Politika

Demokrate ruše Carevićeve odluke, ali ne i Carevića?

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović zakazao je po hitnom postupku 28. sjednicu lokalnog parlamenta za utorak, 4. jun, a na dnevnom redu će se naći inicijativa 12 odbornika Demokrata, Crnogorske i GP URA, koji žele da ponište odluku predsjednika opštine Marka Bata Carevića o gradnji hotela kompanije Mia investmens.

Dio odbornika vladajuće koalicije predao je Skupštini opštine Budva predlog zaključka o zaštiti prostora, kojim traže da se poništi protokol između opštine i turske firme kojim je predviđeno da ispred Jadranskog sajma bude izgrađen hotel sa pet zvjezdica. Predlog zaključka o unapređenju i zaštiti prostora predalo je osam odbornika Demokratske Crne Gore, troje odbornika Crnogorske i jedan odbornik Građanjfl skog pokreta URA.

Poznavaoci političkih prilika u Budvi smatraju da je ovo početak još jedne političke krize vladajuJ će koalicije. U kuloarima se priča da postoje dva pravca razvoja događaja. Po jednom Demokrate, Crnogorska i GP URA će izglasati poništenje Carevićevih odluka, ali neće tražiti raspravu o njegovom povjerenju. Drugi pravac je da nakon što “padnu” njegove odluke, Carević zatraži glasanje o njegovom povjerenju. U tom slučaju Demokrate, Crnogorska i GP URA neće prisustvovati toj sjednici. To bi sve dodatno moglo da zakomplikuje odnose u vladajućoj koaliciji.

Carevića je prije dva dana u razgovoru za Dnevne novine kazao da partneri u budvanskoj vladajućoj koaliciji žele da ga disciplinuju pokušavajući da ponište njegove odluke, pa je tražio da se na narednoj sjednici Skupštine opštine Budva raspravlja o njegovom povjerenju.

“Moje odluke su u interesu građana Budve. Pitam se šta će predsjednik opštine ako neko drugi donosi odluke. Zato je pošteno, ako već hoće da ponište moje odluke, zatraže i preispitivanje povjerenj a Marku Ca.’ reviću. Mislim da ta dva ‘ procesa treba da idu paralelno. Oni kažu da ne traže preispitivanje mog povjerenja, a hoće da ponište odluke koje donosim. Kako mogu da povučem tu svoju odluku? Nikako”, kaže Carević.

Na Carevićeve izjave reagovao je i potpredsjednik Demokrata, bivši predsjednik opštine Budva Dragan Krapović, koji je kazao da nije sporno Carevićevo povjerenje već odluke koje je donio.

“Vi imate pravo na viđenje stvari i odluke koje Vam pripadaju, ali nemojte zaboraviti da predstavljate i da Vas je izabrala SO Budva, uključujući i 12 odbornika koje danas optužujete za rušenje vlasti i ne znam šta, iako smo Vam i neposredno stavili do znanja da nam to nije namjera. Za našu zabrinutost dovoljna je činjenica da ne znamo ko je investitor, a i sama njihova potreba da ostanu sakriveni na Djevičanskim ostrvima kod nas izaziva brigu”, dodao je Krapović.

On je kazao da Carević nema šta da spočitava Demokratama, a naročito ne rušenje vlasti.

“Nije dobro testirati našu riješenost jer biste se mogli iznenaditi dokle smo spremni da idemo. Mi smo radom, rezultatima i odlučnošću doveli do toga da DPS u Budvi danas politički ne postoji, i budite sigurni da se neće vraćati, u ovoj, ili onoj formi” zaključio je Krapović.Zasijedanje 27. sjednice Skupštine opštine Budva, zakazane za ponedjeljak, 3. jun odloženo je do daljnjeg. Umjesto ove redovne sjednice, u čiji dnevni red je trebalo da bude uvrštena i inicijativa 12 odbornika, sjutra će biti održana vanredna sjednica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Majko božja, što bi se od njih činjelo da se države dofate!

Koki
Gost
Koki

Krapoviću , ne da je DPS , kako kažeš, politički mrtav , nego ćeš čini mi se brzih dana biti svjedok stvaranja jedne nove Skupštinske većine .

Fileopg
Gost
Fileopg

Demokrate i Magistar pokušavaju uništenjem DFa i disciplinovanjem ostalih privjesaka da samostalno preuzmu vlast u Budvi ali se bojim da su se preračunali i da će doživjeti fijasko i kasnije sunovrat….

mikro
Gost
mikro

carevic podnosi ostavku nakon sledece sjednice skupstine budva

Edi89
Gost
Edi89

Opozicija u rasulu!!!

Zigman
Gost
Zigman

I dje se nastavljaju neodgovorne igre opozicije

Bika
Gost
Bika

Podrzace DPS odluke Carevica i eto uvoda u raspad Budvanske koalicije!

dje je to
Gost
dje je to

Kakav “fake” grad 😳

Filipa
Gost
Filipa

Mongo se kokoti Krapovic!
Tvoje privatne pregovore znamo!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Što mu radi majka ? Ucrtava li još objekte po Budvi ?

Send this to a friend