Politika

Demokrate: SDP nastavlja svađalačku misiju po Crnoj Gori

Po modelu Milivoja Bešlina, nacionalšovinistička stranka Socijaldemokratska partija nastavlja svoju svađalačku misiju po Crnoj Gori, pokušavajući da za sobom odvuku sve ono što je prijetnja šovinizmu i pećinskom nacionalizmu, saopštile su danas Demokrate.

<<<Stanić: Fašisti i šovinisti, nije vam prošlo ni devedesetih, neće ni danas, No Pasaran<<<

Reagujući na posljednje saopštenje šefa medijskog tima SDP-a Mirka Stanića, koji je pozvao sve konstituente nove vlasti da se ne igraju sa mirom u Crnoj Gori, Demokrate portučuju da je termin pećinski nacionalizam SDP počeo da izučava prije dva dana, kada su ga u svojim izjavama upotrijebili Aleksandar Vučić i Milo Đukanović.

“Gospodo, ako nijeste znali značenje ovog termina mogli smo vam to i pojasniti prije 6 godina kada smo ga prvi upotrijebili objašnjavajući jednu i drugu stranu jedne te iste nacionalšovinističke medalje u kojoj je bila i danas jeste SDP. Da nijesu nacionalšovinistička stranka, ne bi iz SDP-a saopštili da od Crne Gore Vlada želi da napravi Herceg Novi, što je najklasičniji mogući šovinistički ispad”, navode u Demokratskoj Crnoj Gori.

To, kako kažu, ne čudi kada sa jedne strane imamo mrzitelje manjina i Crnogoraca, a sa druge mrzitelje Srba među kojima prednjači SDP.

“Prethodnih nedjelja smo, nažalost, imali prilika da čujemo mnoge nacionalšovinističke parole sa obije strane, gdje ste bili tada, gospodo nacionalšovinisti i pećinski nacionalisti”, upitale su Demokrate.

Dodaju da sa jedne strane imamo medalju koja se bori da Srbin ne bude načelnik, a sa druge da Bošnjak ne bude načelnik.

“Ne, gospodo, načelnik se ne bira i smjenjuje po imenu i prezimenu, već po svom profesionalnom background-u. Ako je neko u prekoračenju ovlašćenja tukao narod na bilo kojim protestima, bilo koje strane, taj ne može biti načelnik ma kako se zvao… Da ne koriste svaku priliku da sitno ućare na političkoj sceni Crne Gore ne bi napravili grešku saopštavajući da zbog pandemije neće učestvovati na lokalnim izborima u Herceg Novom, a ustvari svi znaju da je stvarni razlog nastavak srljanja ispod cenzusa”, poručuju iz te stranke.

Kako ističu, još nisu javnosti Crne Gore odgovorili na pitanje šta imaju protiv Herceg Novog.

“Možda mi možemo da odgovorimo umjesto njih: Za Demokratsku Crnu Goru, gospodo iz SDP-a, nevidljive su razlike između mrzitelja bilo koje nacije. A možete li vi isto reći i za sebe i svoju partiju”, pitali su.

SDP je, prema njihovim riječima, stranka koja bestidno stoji iza svakog fašistickog napada ili izjave u Crnoj Gori, jer se radi o jednoj od najradikalnijih stranaka u Crnoj Gori.

“U saopštenju pljevaljskih partija se jasno navodi da veze nemaju sa okupljanjima, dok Mirko Stanić i SDP stoje iza svakog šovinističkog okupljanja u Crnoj Gori. U saopštenju partija jasno se navodi, nego u SDP-u ne čitaju, da se nema nikakav problem da bude bilo ko, bilo koje vjere, načelnik CB, ali SDP, očito, smatra da ne može svako, te da neko, ako ne dijeli stavove SDP-a, po difoltu mora biti fašista”, naglašavaju Demokrate.

Napominju da reći za časnog Milojicu Tešovića da je fašista i nacionalista može samo stranka sastavljena od političkih profila čija je namjena slična namjeni Milivoja Bešlina.

“To se vidi po njihovoj neobjektivnosti. Kad se protestuje protiv imenovanja načelnika, onda je to maslo nove vlasti. A kada ista ta vlast istog tog načelnika imenuje, šta onda? O čemu se radi? Odlučite se. Ispada da je patriotizam jedino kad Mirko Stanić sjedi sa Svetom Marovićem kao predsjednikom u Bordu direktora Budvanske rivijere. To je patriotizam po aršinima Mirka Stanića: sjedjeti u Bordu sa Svetom Marovićem koji je svu imovinu preselio u za Mirka omraženu Srbiju. Originalno shvatanje patriotizma, nema šta”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Demokrate kao da u sebi imaju podvojenu ličnost, jedan dan su DF drugi dan SDP.

Niksic 111
Gost
Niksic 111

Demokrate sram vas bilo umjesto da osudite napade vi ignorisete I druge krive za vasa djeca
Stidite se jer ste i vi trazili smjenu gospodina Harisa

marius
Gost
marius

Vi pricate o pomirenju ka “vojnik o skracenju”, a sinoc ste sa onim vasim saopstenjem sa vasim koalicionim partnerima, jasno nam svima stavili do znanja da podrzavate one sto su onako pogrdno skandirali sinoc u Pljevljima. Svaki komentar na vasa saopstenja posle onog sto se dogodilo je suvisan.

delboj
Gost
delboj

Hahahahaha. Ima li ko da vam vjeruje. Manipulantske price za malu djecu. Mali Mandici i Knezevici.

Send this to a friend