Politika

Demokrate usvojile Deklaraciju Da Crna Gora, da Evropa, da sloboda

Demokratska Crna Gora, na Drugom kongresu, održanom 25. maja ove godine, donijela je Deklaraciju “Da Crna Gora, da Evropa, da sloboda“.

“Deklaracijom “Da Crna Gora, da Evropa, da sloboda“ se, polazeći od privrženosti Crnoj Gori kao svojoj kolijevci i kući u kojoj treba da žive, kao svoji na svome, svi građani koji je tvore, posvećenosti prosperitetnoj budućnosti Crne Gore, opredjeljenja da Crna Gora bude punopravni član EU i dijeli sudbinu evropskih naroda, uvjerenja da su život i sloboda pojedinca osnovna svrha postojanja države, a pravda njen temelj, odlučnosti na borbu za poredak slobode, oslobađanje zarobljenih institucija i eliminisanje svih oblika korupcije i kriminala koji su paralisali razvoj zemlje i od stava da Crna Gora jednako pripada svim svojim sinovima i kćerima i da je jednako dužna da štiti prava svih i garantuje pravedan položaj svima, ističe: “Da Crna Gora“, “Da Evropa“ i “Da sloboda“, navodi se u saopštenju.

Deklaracija donesena na Drugom kongresu Demokrata ima četiri člana.

“U prvom se ističe “Da Crna Gora“, zato što smo u Crnoj Gori svoji na svome, zato što se svoje voli najviše, zato što niko nema pravo da sinove i kćeri Crne Gore proglašava za goste u njihovoj rodnoj kući, zato što u Crnoj Gori vidimo svoju budućnost, zato što ne damo mafiji ključeve od svoje kuće, zato što pravno uređena Crna Gora može garantovati napredak svima, zato što ni jedna politika ne može biti iznad Crne Gore, zato što ni jedan pojedinac, partija ili organizacija ne smije sebe poistovjećivati sa državom, niti je potčiniti sebi, zato što ljudi čine Crnu Goru i ona mora pripadati njima, a ne kriminalnim i mafijaškim grupama, zato što samo Crna Gora u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinci može garantovati napredak svima”, ističu Demokrate.

Demokrate su, dodaju, ovim članom potvrdile opredjeljenje da Crna Gora kao nezavisna i međunarodno priznata država suvereno oblikuje sopstvenu budućnost po mjeri njenih građana i dosljedno poštuje sve međunarodnopravne obaveze.

“U članu 2 Deklaracije Demokrata sa Drugog kongresa poručuje se D”a Evropa“, zato što želimo biti dio međunarodne integracije kojoj su demokratija, ljudska prava i ekonomske slobode na prvom mjestu, zato što je EU civilizacijska tekovina i zajednica prava i sloboda, zato što težimo sigurnoj budućnosti i ekonomskom razvoju naše države i zato što hoćemo da građanin Crne Gore bude ujedno i građanin ujedinjene Evrope i uživa sva prava po osnovu tog statusa”, navodi se u saopštenju.

U članu 3 Deklaracije poručeno je “Da sloboda“.

“Zato što je sloboda uslov ljudskog dostojanstva, pretpostavka demokratskog upravljanja i odgovornosti na svim nivoima, vrhunski mehanizam zaštite od represije i nasilje, zato što se od nje kreće na put do pravde i solidarnosti, zato što životima naših građana ne smije gospodariti ni jedan pojedinac, niti ijedna interesna grupa, zato što građani treba da misle slobodno, a ne kako diktira vlast i zato što moramo odlučno razbiti okove straha koje su kreirale mafijaške grupe”, saopštile su Demokrate.

Članom 4 navodi se da Demokrate donošenjem ove Deklaracije žele, još jače, da afirmišu stav da za Demokrate Crna Gora, Evropa i sloboda nemaju alternativu.

Dodaje se i da se njenim donošenjem obavezujemo da nikad nećemo priznati bilo kakvu prepreku u borbi za slobodu, kao i da nas ništa neće zaustaviti u borbi protiv organizovanog kriminala i mafijaških grupa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mićo
Gost
Mićo

Koji bleferi

Bokelj
Gost
Bokelj

Amfijevi plagijatori!

S77
Gost
S77

Da plagijatima,da upadanju ljudima u privatne posjede,da pljuvanju po svakome,da svemu sto nije crnogorsko,to ste vi….

mne
Gost
mne

Ha ha ha,okle sad da Crnoj Gori kad ste skoro vikali ne Crnoj Gori na referendumu prevaranti jedni dokazani

Mufon
Gost
Mufon

Kad vec ” ne dajete kljuceve od svoje kuce strancima” zasto ih dajete Beogradskoj patrijarsiji? Ne folirajte, ne lamentirajte o Crnoj Gori, znamo vas !

Fileopg
Gost
Fileopg

Njima Srbija nije inostranstvo….

Medovina
Gost
Medovina

Nevljno, poslije punih 13.g. prihvatiše da ,”NE”, u stvarnosti ne stanuje više u Crnoj Gori, osim u glavama manje skupine naroda.Ipak, je “DA”pobijedilo, toliko ubjedljivo da se 1918.godina nikada više neće ponoviti, čega su i oni napokon, postali svjesni……. čekali su i čekali, dok je umrla i zadnja nada da se nešto može promijeniti. Poklopilo im se ovo saznanje i… Više »

dajka
Gost
dajka

Ne pominju oni ni pravo Crnogoraca na svoju nacionalnu Crnogorsku crkvu i svoje djedovske bogomolje. Mnogo toga vaznog ne pominju…
Nema glasa za vas, foliranti!

Medovina
Gost
Medovina

Naravno da nema glasa za njih od onih koji vole Crnu Goru.

Fileopg
Gost
Fileopg

Bečić je kao portparol Srđanu i Jonici sigurno glasa ,,ZA” na referendumu 2006 godine….

Ovi
Gost
Ovi

Mijenjaju stavove i ideologije kako prodje koje godisnje doba. Siguran sam da ste dok ste bili u Snp na referendumu rekli NE

Nera
Gost
Nera

Da NATO ???
Ovim su ponovo pokazali međunarodnoj zajednici da su ipak ostali samo mali srbi i ništa više od toga.

nikola
Gost
nikola

Sve ovo djeluje kao da izmisljaju toplu vodu…

Send this to a friend