Politika

Demokrate dostavile dokaz: Jokić i Pejović su državljani CG

Foto: Arhiva

Povodom današnjeg saopštenja Danijela Živkovića iz DPS-a u kojem proziva Demokrate da još nijesu javnosti dostavili dokaze da njihovi članovi nijesu državljani Srbije, oglasili su se iz Demokrata. Tvrde da Mijomir Pejović i Vladimir Jokić nijesu državljani Srbije, te dostavljaju dokumenta koja, kako kažu, to potvrđuju.

“Brutalna je izmišljotina da je Mijomir Pejović državljanin Srbije, kao što je ista neistina izrečena i za Vladimira Jokića, predsjednika Opštine Kotor. U skladu sa našom tvrdnjom, na uvid crnogorskoj javnosti dostavljamo potvrde iz kojih se sa sigurnošću i nedvosmisleno može vidjeti da ni Mijomir Pejović, ni Vladimir Jokić nijesu državljani Srbije”, ističu Demokrate.

Tvrde da u redovima DPS-u  ima puno funkcionera sa dvojnim državljanstvom.

 

“Kako se mi služimo činjenicama, a ne podmetačinama i nagađanjima pitamo DPS Organizovanu kriminalnu grupu da daju odgovor koji su dužni cjelokupnoj Crnogorskoj javnosti, a riječ je o dvojnim državljanstvima svojih funkcionera: da li je Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, sada Direktor d.o.o. „Čistoća“, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd? Da li je Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo? Da li je Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, državljanka Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Bihaću? Da li je Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća“ u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, Beograd? Da li je Stevan Koprivica, direktor JUK „Herceg fest“, koji je bio četvrti na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Voždovcu, Beograd? Da li je Nevena Keković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi, koja je bila šesta na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Zemunu, Beograd? Da li je Vesna Vučetić, odbornica DPS u SO Budva u zadnja tri saziva, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem na adresi kralja Petra Prvog? Da li je Nikola Cvijović, kandidat DPS-a za odbornika u SO Budva, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Savskom Vencu, Beograd?Da li je tačno da je Bojka Đukanović, bivša predsjednica SO Nikšić i članica opštinskog odbora Demokratske partije socijalista državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Starom gradu, Beograd?”, pitaju oni.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
z. d.
Gost
z. d.

Poslije koliko vremena dostavljate “dokaze” da ovi vaši nijesu državljani Srbije. Istovremeno podmećete drugima. Zakon je jasan, ukoliko su poslije 2006 uzeli srpsko državljanstvo po automatizmu im se oduzima crnogorsko i oni više nijesu naši državljani. Ako žele da se vrate moraju da podnesu zahtjev i da polažu CRNOGORSKI JEZIK kao jedan od uslova za dobijanje državljanstva. Nego ne znam… Više »

Ivo
Gost
Ivo

Sto se pravdate?

blondy
Gost
blondy

Da li je Jokić bio drzavljanin Srbije kad su bili izbori i kad je izabran za gradonacelnika,to je pitanje na koje ovi strucnjaci i sveznalice neće da odgovore.?

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Nisam ziva dok ne procitam odgovor dps-a

peki
Gost
peki

pojeli sendvice i otisli kucama…pstt

Send this to a friend