Politika

Demokrate: Bogdanović praćen, Veljović ignorisao dokaze

Kad starješina državne institucije neće da obavlja svoj posao ili radi za druge interese, onda ne pomažu ni materijalni dokazi o očiglednim nezakonitostima koje mu dostave građani, a koje je inače bio dužan da pribavi i po službenoj dužnosti. Tako Veselinu Veljoviću ništa nijesu značile fotografije automobila sa zatamnjenim svim staklima koji je danima u junu mjesecu 2020. godine bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje poslanik Boris Bogdanović, saopštile su Demokrate.

“Da, upravo u periodu za koji je utvrđeno od strane novog rukovodstva ANB-a da je bio predmet prisluškivanja od strane tajnih agenata”, ističu Demokrate.

Poslanik Bogdanović je, kažu, sve uredno prijavio Upravi policije jer je znao da ga prate, vidio da ga prate i tako pribavio brojne dokaze o praćenju, a između ostalog i fotografije automobila iz kojeg je vršen danonoćni nadzor na stan u kojem živi.

“Sa ove vremenske distance lako je zaključiti da su se nalogodavci i agenti toliko bili osilili da se nisu ni skrivali i da su upravo željeli da stave do znanja kako prate poslanika Bogdanovića, pomišljajući da će ga možda tako zastrašiti, spriječiti ili blokirati u njegovim namjerama da posvećeno radi na promjenama u Crnoj Gori”, saopštile su Demokrate.

Javnosti opet stavljaju na uvid fotografije jednog od brojnih automobila iz kojeg je kontinuirano praćen i posmatran.

“Taj automobil iako nepropisno parkiran nije uklonjen ni o strane nadležnih službi koje vode računa o komunalnom redu, što govori upravo o organizovanosti i nedodirljivosti špijuna poraženog režima. Takođe, parking neposredno pored lokacije na kojoj je pozicioniran automobil bio je prazan. Važno je napomenuti da je taj automobil bio parkiran svakog dana više od 15 časova”, tvrde iz partije Alekse Bečića.

Pored ovih, ističu, veoma sumnjivih elementa, dodaju i nekoliko ključnih.

“Kada smo javnost obavijestili o ovom automobilu i izrazili sumnju da se iz njega prate funkcioneri Demokrata, jedan vlasnik renta car agencije iz Podgorice, pozvao je predsjednika OO Demokrata Glavnog grada kako bi mu saopštio da je taj automobil iznajmljen od njihovog stalnog klijenta. Postavlja se pitanje, ko iznajmljuje automobil  na rentu, koji potom parkira na istoj lokaciji po više od 15 časova dnevno?”, pitaju Demokrate.

A onda su, kažu, priložili još jedan dokaz.

 

“U prilog tada izraženoj sumnji o praćenju, ide i fotografija koju je pored navedenog automobila objavila Antonela Balić, zaposlena u direktoratu DPS-a, uz opis “čuvajte se limuzine”. Sve ove činjenice i dokazi nijesu bili dovoljni Upravi policije na čelu sa Veljovićem da preduzme mjere, sprovede istražne radnje i procesuira odgovorne, već naprotiv, tadašnji direktor Uprave odgovorio je zvaničnim dopisom poslaniku Bogdanoviću da je navodno sve u redu i da nema elementa za krivično gonjenje”, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima, zahvaljujući profesionalnom postupanju Dejana Vukšića, Bogdanović i ostali funkcioneri Demokrata su saznali da su bili praćeni i prisluškivani.

“Na kraju konstatujemo, da onaj ko neće da postupa po zakonu, uzalud su svi dokazi ovog svijeta, jer takav uvijek traži razlog za odbranu svog interesa, a onaj ko hoće da radi profesionalno, uvijek nađe način da sprovede zakon. Na ovom primjeriu se besprekorno jasno uočava razlika u radu poražene i nove vlasti”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Osim sto je primjer nepropisnog parkiranja, ovo nikakav drugo primjer nije. A kad smo kod primjera, Zdravko nam svaki dan pokazuje kako ne treba…

Top
Gost
Top

Ugrozene demokrate , molim vas dajte im tu zastitu nije korektno .

Markisa1
Gost
Markisa1

Nismo svi vesla sisali i ako mislite tako. Malo zdravog razmišljanja pa čete vidjet kako je ova slika smijesna

Markisa1
Gost
Markisa1

Da te neko pratio bas bas bi vas pustio da se tako primaknete i da slikate.

Send this to a friend