Politika

Demokrate: Upravni sud poništio odluku ASK-a u slučaju Krapovića

Upravni sud Crne Gore poništio je odluku Agencije za podsticanje korupcije, koja je tvrdila da je predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović, bio u sukobu interesa, odnosno da je prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, kazao je Nikola Rovčanin, član GO Demokrata.

“I ova presuda suda samo je još jedan u nizu od dokaza koji svjedoče o siledžijskom ponašanju direktora nepotističke Agencije, Sretena Radonjića, a piona DPS-a, prema neistomišljenicima. Pored toga, cjelokupna situacija u društvu, politička, ekonomska, socijalna i institucionalna kriza, pa smjene nepodobnih članova Savjeta RTCG-a, i Vanje Ćalovic Marković iz Savjeta ASK-a, i ponovnog progona Demokrata kroz slučaj dr Tatjane Simić, odbornice Demokrata u SO Mojkovac, nedvosmisleno govore o površnoj demokratizaciji crnogorskog društva, koja ne dopire do vladavine prava i uspostavljanja institucionalnih okvira u samoj suštini stvari”, kazao je Rovčanin.

Sa druge strane, dodaje on, Radonjić i trenutna vlast predstavljaju savršen primjer saveza politike DPS-a i institucija države koja onemogućava uspostavljanje institucionalne kontrole koja bi eliminisala razmjenu uticaja i moći.

“Drugim riječima, bez ikakve sumnje, možemo reći da u Crnoj Gori ne postoji vladavina prava kao temelj jednakosti i stvaranja pravne sigurnosti pojedica i društva uopšte. Umjesto da imamo samostalne i nezavisne institucije koje će raditi po slovu zakona, što je i osnovni preduslov društvenog, privrednog i političkog razvoja, imamo stanje zarobljenih institucija koje ne sprovode zakon, već izvršavaju partijske naloge i direktive, sve u cilju kako bi slomili slobodnomisleće ljude i građane Crne Gore koji se ne slažu i ne prihvataju politiku DPS-a ogrezlu u korupciji, kriminalu i beščašću”, navodi Rovčanin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
z d
Gost
z d

Izgleda da u Upravnom sudu radi Barska srbadija.

A, nu, čoče
Gost
A, nu, čoče

Kako već napisah, Upravni sud je isti kao i ostali sudovi, jedino što je opoziciono okrečen.

Mojsije
Gost
Mojsije

Nova Odluka će biti validna na žalost onih koji sada likuju.

Razocaran
Gost
Razocaran

Radonjicu,TI stvarno nemas bi trunke obraza.Podnesi ostavku,covjescu,Zar NE VIDIS da SE Sabina JAVNO mnjenje Navi tvojim orljavstina.

Send this to a friend