Politika

Demokrate: Realizovati plan vaninstitucionalne demokratske borbe

Demokratska Crna Gora održala je sjednicu Predsjedništva u proširenom sastavu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija i predložene aktivnosti Demokrata na realizaciji plana vaninstitucionalne demokratske borbe.

Sjednici su, osim članova Predsjedništva, prisustvovali predsjednici opština u kojima Demokrate vrše vlast i svi predsjednici opštinskih i inicijativnih odbora Demokrata u Crnoj Gori.

Na sjednici je jednogalsno zaključeno sljedeće da afera „Koverat“ i dešavanja u vezi sa njom jasno pokazuju da su institucije sistema zarobljene, čime se potvrđuje ispravnost odluke Demokrata da istraju u bojkotu Skupštine Crne Gore i da ne učestvuju u radu Odbora za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva.

Predlog Demokrata i GP URA kolegama iz opozicije za zajednički bojkot 39 poslanika bilo je najefikasnije sredstvo demokratskog pritiska, međutim, bez obzira na odbijanje istog od strane dijela opozicije, Demokrate smatraju da opozicija ne bi trebalo da u ovako osjetljivom trenutku iskazuje bilo kakvu javnu netrpeljivost, svađu ili kritiku, već da međusobno pozdravi svaki dobronamjerni potez partija, funkcionera, slobodnih građana i građanskih aktivista, bez obzira na eventualne različitosti u pojedinim metodama političke borbe.

Demokrate bi, zajedno sa svim bliskim političkim subjektima, trebalo  da krenu u postepenu, koordiniranu i efikasnu realizaciju Plana vaninstitucionalnog djelovanja na mudar, odgovoran i racionalan način, koji će uključivati razne oblike demokratskog građanskog bunta, a koji će započeti podizanjem partijske infrastrukture u svim lokalnim odborima i aktivnostima kreativnog tima više političkih subjekata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

A ko su ovi???

Nikola Nk
Gost
Nikola Nk

Sve sami ex Snp- ovci= demokrate

Miki
Gost
Miki

Sto se ne odreknu poslaničkih plata i primanja..Sve ostalo je mlaćenje prazne slame….

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Oderkli su se 90% privieligija koji drugi politicari uzivaju.
Najbje bi bilo da se odreknu odjece i obuce,pa da goli pjeske dolaze na posao. Dako bi onda bio zadovoljan.

Djuro
Gost
Djuro

Uh uh uh ovi kao DPS iz mladjih dana pipipipi daleko od moje kuce. Ni ovih se ne mozemo otrsit, kuku kako bi bilo sa Vama. Nema ni jednog ljudskog zivota koji bi toliko trajao da prvo dps a onda vas demokrate istrpi.

Milan
Gost
Milan

Demokrate bi trebalo da se izjasne ko su ti bliski subjekti ili ti ko im je strateski partner ako uopste znaju..

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

“Sjednica predsjedništva u proširenom sastavu…”😂 Rekao bi čovjek- neka ozbiljna stranka. A ono- grešna se đeca igraju politike. Dajte im loptu, nek se loptaju!

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

demokrate pokusavaju da kopiraju dps iz mladih dana
ukapirali smo da je Becic igra Mila, ali ko igra Sveta i Momira ☺

Send this to a friend