Politika

Demokrate: DF i DPS igraju zajedničku ping-pong politiku

Ilustracija

Već godinama, ali posebno nakon za njih veoma traumatičnog gubitka vlasti, kada su građani Crne Gore lažima, pohari i pljački kazali jedno odlučno „sikter“, DPS ima problem sa iščitavanjem realnosti, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na izjave DPS Nikšić da Demokrate ne smiju da glasaju za smjenu predsjednika Opštine Marka Kovačevića jer se plaše osvete DF-a.

“Kada se to ukombinuje sa njihovom već poslovičnom manijom obmanjivanja javnosti, dobijamo upravo ovo čemu svjedočimo skoro godinu dana: jednu otužno konfuznu grupaciju koja više ne zna ni gdje počinje, ni gdje završava, ni gdje je lijevo, ni gdje desno. I kako onda za iole ozbiljno uzeti njihova tumačenja političke zbilje u zemlji nam?! Razumijemo potrebu da se bude prisutno u javnosti makar se, kao u vašem slučaju, i nemalo šta reći, ali trudite se previše”, navode u saopštenju.

<<<DPS Nikšić: Demokrate ne smiju da glasaju za smjenu Kovačevića jer se plaše osvete DF-a>>>

Poručuju im da sačuvaju minimum dostojanstva, ako je išta ostalo, kako kažu, nakon trodecenijske pohare ove zemlje.

“Jer, niti vam građani vjeruju, niti sami vjerujete u to da se Demokrate bilo koga ili bilo čega plaše. U stvari, upravo vi biste najbolje trebali znati kolika je to glupost. Slali ste nam godinama i batinaše i mafijaše da nam napadaju poslanike i aktiviste. Držali ste nam porodice i prijatelje daleko od svake mogućnosti zaposlenja, pokušavali na svaki mogući i nemogući način da nam nađete bilo šta nezakonito ili sporno kako biste to iskoristili protiv nas, ali niste uspjeli”, navode u saopštenju.

Sve su, dodaju Demokrate, pokušali, ali jedino što su kao odgovor dobijali je bila još veća njihova riješenost da ih prvo razvlaste, a onda pošalju na smetlište istorije.

“Prvo smo uspjeli, nanizavši vam zatim nekoliko ubjedljivih izbornih poraza, a na drugom radimo. I ne brinite, uspjećemo. Davno smo vam dali riječ. Nego, da ne dužimo. Jasno smo vam poručili, prvo ta politički shizoidna cijepanja pokušajte da riješite sami sa sobom. Do tad, ostavljamo vas da kontemplirate o sopstvenim kukavičlucima, zabludama, prevarama, zločinima, ali i da sa DF-om i dalje radikalizujete Crnu Goru, igrate zajedničku ping-pong politiku, zajedno bojkotujete Skupštinu i pokušavate da srušite Vladu Crne Gore”, navode Demokrate.

Jer, kako tvrde iz te partije, jedni bez drugih ne bi ni postojali. Ali poručuju da sve su to jalove igrice, i to samo iz jednog razloga: strah.

“A strah vas je zbog toga što i jedni i drugi odlično znate kako biste prošli na izborima, pa ste u očaju prinuđeni svaki put kad krenete da odustanete. Biste, a ne smijete. Za kraj, poklanjamo vam par citata i jednu sličicu iz albuma “Slavna vojevanja junačkog DPS-a”, da vam pomognu da se prisjetite svoje krvave ratne prošlosti, a posebno da utvrdite ko s kim u stvari dijeli vrednosni sistem.„Pohod na Dubrovnik je svrsishodan i svako suprotno stanovište je izdajničko“ (Pobjeda, 22. oktobar 1991) “Šah sam omrznuo zbog šahovnice” (3. oktobar 1991. “Pobjeda”) Tako ste tada govorili, tako sada mislite, a to je i zajednicka logika DPS-a i DF-a”, navode u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SRBsvet u kanal
Gost
SRBsvet u kanal

Pa eto vam prva sansa da smijenite DF u NK, pa sto cekate..??

Send this to a friend