Politika Zasijedanje nakon skoro deset mjeseci pauze

Demokrate i Rudović idu na sjednicu Odbora, DF bojkotuje

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva održaće danas treću sjednicu, nakon pauze od skoro deset mjeseci, piše Pobjeda.

Odbor će danas zasijedati u drugačijem sastavu u odnosu na prethodne sjednice. Prvi put pojaviće se članovi iz Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, koji su za predstavnike u Odboru izabrani na sjednici Skupštine krajem avgusta. Demokrate su time prekinule bojkot rada tog skupštinskog tijela.

Na sjednicu Odbora, kako je Pobjedi potvrđeno, neće doći članovi iz Demokratskog fronta, koji bojkotuju rad tog tijela od 30. novembra prošle godine, kada je stavljen u zatvor poslanik tog opozicionog saveza Nebojša Medojević. Dolazak na sjednicu Pobjedi je potvrdio nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.

Dnevni red sjednice podrazumijeva upoznavanje sa realizovanim aktivnostima Odbora, zatim razmatranje planiranih aktivnosti tog tijela, sa akcentom na saradnju sa međunarodnim institucijama i organizacijama, kao i tačku “razno”. Sjednici Odbora prethodio je sastanak dijela opozicije, na inicijativu predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović-Stanković, na kojem je usvojena ,zajednička izjava kojom se traži otvaranje dijaloga o tehničkoj vladi najkasnije do 15. oktobra, te održavanje svih izbora u jednom danu.

Send this to a friend