Politika Srijeda, 17.11.2021.

Deset do Osam – Prijetnje, Pritisci i Napadi

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile jučerašnji dan.

Pozivamo vas da nam se pridružite u Viber Zajednici “10 do 8” u kojoj ćete na najbrži način biti informisani o najnovijim vijestima. Klikom na ovaj link automatski postajete član zajednice.

Prijetnje, pritisci i napadi

Nakon političkih promjena najglasniji u napadima na kritičare bio je Dritan Abazović koji je medijima i novinarima sa kritičkim stavovima često crtao mete nazivajući ih portparolima mafije, plaćenicima i slično. Najčešća meta je bio CdM, koji ih je najviše i bolio zbog povjerenja čitalaca i popularnosti. U posljednjoj seriji napada prednjače Demokrate, koje u frustraciji što su svojim odlukama sebe stavile na marginu političkog života u Crnoj Gori pored DF-a, krenule u obračun sa CdM-om, drugim medijima i Zlatkom Vujovićem.

Glavni i odgovorni urednik CdM-a, Boris Darmanović se rijetko oglašava, i kada se to desi to je znak da su prijetnje i napadi prevršili svaku mjeru. Nakon što im je održao lekciju iz ponašanja, Demokrate su odgovorile još nižim napadom u stilu srpskih tabloida, u kom su nas optužili da radimo za sve od Vučića, preko Đukanovića do Belivuka. Što je najinteresantnije to rade u sadejstvu sa Draganom Vučićevićem iz Informera, koji je istog dana napadao mene na tviteru. Što je još interesantnije u to se sve uključuju Ratko Knežević i Željko Ivanović. Čovjek zbilja ne treba da bude paranoičan da u svemu ovome vidi neki obrazac.

Svađalački alapački stil je stil Demokrata, koji u svakom sukobu koji imaju na javnoj sceni, koliko god da je bitan, kreću da se polivaju blatom i fekalijama, urušavajući kulturu javnog opštenja i dijaloga, doprinoseći širenju jaza u društvu. Postali su u tome gori od DF-a.

Fašizam direktora HE Piva

Direktoru podružnice Hifroelektrane Piva Radomiru Radonjiću, koji je kadar Demokratskog fronta Facebook nalog Radomir “Šole Srbenda” Radonjić, očigledno služi, da širi govor mržnje. Na svom Facebook nalogu on predsjednika Force Gencija Nimanbegua naziva “Šiptarčinom agresivnom, glibavom”, Prijestonicu ustaškom…

Prijetnje Saši Zekoviću

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da unaprijedi profesionalnu pažnju prema zaštiti branitelja i braniteljki ljudskih prava u Crnoj Gori, nakon što je aktivista za ljudska prava i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković bio izložen pritisku “osobe koja se predstavila kao brat načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Gorana Jokića i za koju se tvrdi da je funkcioner jedne od vladajućih partija”.

Iz Jokićeve partije su kasnije saopštili da je predsjednik OO UCG Mojkovac saslušan u policiji zbog ovoga. Ipak se postavlja pitanje kako je saslušan čovjek i po kom osnovu, ako nije kontaktiran i saslušan oštećeni, tj. Zeković.

Predlaganje i povlačenje zakona

Nakon jučerašnje reakcije Janka Ljumovića, i današnjih oštrih reakcija civilnog sektora i opozicije, iz skupštinske procedure povučeni su prijedlozi zakona kojim je bilo predviđeno postepeno ukidanje budžetskih izdvajanja za određene institucije. Dopis o povlačenju četiri prijedloga zakona – kulturi, finansiranju političkih partija, Centra za obuku u sudstvu i tužilaštvu i sprečavanju korupcije potpisao je premijer Zdravko Krivokapić bez navođenja obrazloženja zbog čega je to urađeno.

Odgovor Jovanke Radičević Slavenu Radunoviću

“Kada pričate o rukometašicama treba da ustanete! To što smo mi uradili za Crnu Goru i način na koji se borimo za nju, Vi samo možete da gledate i učite od nas”, objavila je Jovanka Radičević na Twitter-u, nakon što je Slaven Radunović za žensku rukometnu reprezentaciju rekao da su to igračice DPS-a.

Ilegalne aktivnosti ministarke Injac?

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila je da postupak sprovođenja javnog oglasa Ministarstva odbrane Crne Gore za izbor šestoro kadeta/kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Grčkoj predstavlja – ugrožavanje javnog interesa, otvara sumnju na korupciju i da time može uticati na narušavanje integriteta Ministarstva odbrane Crne Gore, piše Pobjeda.

Završni radovi na auto-putu

Iz Ministarstva kapitalnih investicija objavili su video u kojem su prikazani završni građevinski radovi na prioritetnoj dionici autoputa Smokovac – Mateševo. Kako je nedavno saopšteno iz tog resora, građevinski radovi na prioritenoj dionici autoputa privode se kraju i očekuje se da budu gotovi do 30. novembra. Za sada nije poznato kada će biti omogućen saobraćaj na ovoj dionici.

Toliko za danas. Čitamo se sjutra u isto vrijeme na istom mjestu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CRNOGORKA KOTOR
Gost
CRNOGORKA KOTOR

PRAVE DEMOKRATE NEMA STO.POKUSAVAJU DA SAKRIJU ONO STO ZAISTA JESU. OD SVIH DF IM JE NAJBLIZI, DOBRO SE RAZUMEJU I MISLJENJA IM SE POKLAPAJU.

Pele
Gost
Pele

Zar nekog iznenadjuje ponasanje Demokrata? A izjave su im kao da ih je pisao ucenik osmog razreda pun frustracija.

Milutin
Gost
Milutin

Otrov

Send this to a friend