Politika

Demokrate: Za izvinjenje kasno, Abazović da pojasni čime to kršimo sporazum

Demokrate

Pošto Demokratama nije jasna izjava potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića po kojoj dogovor te partije i Demokratskog fronta, kao dva najjača subjekta parlamentarne većine, nosi izvjesne sporne momente koji krše septembarski Sporazum, preciznije normu koja predviđa da Vlada bude ekspertska, mole ga da im pokaže tu normu.

“Evo mi dostavljamo kopiju Sporazuma, pa bismo voljeli da osim Abazovića i građani sami pronađu sporni momenat kako ne bi vjerovali bilo kom do sebi i svojim očima. Naravno, toga nema nigdje u predmetnom Sporazumu”, navode iz partije Alekse Bečića.

Ističu a o ekspertskoj Vladi govori političar koji sjedi u njoj i koji usput rečeno nije ekpert za oblast kojom se bavi, a koji se oštro protivi ulasku bilo kog drugog političara u Vladu, pa i onih za koje sam kaže da su ekperti.

“Zanimljiva i rijetko vidjena logika. Mogu ja, ali ne može niko drugi sem ja, jer su svi drugi foteljaši, osim mene”, ističu Demokrate.

Takođe, navode, o ekspertskoj Vladi govori političar koji je pokušao da prije godinu dana u Vladu progura dvoje kolega prestavljajući ih nestranačkim ekspertima, a nakon pola godine isti su postali članovi GP URA i potpredsjednici partije.

“Protiv uvaženih kolega nemamo ništa, ali ponovo gospodin Abazović ima sukob sa principima”, navode Demokrate.

Pitaju gdje to piše šta je ekspert kad i sam kaže za, na primjer Moma Koprivicu da je ekspert iako je političar.

“Matematika kaže sledeće: 37 poslanika garantuje put ka stabilnosti Vlade i poštovanju Sporazuma. Zato, hajde da prestanemo sa jeftinim trikovima i podmetanjima i da se usmjerimo dogovoru i razrješenju otvorenih pitanja, jer Crnoj Gori treba stabilnost, a ne opstrukcija dogovora unutar parlamentarne većine”, ističu Demokrate.

A zatim su dodali.

“Na način kako je gospodin Abazović komentarisao jučerašnji lažan, podao i ogavan napad u informerskom stilu, koji traje 10 godina, na gospodina Bečića, nećemo se osvrtati jer i on ima dilemu da li su pretjerali. Uostalom, u bestidne laži su kratke noge, jer se blati čovjek samo zato što sa njim ne šefuju centri moći i kom se ne nude prljavi novac, jer svi znaju da bi ih odbio i prijavio”, saopštile su Demokrate.

Kako su naveli, jedno neka znaju svi.

“Deset godina i pored svih praćenja, prisluškivanja, snimanja, fotografisanja i drugih metoda, za Aleksu Bečića nemaju ništa. Da imaju mnogi bi, kao što se to dalo i vidjeti, opijeni mržnjom i strahom od političkog uspona i promjena kojima je snažno doprinio još davno sve objavili. I kad nemaju ništa onda evo godinama muljaju, lažu, podmeću iste izlizane bljutavosti i nesitine, ne bi li ga predstavili onim što nije. I ne uspijevajući, samo i dalje srljaju”, poručuju Demokrate.

Pozivaju Abazovića, koordinatora bezbjednosnih službi da odmah objavi ukoliko ima bilo šta za Aleksu Bečića.

“Neka ne čeka ni jednog časa, ni jednog sekunda. Na to ga obavezuju građani Crne Gore, jer javnost treba i mora sve da zna. Ako pak nema, kada odluči jesu li pretjerali jučerašnjim reagovanjem, neka se izvini makar građanima Crne Gore, jer je za izvinjenje Aleksi Bečiću i njegovoj porodici kasno”, poručuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

Ko ovima vjeruje gori je od njih.

Ruhig
Gost
Ruhig

Prekrsili ste svaku stavku! Jednu po jednu. Sve ste suprotno radili od tog sporazuma. Ali bas svaku!

Fredy
Gost
Fredy

Trenutna vlada c.gore je ista kao vlada bih. Tri presjednka upravljaju druavom i svako vuce samo za svoju partiju a ne za drzavu.

Marko
Gost
Marko

Demokrate vi ste opasni igraci za cg nikad se ne zna sto mislite malo ste crnogorci po potrebi srbi ali zaboravite fa ce albanske i bosnjacke pa
Rtije sa andrijom mandicem kome je cilj srpski svet koji to ne krije jer su oni dobro platili od tog sveta 90 tih nikad vam to nece zaboravit

Marko
Gost
Marko

37 je manje od 81 jos vam fale 4 da biste ostvarili cilj ali se u boga nadam da se to nece desiti

Čudo
Gost
Čudo

U čije ime je Krivokapić ovo potpisao?

Suzana
Gost
Suzana

Ovo NECE SPROVODITI REFANSIZAM, oni ciste sve od cistacice do vrha, tek da znate; sto se tice nepotizma, njega nikad ko sad prati kriminal, zaposljavanje cijelih porodica, neraspidivanje konkursa, politizscija svega…tako da vam je sav sporazum lazan!

Sekićanin
Gost
Sekićanin

Demokrate, su slabe iz matematike, stabilnija je vlada, u odnosu 45 prema 37, nego ova sadašnja, 41 prema 40.

Apostol
Gost
Apostol

Narode crne gore,uozbiljimo se,veliko zlo nam kuca na vratima,budimo pametni,budimo hrabri da istjeramo iz nasih zivota ove lazne vjernike u vidu nove vlasti u crnoj gori,zbog nase buducnosti,zbog buducnosti nase djece koji su nas amanet.

Milotije
Gost
Milotije

Gotovi ste izdajnici !!!

Bobo
Gost
Bobo

Nova Vlada je prekršila Ustav Crne Gore makar jedno 15 puta do sad. Nijeste ispoštovali iz tog sporazuma ni ono osnovno.

Morgan
Gost
Morgan

Pa jedno 3 stavke ne poštuju…npr: poštovanje ustava, depolitizacija a onda i revanšizam… Tj sporazum je ništavan

delboj
Gost
delboj

Znaci nova vlast je prekrsila apsolutno sve stavke ovoga sporazuma osim stavki 3. i 4.
Te dvije za sada ni ne mogu, a i ne moraju, to ionako ide na kraju. Kroz mandat ili dva, u zavisnosti od preuredjenja i birackih spiskova

Ebabil
Gost
Ebabil

E Abazovicu ,pustise te brzo niz vodu ,vec su ukapirali da mogu bez tebe ……….

Ibn Haldun
Gost
Ibn Haldun

Dobro je sto je ispostovan princip da nema revanšizma po političkoj osnovi.
Svi ovi direktori koji su smijenjeni u jednom rezu nemaju veze sa politickim revansizmom.
Pozdrav

Ja sam
Gost
Ja sam

Čuš kasno,da nijesu legli ha ha ha

Mitar
Gost
Mitar

Momo Koprivica to bjese onaj sto kad ustane kaze Splendid i Brano Micunovic. Zna li jos sto?

Gradanin
Gost
Gradanin

Zafalilo rejtinga!
Pih pih pih

dragan
Gost
dragan

Ma svi narod u drzavi vodite u ponor i nemate vise izgovora za budućnost samo razmisljate o svojim foteljama i sve je ovo farsa politika vasa zavadi pa vladaj

Sale
Gost
Sale

,,da nece sprovoditi revansizam po politickom i bilo kom osnovu”….ma niistee,a dje vi to da radite🤣🤣🤣🤣e kukala ti majka,jos se pitaju dje su prekrsili

Bozena
Gost
Bozena

Smanjite doživljaj, ambasadorke vas gledaju i slušaju, znate koje, pisale su vam. Možda je došao i trenutak da napokon birate ili one ili vaš mentor Vučić.

Denis
Gost
Denis

E moj dritane

evoneznam
Gost
evoneznam

citam ovaj sporazum, srece mi ni jednu stavku nisu ispostovali, osim ovo za Kosovo.

krusa
Gost
krusa

koje gori od koga, isti su

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Za barem 90 odsto navedenog lažete!

Brano Nikšić
Gost
Brano Nikšić

Ima javna je tajna, da ima snimak.

Antivirus
Gost
Antivirus

Tacku br 5 ste prekrsili ako je iko…

Espinoza
Gost
Espinoza

Pa kako ćemo?

Send this to a friend