Politika Utorak, 23.08.2022.

Deset do Osam – DF Spreman Da Vodi Crnu Goru

Dobro jutro! DF bi na čelo Crne Gore, SNP i URA za osvetu Demokratama spremni da žrtvuju Crnu Goru, vlada pod sajber napadima, Bemax insistira da ih se istraže premijerove optužbe.

Klikom ovdje uključujete se u našu viber grupu u kojoj vas iz časa u čas uživo obavještavamo o novostima i direktno odgovaramo na vaša pitanja.

DF spreman da vodi Crnu Goru

DF jedini ima dovoljno samopouzdanja sa saopšti da ima ambiciju i plan za rješenje političke krize – a to je da oni budu na čelu vlade. I zbilja, ako zanemarimo činjenicu da je DPS najjača stranka ukupno, DF je ostvario najbolji rezultat unutar većine iz avgusta 2020. godine. Ali – DF nije partner naših Zapadnih saveznika, DF-ovim liderima se sudi za pokušaj državnog udara, nasilni su i, za razliku od drugih, otvoreno služe interesima Srbije i Rusije. Sva priča oko takozvane ekspertske vlade, pa i oko manjinske, bila je proizvod akrobacija kojima se htjela izbjeći demokratska činjenica, a da to je da je DF najsnažniji politički subjekt među onima koji su kao anti-DPS blok pobijedili na izborima 2020. godine.

Iz ove perspektive gledano, ništa nije postignuto time što je DF ostao izvan poluga izvršne vlasti. Kakvu bi veću štetu napravio DF od Vesne BratićZdravka Krivokapića, onoga, zaboravio sam mu ime, ministra poljoprivrede, i ostalih ekstremnih predstavnika velikosrpske i klerikalne politike? Kakvu bi veću štetu napravio od Dritana Abazovića. Što smo mi Budvani i Nikšićani najgori među svim Crnogorcima, pa nama može da neprikosnoveno vlada DF, a Crnom Gorom ne može. Milo Božović ako ne osvoji natpolovičnu većinu na izborima u Budvi, može slobodno da batali politiku.

DF sada jasno kaže “spremni smo da vodimo Crnu Goru”. Sad je pitanje đe bi je oni odveli, ali Dritan je spreman da im da pola vlade kako smo viđeli u petak. Mladi Marko Kovačević, šef političkog krila organizacija pravoslavnih omladina i paravojnih formacija Tvrdoš i Stupovi, koga je URA proizvela u gradonačelnika Nikšića, sada kaže da bi bilo prirodno da imaju i premijera. Eto nam se nacrtao. Lider. I zbilja, dragi čitatelji, to je demokratija, zar ne? Ko smo mi da joj stojimo na putu i stvaramo anomalije? Nek nas konačno povedu u Čačak.

Dritana pročitali od Vašingtona do Moskve

Vašington post je odmah nakon izglasavanja nepovjerenja vladi objavio tekst Predraga Milića za AP, kojim je perfektno objasnio razlog pada vlade i demaskirao Dritana Abazovića, kao čovjeka koji je poslušnošću prema SPC doveo zemlju do nestabilnosti. Sada to govori mnogo artikulisanije i italijanski Korijere dela sera, čija novinarka najveći problem crnogorske demokratije vidi u dominantnom položaju jedne vjerske zajednice. I ruski je Komersant došao do sličnog zaključka, u tekstu u kom piše da je Abazović prokockao jedinstvenu šansu da Crnu Goru povede brže i efikasnije ka EU, a sve to zbog toga što je kao prioritet sebi postavio potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Bemax uzvraća udarac

Evo da Bemaksu vratim bar malo duga koji je uložio u moj stan i kredit, kako reče odlazeći premijer. Advokat ove kompanije je juče saopštio da će organima gonjenja uputiti inicijativu da se provjeri sve što je Abazović u parlamentu saopštio, kako bi se, kako je rekao Piperović, sve to “raščistilo pred vruću političku jesen” koja nam predstoji, i u toku koje bi se opet u političke svrhe ove teme mogle “lako zloupotrjebljavati”.

Kako sam “učestvovao” u atentatu u Moskvi

Malo je ostalo zapaženo da je nakon premijerove inspiracije u parlamentu opet krenula u digitalnom prostoru kampanja prijetnji i uvreda. Ohrabreni nečinjenjem crnogorskih organa gonjenja, ista ekipa je nastavila sa prijetnjama smrću. Jedan te isti instagram profil @obradmicunovic5 nema kome ne prijeti. Javljali su mi se čak građani da se žale da im je sa istog profila prijećeno, njima i familijama, da su uredno prijavljivali policiji i da se opet ništa ne dešava.

Ovo posljednje što se desilo povezivanjem mene sa ubistvom Darje Dugine je još monstruoznije i opasnije, imajući u vidu sa kojih adresa dolazi. Igor Damjanović, dopisnik IN4S-a iz Donbasa je u Crnoj Gori ponovo, i da je sreće bio bi priveden bar na informativni razgovor zbog učešća u inostranom oružanom konfliktu na strani okupacionih snaga u Ukrajini. Damjanović, u saradnji sa onim Bratićkinim saradnikom što je onda napao Šofranca i bio izbačen sa posla od strane Zdravka Krivokapića zbog fašizma, u prethodnih par dana je, bez ironije, mene doveo u vezu sa ljudima koji su preuzeli odgovornost za atentat u Moskvi.

Iako na ovu grupu ljudi u Crnoj Gori gledamo prilično neozbiljno, i sa podsmjehom, oni su u direktnoj vezi sa najekstremnijim i najopasnijim ljudima u Rusiji, oni imaju treći najčitaniji portal u zemlji, rektora univerziteta, gradonačelnike, direktore najsnažnijih preduzeća, imaju mrežu ekstremističkih grupacija kojima i premijer ide na slavlja.

Ako se država ne suoči sa ovim na vrijeme, bojim se da će posljedice po našu bezbjednost biti nesagledive.

To je to za danas. Čitamo se sjutra u isto vrijeme na istom mjestu.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan
Gost
Dejan

Nego ko će ,nego DF

Luda Simana
Gost
Luda Simana

U pravu si Ljubo, df dps sdp su ofucane partije i one su u raspadu. Crnu Goru će voditi Demokrate URA i Pokret Evropa!!! Izbori će uskoro, pa se pripremi da udariš perom po njima..😳🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♂️🍻👋

dpero
Gost
dpero

HAHAHAHAHA, ovi nijesu sposobni ni da se okupaju i najedu!!

CrnaGoraMore
Gost
CrnaGoraMore

DF spreman da vodi Crnu Goru Vucicu pod sapu! Sramota Frontasi, koliko nemate svoje JA, i koliko ste zavisni Ace Vučića!

Rodja
Gost
Rodja

Dobro jutro ljubo potkazivacu stari, namjesti li koga danas u policiju?

Komita
Gost
Komita

Salju prijetnje jer su nemocni. Raskrinkao si ih sve.

oooo
Gost
oooo

Poveli bi nas ooni put Srbije kad bi mogli i to u najkracem mogucem roku. No im ne moze bit.

sone
Gost
sone

U propast ako već nijesmo.

ludilooo
Gost
ludilooo

A dje bi da nas vodi?

Send this to a friend