Politika

Demokrate vjeruju da će pobjediti na izborima u Ulcinju

Sa konvencije Demokrata u Ulcinju

Demokratska Crna Gora vjeruje u pobjedu na izborima u Ulcinju. Ta partija održala je sinoć u tom gradu “Pobjedničku konvenciju” Demokrata, u susret izborima koji je održavaju u nedjelju, 4. februara.

Kako navode iz te partije, osim prilike da se vidi značajna podrška koju Demokrate uživaju u ovom najjužnijem primorskom gradu, bila je to i prilika da se izabere Opštinski odbor Demokrata, koji broji 22 člana. Za njegovog predsjednika je izabran Miloš Kopitović, politikolog.

Dodaju da pored brojnih građanki i građana Ulcinja, Konvenciji su prisustvovali i članovi rukovodstva Demokratske Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem.

Predsjednik Demokrata je istakao da je ideja Pobjeda, a ne podjela odavno već rođena u Ulcinju, ali sada je trenutak da tu ideju i Demokrate utemeljimo u ovom prelijepom gradu.

On je, zatim, podsjetio, da su Demokrate u Petnjci i Tuzima na do sada najupečatljiviji način potvrdili građanski karakter Partije.

„Jedina smo opoziciona partija sa državnog nivoa koja je uspjela da snažno zakorači u parlamente pomenutih opština. Na ponovljenim izborima u Tuzima smo ostvarili sjajan rezultat i uspjeli da na štetu DPSa osvojimo drugi mandat, što je bio alarm za uzbunu u redovima DPSa do te mjere da su mnogi tražili čak i ostavku šefa podgoričkog DPSa, Vladana Vučelića”, navodi se u saopštenju.

Iz te partije smatraju da se stolica Vučelića trese zbog Demokrata.

Bečić je skrenuo pažnju na ponovne riječi predsjednika DPS-a od prije nekoliko dana da je ugrožena Crna Gora i da je treba spašavati i na ovim lokalnim izborima.

„Džaba vam pokušaji da podrijete temelje Crne Gore, džaba vam pokušaji da zaustavite naš evropski put udarom na RTCG, džaba vam sve! Vaše vrijeme prolazi, naše vrijeme dolazi! U životu je sve prolazno, samo su dvije stvari vječne: vječna je Crna Gora i vječna je naša ideja Pobjeda, a ne podjela“, poručio je on vladajućoj partiji.

Bečić je podsjetio građane Ulcinja kako su predstavnici DPSa vršili vlast u Ulcinju, ali i u Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

„I pred izbore u ove tri opštine predsjednik DPSa je prijetio da je ugrožena Crna Gora ako opozicija dođe na vlast. I šta se desilo? Pobijedismo, Demokrate preuzeše rukovođene tim opštinama i za nepunih godinu dana napravismo renesansu, i finansijsku, i infrastrukturnu, i socijalnu. Zato, ako hoćete to da vidite i u Ulcinju, izbor vam je lak. Glasajte nas ne zbog lijepih očiju, već zbog naše čistine, iskrenosti i konkretnih rezultata”, naglasio je on.

Dodao je da su jedni od rijetkih koji i u Ulcinju i u Beranama vode isključivo pozitivnu kampanju.

“Mi hoćemo da radimo, da gradimo i da živimo! Za mladost, za budućnost, za pobjede, za pravdu, za Ulcinj, za Crnu Goru! Broj 4“, zaključuje se u Bečićevom obraćanju.

Na Konvenciji su govorili i Miloš Kopitović, Štjefan Camaj, Marko Popović, Nezir Tutović i Vera Marđonović.

Že.B.

Tagovi
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend