Politika Damjanović ne pristaje na političke ustupe

Demokrate da vrate ukradeno, pa im se nećemo miješati u kombinacije s DPS-om

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore razmatraće u ponedjeljak zahtjev Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih zakona, ali će ovaj klub prihvatiti mjesto samo ukoliko Demokrate ostanu bez jednog člana Odbora.

Damjanović je Dnevnim novinama ponovio svoj stav da ne pristaje na bilo kakve političke ustupe i da insistira na zakonitosti.

“Ostajem pri zakonitom putu, a to je da se ispravi nezakonitost i da Posebnom klubu poslanika pripadne mjesto u Odboru, što znači da Demokrate moraju da ustupe to mjesto. Nakon toga, mi se više nećemo miješati u kombinacije koje Demokratska Crna Gora dogovori sa Demokratskom partijom socijalista. Ipak, ovo je prvi korak ka rješenju problema”, kazao je Damjanović za Dnevne novine.

Na drugoj strani, analitičar Srđan Vukadinović kaže da političke igre opozicije oko učešća u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva pokazuju krajnju neozbiljnost.

On je u izjavi za Novu M kazao da opozicija hoće one promjene koje će je dovesti do pobjede na izborima, a to se ne dobija izbornim reformama, već putem glasača, animacije glasača i putem toga koliko ih glasači prihvataju.

Sa Vukadinovićem je saglasan i poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković, koji ističe da bi opozicija trebalo da pokaže jasan stav kada je u pitanju reforma izbornog zakonodavstva, ukoliko ga, kako navodi, ima.

Opozicija je u svojim postupcima krajnje neprincipijelna, ističe poslanik DPS-a. Podsjeća na, kako navodi, krajnje neshvatljivo ponašanje Demokratske Crne Gore Alekse Bečića.

Demokrate su se prethodne tri godine klele da neće da sjednu za sto s parlamentarnom većinom. Fascinacija DPS-om, “sa njima ni u ludilu”, dok su drugi bojkotovali rad parlamenta, pa se vraćali… Ne iz razloga šta nas čeka u tom odboru, već iz drugih, da bi namirili neke svoje interese, bili su u parlamentu. Sad se promijenila situacija, a ne voljom onih sedam, koji predstavljaju parlamentarnu većinu”, kaže Vuković.

Vuković podsjeća i na zahtjev Demokratskog fronta da ta grupacija “neće učestvovati u izbornim reformama ukoliko promjenama Ustava ne bude obezbijeđena ravnopravnost srpskom narodu i ako ne bude formirana tehnička vlada”. Traže navodno i skraćenje crnogorske himne, između ostalog.

Ako im bude prihvaćeno, ući će u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva. Ako im ne bude prihvaćeno, ništa od reforme. Eto, koliko im je reforma bitna. To je moneta za potkusurivanje.

Naredna, peta sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva biće održana u ponedjeljak, 23. septembra, a predviđen je dolazak i eksperata ODIHR-a.

Podsjetimo, Demokrate su išle u Odbor tek pošto je to tražio šef Delegacije EU Aivo Orav.

To su tijelo bojkotovali iako su inicirali njegovo formiranje. Treća sjednica Odbora prekinuta je nakon što su iz sale iz različitih razloga izašli poslanici Raško Konjević i Neđeljko Rudović, kao i Demokrate Momo Koprivica i Danilo Šaranović. Raško Konjević iz SDP-a napustio je salu nakon što nije prošao njegov prijedlog o odgađanju sjednice Odbora. Potom su, zbog kako su naveli “opstrukcija i političke predstave” salu napustili i predstavnici Demokrata. Iz sale je izašao i Neđeljko Rudović, koji je podržao prijedlog Konjevića.

Dan nakon toga, održana je četvrta sjednica, u prisustvu generalnog direktora Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU Kristijana Danijelsona, i šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava. Kristijan Danijelson je tada ukazao na značaj aktivne i konstruktive uloge svih političkih subjekata u rješavanju pitanja u cilju unapređenja vladavine prava i evropske budućnosti Crne Gore.

52

avatar
1000
47
5
0
 
49
Gosp SojicGosp SojicGosp SojiccikoticMadagaskar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gosp Sojic
Gost
Gosp Sojic

Ocete li jos …..

Gosp Sojic
Gost
Gosp Sojic

POLITICARI SU SVI ISTI “”” OBECAT CE DA CE SAGRADITI MOST I TAMO GDJE RIJEKA NE PROTICE”””

Gosp Sojic
Gost
Gosp Sojic

“”” NIJE LI POLITIKA SAMO VJESTINA DA SE LAZE U PRAVI CAS “””

cikotic
Gost
cikotic

A demokrate su ka virus neki casti mi

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Dje si Damjanovic kuci stara, pijune demokratskog fronta

cvrkut
Gost
cvrkut

Kakvi su ka riba na tiganj srece mi

srki
Gost
srki

Ma kakve demokrate ne moze ih covjek uvatit ni za glavu ni za rep

crni sin
Gost
crni sin

A nijesi ni ti nista bolji od njih, ne bi me cudilo da im se sjutra pridruzis i bude njihov pocasnj clan

Mačak
Gost
Mačak

Demokrate su pogazile sve ono sto su govorili u predhodnim periodu

ines23
Gost
ines23

Evo ovaj i dalje ne odustaje od fotelje u Odboru a Demokrate na pustaju svoja mjesta, a i jedni i drugi pricase kako nikad nece tamo dje je DPS !

sekretarica
Gost
sekretarica

Ova nasa opozicija kao da je iz rijalitija izasla. Zalosno.

Tiramisu
Gost
Tiramisu

Hvala bogu pa je Dps ozbiljna partija, da je nalik ovim nesposobnjakovicima iz redova opozicije, crno bi se pisalo nasoj drzavi.

Toni
Gost
Toni

Ovako joj se piše bijelo, aha.

Vojislav ..
Gost
Vojislav ..

Uvijek problemi sa opozicijom, zacidio bih se da oni mogu s mirom da prionu na posao i da se manu gluposti.

Edi89
Gost
Edi89

Smuci mi se kad vidim kakva nam je opozicija

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Ova opozicija je kocnica za ovu drzavu

Send this to a friend