

Prema informacijama koje su saopštili učeenici pregovora, mandatar je saopštio da i on smatra da je potrebna decentralizacija.

Albanska lista je ranije saopštila da su im najvažnija programska opredjeljenja i ono što su predstavili građanima, a posljednje o čemu će se pričati su ministarstva i mjesta u Vladi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hydra
Gost
Hydra

Ako uđeš u koaliciju izgubićeš 80% glasača.

la dno
Gost
la dno

samo cekaj , bitni liku !!

Tgd
Gost
Tgd

Ne izigravaj nevinašce,ajde,umiješ ti bolje

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

I Nika za apostola

Aurelije
Gost
Aurelije

O moj nik

Naroz
Gost
Naroz

Kako ovaj čovjek nisko pade…

Kašičica
Gost
Kašičica

Pusti snovi.

Ana
Gost
Ana

Budi uporan, nastavi da čekaš i kad svi odustanu.

Tayson
Gost
Tayson

Neces morati cekati dugo ova vlada nece biti dugo ako uopste bude Milo se vraca brzo

Send this to a friend