Politika

Demokrate: Sjednice barskog parlamenta od sada u live prenosu

Završena je 26. sjednica Skupštine opštine Bar, koja je po nama bila potvrda da se i iz opozicionih klupa može raditi aktivno u interesu građana, navodi se u saopoštenju Kluba odbornika Demokrata Bara.

“Prije svega, tijesnom većinom (14 glasova protiv i 11 za) i to nakon ponovnog prebrojavanja glasanja, naš predlog kojim bi se data saglasnost za imenovanje Tanje Spičanović za potpredsjednicu opštine povukla, nije prošao. Kako smo na sjednici i istakli, poslušali smo glas građana i uradili sve što je do nas bilo, odnosno kandidovali predlog koji je bio izraz isključivo njihove volje. Iako predlog nije imao potrebnu većinu, sigurni smo da će građani povodom ove situacije sami znati da prosude i osude sve političke aktere kojima su ovakvi užasavajući stavovi normalni i prihvatljivi”, piše u saopštenju.

Nadalje, kako su istakli, njihovu inicijativu, sve naredne sjednice lokalnog parlamenta biće prenošene preko youtube opštinskog kanala, što je značajan iskorak u odnosu na radio prenos koji smo do sada imali. Ovom prilikom zahvaljujemo predsjednici Skupštine opštine Bar na usvojenom prijedlogu.

“Takođe, na naš prijeedlog i insistiranje iz avgusta mjeseca, sugrađanima čiji su maslinjaci oštećeni u požaru u Mrkojevićima, preusmjeriće se značajna sredstva kako bi bar malo ublažili štetu koju je požar napravio”, dodaje se u saopštenju.

Kako su istakli, kao što su tada tako su i prilikom današnje rasprave istakli da obnovu maslinjaka mora pratiti i nagrada za sve one koji su spriječili da šteta od požara bude mnogo veća. Pored mještana, napominju, najznačajniji doprinos dali su barski vatrogasci koji moraju biti nagrađeni za svoje nadljudske napore, i poručili da će na tome ćemo nastaviti da istrajavaju.

“Na kraju konstatujemo da sve ove pogodnosti, nijesu naš uspjeh, već isključivo uspjeh svih građana Bara čije predloge, sugestije i konstatacije rado uvažimo i uobličimo u formi inicijativa i predloga. Odbornički klub Demokrata nastavlja da iz opozicionih klupa radi u interesu svih građana Bara, zaključuje se u saopštenju Demokrata Bara.

Send this to a friend