Politika

Demokrate: Suhih konstatovao ostavku odbornika i u istoj sekundi čitao izvještaj OIK-a

Demokrate su objavile novi snimak sa sjednice Skupštine Glavnog grada na kojem se vidi kako predsjednik gradske skupštine Đorđe Suhih istovremeno konstatuje ostavku odborniku i u istoj sekundi čita izvještaj Opštinske izborne komisije OIK o popuni upražnjenog odborničkog mjesta.

U toj partiji pitaju kako je OIK u tom slučaju, bez konstatacije ostavke, dostavio izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta.

“Da li je OIK bio dužan da prvo konstatuje ostavke, pa potom sačini izvještaj o popuni? Zašto kršenje procedure od strane OIK-a nije bilo sporno i kako to da nije uticalo na popunu upražnjenih odborničkih mjesta, dalji tok i odluke sa te i narednih sjednica? Da li je ovaj slučaj sporan za parlamentarnu opoziciju i njene radikalne djelove, koji su glasni kada osporavaju zakonite odluke Skupštine Crne Gore”, pitali su u Demokratama.

Oni navode da, iako je cjelokupnoj crnogorskoj javnosti jasno da je dio članova Državne izborne komisije DIK, odbijanjem da dostavi izvještaj o popuni upražnjenog poslaničkog mjesta, zloupotrijebio taj organ za ostvarivanje nezakonitih političkih ciljeva vršenjem krivičnih djela, nastavljaju sa iznošenjem novih dokaza koji potvrđuju tu tezu.

“Treba li dodati da se sve ovo odigralo u trenutku kada Poslovnik Skupštine Glavnog grada nije dopuštao mogućnost učestvovanja odbornika online niti učešća odbornika u radu sjednice iz različitih prostorija, što je Suhih omogućio bez ikakvog pravnog osnova”, zaključili su u Demokratama.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hurem
Gost
Hurem

Demokrate kad stave masnu pamet spakuju u tasnu.Koprivica,Becic ……i pamet nikako ne mogu zsjedno.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Čekaj pa viste rekli fa nećete ko dps a svako malo navodite kako oni pa viste rekli da nećete tako zato ste i osvojili slobodu oslobodioci

Ggggggggg
Gost
Ggggggggg

Legende, ako je neko pogrijesio to ne znaci da mozete i vi da grijesite i da time pravdate svoje greske.

mrkina
Gost
mrkina

DPS može sve! Ništa nam nije nemoguće. Brzo ćemo da pokrademo i nove izbore! Nijesmo većina ali toliko valjda umijemo i možemo. Ko će nam zabranit?

Send this to a friend