Politika

Demokrate: Partija sa više kriminalaca od nekadašnje Sicilije komentariše Vukovićev rad

Ilustracija

Da bi se iz partije koja u strukturi ima više dokazanih i osuđenih organizovanih kriminalaca nego nekadašnja Sicilija, a čija su nedjela ovu zemlju koštala više stotina miliona eura uopšte imalo obraza osvrnuti na rad predsjednika Skupštine opštine Nikšić, Nemanje Vukovića, mora se imati manje časti i obraza od nekoga ko bi pored tri stana na račun građana uzeo četvrti, saopštili su večeras iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić, reagujući na saopštenje Demokratske partije socijalista.

<<<DPS Nikšić: Jadi mladog Nemanje na Kafi sa predsjednikom<<<

Demokrate ističu da je to, ipak, potpuno prirodno od onih koji žive u strahu od informacija do kojih je nova vlast već došla, a koje se tiču nezakonitog zapošljavanja i drugih nezakonitosti, pa bez argumenata pokušavaju demantovati juče iznešeno na identičan način na koji je to pokušala jedna njihova funkcionerka protiv koje se danas vodi postupak po službenoj dužnosti.

“Gospodo iz DPS-a, kada govorite o javnim raspravama i razgovorima sa građanima, moramo vam reći da razgovori sa Branom Mićunovićem nijesu bili javni, a nijesu ni produktivni i ne predstavljaju volju građana. Ali oslikavaju vaš rad, vaše poslove i vaš moral”, navode nikšićke Demokrate.

Kako dodaju, kada DPS govori o otvorenosti i odnosu prema građanima, najbolji pokazatelj toga u prethodnom periodu bio je gradonačelnik iz njihovih redova koji, osim što zaposlenima nije htio reći “dobar dan”, ni građane nije primao na razogovor.

“Uz to, bio je poznat po prekidanju predstava i protjerivanju umjetnika, a za najbližeg savjetnika imenovao je osobu koja je pravosnažno osuđena za mobing i zbog koje je Opština Nikšić osuđena za mobing. Logično, kad od osuđenika kako za korupciju, tako i za mobing, boljeg ni nemate. On vam je bio udarna pesnica i simbol vladavine”, navode u Opštinskom odboru Demokrata Nikšić.

S druge strane, ističu, “mladi Nemanja” je više uradio u dijelu otvorenosti i transparentnosti za mjesec dana, nego što su to “stari” Lala, Vesko i Milutin uradili za četiri godine.

“Ipak, očigledno je da pokušavate drvetom zakloniti šumu, ali niko nije blesav. Ne može se jednim milionom eura na računu sakriti dug od 30 miliona eura, katastrofalno stanje u Vodovodu, problem deponije Mislov do ili čuvena rečenica „Ne zna se šta je veći problem, njihova fizička ili tehnička zastarelost“ koja je stav vašeg direktora Komunalnog o stanju vozila i mehanizacije”, kažu Demokrate Nikšić.

Prema njihovim riječima, u DPS-u su sami o sebi najbolje govorili, a uz to, zatečeni su i brojni drugi problemi i nezakonita zapošljavanja koja je detektovala Upravna inspekcija.

“O vašim učincima, između ostalog, izvrsno govori i podatak da je u februaru 2020. godine u našem gradu bilo 766 zaposlenih manje nego u februaru 2019. godine”, poručuju.

Takođe, dodaju, kada u DPS-u govore o pomoći poljoprivrednicima – sve je ostalo na najavama.

“To je ono na šta smo kod vas i navikli, prazna obećanja i najave, bez konkretnih poteza, osim ako nijesu u pitanju vaša namirivanja od novca građana. Tu ste uvijek bili krajnje konkretni. Projekti podrške mladim DPS-ovcima u biznisu, ženama DPS-a u biznisu i DPS poljoprivrednicima, ne sumnjamo da su bili uspješno realizovani jer sve što ste radili, radili ste partijski sračunato. Kada govorite o vašim mudrim politikama, mislite li na one koje su od Nikšića, grada koji je po intelektualcima i provredi bio poznat u cijeloj velikoj Jugoslaviji napravili finasijsku pustoš iz kojeg se ljudi od nevolje masovno raseljavaju? Jesu li to argumenti za prigovore Nemanji Vukoviću, ili rezultat vaše bijedne, nezasite ‘politike’ “, upitale su Demokrate Nikšić.

Iz te partije poručuju DPS-u da znaju da su u strahu i panici od iznošenja informacija.

“Ali budite sigurni da će javnost znati sve o kriminalu koji je vršen u Opštini Nikšić, a vaš vokabular pun uvreda govori ne samo o elementarnoj nekulturi, već i o strahovitom manjku argumenata i istine što vas obilježava od kad ste politički prohodali. Da imamo kome, da je bar neko među vama osoba od integriteta, mi bismo i dubljom analizom odgovorili, ali na sve vaše trivijalne podmuklosti pljačkaškog uma davno je tačku stavila Ezopova basna “Hvalisavac” sentencom “Hic Rhodus, hic salta!”. A vi ste u Nikšiću skočili i pali. I to da više nikad ne ustanete”, zaključuju u Opštinskom odboru Demokrata Nikšić.

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
sretenRadite neštoMARKObrlogNk.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Radite nešto
Gost
Radite nešto

Izgleda da se sav rad Demokrata sastoji u pisanju saopštenja kojim se napada DPS. Imate li vi kakvog posla možda? Prošla su vremena kad se primala plata a ni privirili u Skupštinu nijeste.

MARKO
Gost
MARKO

Prilično se slažem, jer smo svi bili svjedoci sumanute pljačke Crne Gore od više desetina, da ne kažem stotina, članova dps. Kroz stanove, ugradnje na cijene javnih građevina, dvostruko naplaćivanje javnih radova. Ali, ako su kriminalci, zašto su još uvijek na slobodi? Zašto im se ne oduzima imovina ili makar zašto se ne procesuiraju? Demokrate su sada na vlasti.

sreten
Gost
sreten

prilicno si pobrko stvari…..za jriminal je zaduzena policija i sudovi…. i sav kriminal ovog sveta ne moze ipravdat vasu izdaju drzave….. napad na bilo koga nece ce vas oslobodit izdaje drzave najvise vidljive kroz cetnika presednika i tajsie visoke kukture sto pisaju na grob kralja akeksabdra( tu mu je pukla pogibija bas na to mjesto u Nijsic zbog nedjela iako… Više »

brlog
Gost
brlog

Koliko plaćate ove politikantske epistole? Nešto vam šupalj taj Jonikijev kišobran, curi četništvo i posrbljavanje na sve strane. Daj, skalajte malo, DF je, poznato je, tuđa sreća a vi ničija. Zaista ne znam što vi imate s demokratijom i građanskim u sebi, baš ništa! “Male Nemanje” izrasle iz šinjela SNPa i prevazišle ga po drskosti. Kakvo je to obraćanje mladih… Više »

Nk.
Gost
Nk.

Ko vam pise ove tekstove, tugo od “gradjanske” partije.

Magap
Gost
Magap

Vi svi posteni u pm

brlog
Gost
brlog

Hahaha: “da je bar neko među vama osoba od integriteta, mi bismo i dubljom analizom odgovorili…” Bože me ti sačuvaj! Pa ima li babe koja bi ovakvom nebuloznom, proizvoljnom pričom vrijeđala ljude kao što ih vi vrijeđate? Kuš, žga.ijo!

Send this to a friend