Politika

Demokrate o presudi u Kotoru: Sud ne razumije značenje riječi linčovati

Nerazumijevanjem osnovnog značenja riječi “linč” i “linčovati” mogli bismo jedino da objasnimo presudu Osnovnog suda u Kotoru, prema kojoj iskaz „ne treba ga štedjeti nego linčovati“ ne predstavlja ugrožavanje sigurnosti, reagovale su Demokrate pošto je bivši menadžer opštine Kotor Srđan Dragomanović oslobođen optužbi da je prijetio predsjedniku te opštine Vladimiru Jokiću.

Ivana Bojović, odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada kaže da je “linčovati“ je glagol svršenog vida, i znači „izvršiti linč nad nekim“ ili „podvrći nekoga linču“.

“Imenici „linč“, pak, rječnici dodjeljuju značenje protivzakonitog, samovoljnog kažnjavanja nekoga (obično smrću) bez suđenja. Podsjetimo, taj iskaz pripada Srđanu Dragomanoviću, bivšem menadžeru Opštine Kotor, a upućen je Vladimiru Jokiću, predsjedniku Opštine Kotor. Priznajemo, istrgli smo ga iz konteksta, ali samo zato što u kontekstu zvuči još vulgarnije, nekulturnije i necivilizovanije, pa da crnogorsku javnost, bar za ovu priliku, poštedimo DPS-ovog primitivnog vokabulara i šovinističkog repertoara”, dodaje ona.

Međutim, kako navodi, ko zna za njihove sklonosti prema pajser-demokratiji, neće se začuditi ni nasilnom obrascu koji funkcioneri DPS-a njeguju u verbalnoj ravni.

“Građani u Crnoj Gori ne uživaju nikakvu zaštitu i to je svima, a pogotovo većini građana koja po istraživanju Ministarstva pravde nema povjerenja u pravosudni sistem, i više nego jasno. Crna Gora se danas, više nego ikad, nalazi pred izazovom da građanima obezbijedi zaštitu od funkcionera DPS-a, njihovih riječi i djela, a, ponajviše, institucija njima zarobljenih”, zaključuje Bojović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Kako tebe zavedoše ovi četnici?
Pa,svi Bojoviću koje poznajem su na pravoj strani,pa to razlog da se dobro zamisliš!

Micko
Gost
Micko

Odakle izvlace ove da mi je znat. Kakve gluposti i demagogije. Kad ste tako bistri, sto ne idete u skupstinu pa da tamo raspravljate, no se niste pojavljivali a plate vam idu.

DAKA
Gost
DAKA

KOKO, ,
Ti mora da si zavrsio pravo u PG, Vidi se da si nedavno diplomirao !Ovo je sramota suda u kotoru. Kakva bruka sudije ! Vjerovatno ocekuje unapredjenje u PG

Ljuta
Gost
Ljuta

Ništa novo…zadnja dva unapredjenje to potvrdjuju

Koko
Gost
Koko

Kakve veze ima znacenje rijeci sa izvrsenjem krivicnog djela ugrozavanje sigurnosti? Nikakve naravno! Da bi se radilo o krivicnom djelu prijetnja ili ugrozavanje sigurnosti, moraju se ispuniti određeni uslovi koje zakon propisuje a ne koje rjecnik propisuje. Ove Demokrate osim sto se stalno pozivaju na zakon, bi trebalo da prvo pročitaju zakon pa onda da pisu ovakve gluposti!

Aa??
Gost
Aa??

Zašto ih zovu demon krate?

Fileopg
Gost
Fileopg

što presudu nije komentarisao prepanuti jokić no ova cura….

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

linč dolazi od prezimena bgrađanina amerike koji je pokirenuo građane da se objesi čovjek bez suđenja tako da se linčovanje4 naziva po tom građaninu koji nje prvi pokrenuo izvršenje ikažnjavanje bez suda

Zahvalan
Gost
Zahvalan

Ukradoše: Hvala na informaciji, ali, brate, stavi naočare.

Kolega
Gost
Kolega

A ko ti je ovo pisao majke ti.Nemas ti kspaciteta ni da sto kazes a ne napises!!

???
Gost
???

Trebali ste zakljucar profil kap sto ste skupstinu i kabinet gradonacelnika!

Don
Gost
Don

Ive a dje tebe isturise prije demagoga, mudro

Send this to a friend