Politika

Demokrate: Bez Briselskog plana i Sporazuma o budućnosti nema fer izbora

Demokratska Crna Gora održala je u Mojkovcu sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata Mojkovac. Sastanku su prisustvovali predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić i generalni sekretar, Boris Bogdanović.

Učesnici sastanka iskazali su nedvosmislenu podršku Briselskom planu, ocijenivši da je njegovo usvajanje direktan udarac DPS-u od strane opozicije i međunarodne zajednice, posebno imajući u vidu izjave Đukanovića i Markovića krajem jula mjeseca da nema govora o bilo kakvim izbornim reformama prije njihovog Kongresa.

Kako saopštavaju Demo0krate, eliminisanje flomastera, kvadratića, trouglića, providnih listića, rascjepkanih izbornih procesa svakih nekoliko mjeseci, ovakvog DIK-a, ASK-a, javnog servisa, svih drugih mahinacija i zloupotreba, kao i izvršna i zakonodavna kontrola tog proces, jesu nešto što DPS vodi u siguran poraz, zaključili su učesnici sastanka.  Bečić je saopštio da Demokrate neće podržati ni jednu Vladu, osim onu koju predviđa Sporazum za budućnost (1/3 vlast, 1/3 opozicija, 1/3 civilni sektor), te da na čelu te Vlade ne smije biti neko iz vladajućih političkih subjekata.

“Obavezujemo se na snažno zalaganje za dosljednu i potpunu implementaciju Briselskog plana kao Plana za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva”, naglasio je Bečić.

Osvrnuli su se i na aktuelnu temu gradnje vojnih poligona na Sinjajevini i drugim ekološkim zonama.

Predsjednik Demokrata je istakao da je neprihvatljiva izgradnja i na Sinjajevini i na svim mjestima gdje se može ugroziti eko sistem, naše prirodne dragulje i lokalno stanoviništvo.

“Dosta je devastacije onoga što su nam preci ostavili na čuvanje budućim generacijama. Ima u Crnoj Gori sigurno mnogo adekvatnijih mjesta za igradnju poligona od ekoloških zona, tako da se rješenje za izgradnju uvijek može naći, jer volja naroda i potreba očuvanja prirodnih bogatstava moraju biti vodilja svake ozbiljne i odgovorne politike”, istakao je Bečić.

Demokratska Crna Gora u Mojkovcu je, kako dodaju,  zaokružila svoju partijsku infrastrukturu, a njena baza uveliko se priprema za građanski bunt i bojkot izbora u slučaju da se ne implementiraju Briselski plan i Sporazum o budućnosti, kao jedine garancije prvih fer i poštenih izbora u Crnoj Gori, a što smo više puta jasno ponudili našim opozicionim kolegama.

“Svako ko bi pristao na neko drugačije rješenje, kakvo je, na primjer, prihvatanje tehničke Vlade na čijem bi čelu bio DPS, nije ništa drugo do puki eksponent Mila Đukanovića i Duška Markovića”, naveli u partiji Alekse Bečića.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Buha
Gost
Buha

Jel moguce da ljudi idu u Mojkovac a tamo DPS ima 2/3 odbornika. Svi glasaju za DPS zbog toga sto je premijer iz tog grada. Jesu li ovi prisebni zaboga.

Mojsije
Gost
Mojsije

Sta stvarno hoce Demokrati.Da im neko obzbijedi pobjedu i da zajasu na vlasti.

Znamo se
Gost
Znamo se

Ni jedni njima neće biti fer. Osim onih na kojima pobijede.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko su ovi?

Haris
Gost
Haris

Drugačije kazano: đe ste pobijedili tamo su bili fer, a đe ste izgubili tamo nijesu bili fer aaahahahahaha. Bitno je da se mjesečno uzima po 2.000,oo€ za NErad.

Fileopg
Gost
Fileopg

Zar mr. Aljeksa nije u inozemstvu na sastancima sa veoma ,,bitnim ” ljuđima iz Evrope, sa kojima će da implementira ,,briselski plan”. Ešeka, zvek zvekova se ćini od Demokrata…Kada Aleksa govori istinu ili sad ili kad je onomad reka da će biti u inozemstvu i da neće zbog toga na sastanak kod ,,predśednice” SDPa.

Haha
Gost
Haha

E stvarno

Caxa
Gost
Caxa

Nijedni nisu fer dok vi ne pobijedite. A narod vas nece

Send this to a friend