Politika

Đenero: Đukanoviću ne škode montirane afere

Predsjednik Demokratske partije socijalista i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dominantna je politička ličnost u Crnoj Gori, zbog toga i ne čude rezultati najnovijeg istraživanja CEDEM-a, poručuju sagovornici televizije Nova M.

<<<U padu DPS i Demokrate, raste DF, građani najviše vjeruju Milu Đukanoviću<<<

Ističu da iza toga stoje Đukanovićeve brojne važne spoljno-političke aktivnosti, ali i one na unutrašnjem-političkom planu.

Đukanović skoro tri decenije nema konkurencije kada je u pitanju povjerenje građana, kaže glavni urednik Portala Analitika Predrag Zečević.

„On je taj trend nastavio. Zbog čega je najdominantniji i najpopularniji? Zbog toga što je za sve za šta se zalagao, predsjednik Đukanović i ostvario. Podsjetiću da je njegov plan bio da Crna Gora postane nezavisna, to je ostvareno. Plan mu je bio da Crna Gora postane NATO članica, to je ostvareno. Plan mu je da Crna Gora postane članica Evropske unije i trenutno je Crna Gora lider u integracijama“, dodaje on.

Politički analitičar iz Zagreba Davor Gjenero toliko povjerenje građana u Đukanovića opravdava onim što je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti, a za što je zaslužan.

“Činjenica je da, sa jedne strane, Crna Gora postiže pristojne ekonomske retultate, da Crnogorci žive značajno bolje nego većina naroda u regionu, da je izvršna vlast u Crnoj Gori prilično uspješna“, navodi on.

Gjenero ističe i da Đukanović drži primat, uprkos brojnim, kako kaže, montiranim aferama, koje se dovode u vezu s njim.

“O nekome o kom se puno loše govori, a da to nije poduprto dokazima i da nikad nije istjerano na čistac, dovodi do toga da građani počinju relativizirati značenje takvih afera“, zaključuje Gjenero.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bedem
Gost
Bedem

Njegovom zalugom smo samostalni, ali, ako i dalje dozvoli da se Spc baskari i unistava Crnogorce, to ce mu biti pirova pobjeda. Crnogorci se boje prevare i suzdrzani su od moguce ” suroke ruke” prema tudjoj crkvi. Ako se to desi – ubrzo nece biti Crne Gore, a ni Crnogoraca. Ocekujemo da PO ZAKONU VRATI HRAMOVE CRNIGIRSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI. To… Više »

Bedem
Gost
Bedem

Treba znati da Milo mora probuditi mrcnu Akademiju nauka, ili revitalizirati prava Dukljanske akademije nauka, institucije kulture, i stitucije zastite kulturnih dobara ili poslati kuci i zapisliti strucnjake, ili da dugnemo ruke od svega i odemo kolektivno u pripast. A bili smo vec tamo i vaskrsli – uzalud, bojim se.

TALOG
Gost
TALOG

Ostavi se ti,Djenaro Djukanovica,da mi o njemu mislimo i komentar od mo. Ne bjezi iz tvoje ,,Lijepe,,gdje je u 20vijeku,jos uvijek aktuelan FASIZAM, U jedinoj zemlji Evrope. Sto se toga ne latis,,Hrvoje,,pa objasnis narodu,i vaseme i naseme,koko to da AKTUELNA Predsjednica Hrvatske,ignorise odluke najveceg organa,USTAVNOG SUDA o uvodjenje Cirilice u Vukovar. Ne da ignorise,vec se otvoreno suprostavlja,a nas ,,PRIJATELJ,,Djenaro o… Više »

TALOG
Gost
TALOG

Дајте мене,Полицију Тужилаштво Јјавна предузећа,Завод за запошљавање,Државне институцијеСудство ,Хиљаду година ме ,нико неби помјерио ѕа мјеста,па макар био гори и од ДРАКОНА.

Mina
Gost
Mina

Njegovom zaslugom,na nasu radost, DPS je pao za vise od sedam posto u odnosu na proslu godinu.Kada pocne pad,tesko se zaustavlja,Tu ni Djenoro ne pomaze.

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Mina, zelja ce te biti JER CE.GA PODRZATI SVI CRNOGORCI AKO OSTVARI ONO STO JE NAUMIO: DA CPC UDJE U SVOJE HRAMOVE. Neznatan “pad” zbog spskih glasova KOMPENZIRACE SE VISESTRUKO PODRSKOM CRNOGORACA.
Ima jos nekih opcija podrske SAMOSTALNOSTI, INTEGRITETU I IDENTITETU CRNE GORE I CRNOGORACA. Cekacemo jos malo, vrlo malo, jer ovo ovako ne moze da traje.

Send this to a friend