Politika Utorak, 24.08.2021.

Deset do Osam – Kako Vlast Huška

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile jučerašnji dan.

Kako vlast huška

Evo dvije nedjelje kako smirujemo strasti mi koji se bunimo protiv ovakve vlasti. Pogledajte tekstove i objave u posljednje dvije nedjelje, koje pozivaju na miran i nenasilan otpor, pogledajte činjenicu da je protest zakazan za 22. avgust kako bi se poslala poruka i pokušalo izbjegavanje sukoba i spuštanje tenzije. I što druga strana radi za to vrijeme? Podgrijava i huška.

Pale transparente, skidaju ih i prijete. Niko u vladi se nije javio da osudi ovakvo ponašanje.

Prvo se Mitropolit Crkve Srbije u Crnoj Gori Joanikije II u navodno pomirljivoj poruci podrugljivo i prijeteći obraća drugoj strani. Sada premijer ljude koji protestuju naziva švercerima i kriminalcima. Zamjenik mu prije toga već godinu dana prijeti “polovini Crne Gore”. Nazivaju opozicione medije portparolima kriminalnih klanova. Sve vrijeme arogantno i bezočno podižu tenzije i prijete. Prijetio je tako juče i sin odbornika vlasti u Tivtu da će 5. septembra od Cetinja napraviti Srebrenicu.  Mladić je član Pravoslavne omladine Tivta koju obučava militantni sveštenik Mijajlo Backović.

Juče je održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost sa sve Milanom Kneževićem kao članom. Čovjekom nepravosnažno osuđenim za državni udar 2016. godine. Čovjekom koji veliča Putina i Kadirova i koji je otvoreno na liniji sa tim strukturama u Rusiji. Takvo vijeće je saopštilo da je sve u Crnoj Gori u najboljem redu i tako dalo saglasnost za održavanje ustoličenja 5. septembra na Cetinju. Prije sjednice su već počele objave po grupama Crkve Srbije u Crnoj Gori o organizovanom dolasku autobusa na Cetinje, kao i o informacijama kakve će biti bezbjednosne i javno-zdravstvene mjere tog dana. Tako smo saznali da oni znaju prije nego se mjere donesu kakve će one biti. A nije ni čudo kad je njihov kadar na čelu ANB-a.

Osim toga, počelo je zagrijevanje pred ustoličenje kako bi se na Cetinju napravio pravi ugođaj. Kontramiting svojevrsni u Danilovgradu. Repriza Slobodanovog Gazimestana.

O. Gojko Perović i zvanično ražalovan

Sinod Crkve Srbije razriješio je svih dužnosti u Cetinjskoj bogosloviji protojereja stavrofora Gojka Perovića. On će obavljati funkciju rektora Cetinjske bogoslovije do 31. avgusta. Tako je činom nečasnog otpusta ražalovan čovjek koji je služio da prevari dio vjerujućih Crnogoraca da je Crkva Srbije i crnogorska crkva. Tako će kao o. Gojko završiti svaki čovjek koji sjedi na dvije sjednice. Onda kada bude nepotreban, biće gurnut u stranu i šikaniran. Kao i URA uostalom, koja je sve ovo što nam se dešava dozvolila. Nešto je Medojević likovao zbog sudbine o. Gojka Perovića, ali ne bih se bavio Medojevićem. Medojević može samo da nam posluži da vidimo gdje se završava politički put ljudi poput Dritana Abazovića, Filipa Adžića i sličnih.

Nastavak maltretiranja crnogorskih poslanika

Izgleda da u policiji Srbije postoji spisak crnogorskih poslanika koje treba maltretirati na granici. Poslije nekoliko njegovih koleginica i kolega, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović juče je u dva navrata detaljno pretresan od strane policije Srbije, prilikom ulaska i izlaska iz ove zemlje, saopšteno je iz BS-a. Ibrahimović je, kako navode iz Bošnjačke stranke, najprije doživio neprijatnost i maltretiranje na graničnom prelazu Špiljani, prilikom ulaska u Srbiju, gdje je zadržan više od sat vremena. Policija je bez bilo kakvog obrazloženja detaljno pretresla službeno auto koje koristi predsjednik Bošnjačke stranke.

Otkazivanje posjete američkih kongresmena zbog zdravstvene situacije u Crnoj Gori

Delegacija Kongresa SAD-a,u  kojoj je bilo šest senatora, trebalo je da zvanično posjeti Crnu Goru 26. i 27. avgusta. Posjeta je juče otkazana zbog naglog povećanja broja oboljelih od covid19 u Crnoj Gori. Američki Stejt department je, prema pisanju Glasa Amerike, prije sedam dana ponovo savjetovao državljane SAD-a da zbog covida 19 ne putuju u Crnu Goru. U okviru izmijenjenih preporuka za međunarodna putovanja, koje Stejt department redovno izdaje na osnovu zdravstvenih i bezbjednosnih uslova u zemljama širom svijeta, nivo upozorenja za Crnu Goru je sa trećeg podignut na maksimalni, četvrti nivo.

Toliko za danas. Čitamo se sjutra u isto vrijeme.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fandjo
Gost
Fandjo

Ako iko huska na nemire to si ti Filipovicu

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Nijesu se ni Petrovici samo perom odbranili pa necemo ni mi toliko o samo pisanju i tvitanju ..potonja je ura majko moram poc..e viva montenegro

BosaNova
Gost
BosaNova

Petrovici? Oni Srbi?

Iskra
Gost
Iskra

Pa vi ste dezurni hiskaci…vrsite nasilje nad pomracenim umovima vasih citalaca…sto se mene tice dje vam prodje srecno bilo za bolje i nije!

Luka
Gost
Luka

Ako je cilj da se spriječi mirnim sredstvima proglašenje Joanikija onda se ne pravi skup na samo na Cetinju ,već i na magistralama prema Podgorici i Budvi i Kotoru.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Crkva Srbije će opet napravit đavola,jer izgleda da đavo šnjom i upravlja?

Edw
Gost
Edw

Proglasili su za sveca popa Macu, koji je djeci rezao grkljane. Satanska crkva.

CRNOGORKA KOTOR
Gost
CRNOGORKA KOTOR

ONI TO I ZELE. A ONDA CE BITI ONU SE NE MIJESAJU U UNZTRASNJE STVARI CG.

Kud
Gost
Kud

Aooo, koja je muka više, pustite toga čovjeka da se ustoliči, o jadu se zabavismo evo dva mjeseca.
Sve se ionako rešava na izborima, a tad se gledaju neke druge stvari a ne ko je pop i đe je sjednuo na stolicu.

marius
Gost
marius

“Lijepo”zboris, ma te grdno slusat .

Realan
Gost
Realan

Ljubo kad bi se zemlja branila brilijantnim tekstovima i ostrim perom…nikad ne bi imali problema. No nesto to nije slucaj u stvarnosti…tako da…vakat je crnogorci ako ve ima…ako ne srecan nam srbijansko cetnicki pop…

Send this to a friend